• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Ons recept voor een klassieke millefeuille

Ken jij millefeuille al? Dit is een lekker Frans gebakje die je tegenwoordig in allerlei verschillende varianten kunt vinden. Toch zijn wij fan van de klassieke variant. Een traditioneel millefeuille gebakje bestaat uit 3 lagen bladerdeeg die worden afgewisseld met 2 lagen banketbakkersroom. Op de bovenste laag bladerdeeg ligt een laagje van room en chocolade. Dit gebakje heeft dus wel iets weg van een tompouce, al is het toch net even wat anders. Wil je zelf klassieke millefeuille maken? Lees dan snel verder voor ons millefeuille recept!

Maak het zo moeilijk of zo makkelijk als je zelf wilt

In principe is het niet lastig om deze mooie gebakjes te maken. Het kan echter wel een tijdrovende klus zijn als je alle benodigdheden helemaal zelf maakt. Zo kun je de bladerdeeg en de banketbakkersroom helemaal from scratch maken. Wil je het jezelf niet al te lastig maken? Gebruik dan kant-en-klare bladerdeeg uit het koelvak van een supermarkt. Banketbakkersroom kun je heel eenvoudig maken met de Banketbakkersroom-mix van Brand New Cake. Omdat het aardig wat stappen zijn die je moet doorlopen, kozen wij ervoor om inderdaad kant-en-klare bladerdeeg te gebruiken.

± 1 uur bereidingstijd ± 0.5 uur wachttijd 4 personen

Ken jij millefeuille al? Dit is een lekker Frans gebakje die je tegenwoordig in allerlei verschillende varianten kunt vinden. Toch zijn wij fan van de klassieke variant. Een traditioneel millefeuille gebakje bestaat uit 3 lagen bladerdeeg die worden afgewisseld met 2 lagen banketbakkersroom. Op de bovenste laag bladerdeeg ligt een laagje van room en chocolade. Dit gebakje heeft dus wel iets weg van een tompouce, al is het toch net even wat anders. Wil je zelf klassieke millefeuille maken? Lees dan snel verder voor ons millefeuille recept!

Maak het zo moeilijk of zo makkelijk als je zelf wilt

In principe is het niet lastig om deze mooie gebakjes te maken. Het kan echter wel een tijdrovende klus zijn als je alle benodigdheden helemaal zelf maakt. Zo kun je de bladerdeeg en de banketbakkersroom helemaal from scratch maken. Wil je het jezelf niet al te lastig maken? Gebruik dan kant-en-klare bladerdeeg uit het koelvak van een supermarkt. Banketbakkersroom kun je heel eenvoudig maken met de Banketbakkersroom-mix van Brand New Cake. Omdat het aardig wat stappen zijn die je moet doorlopen, kozen wij ervoor om inderdaad kant-en-klare bladerdeeg te gebruiken.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 125 gram roompoeder;
  • 100 gram fondant glazuur;
  • 100 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
  • 30 gram poedersuiker;
  • 2 bakplaten;
  • Bakpapier;
  • 2 spuitzakken;
  • 1 glad spuitmondje.

Overige benodigdheden:

  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg;
  • 325 milliliter melk;
  • Satéprikker.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Banketbakkers (D)roompoeder 500gr
€ 5,09
+
BrandNewCake Fondant Glazuur Wit 300g
€ 5,89
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 7,29
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Spuitmondje Glad RVS 9mm
€ 3,29
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

Het maken van de laagjes bladerdeeg:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (heteluchtoven.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  3. Verwijder het plastic van de bladerdeeg.
  4. Snijd de bladerdeeg door midden.
  5. Leg de plakken bladerdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Leg hier bovenop weer een laag bakpapier en leg daar bovenop een tweede bakplaat.
    Tip! Door dit te doen, zal het bladerdeeg gelijkmatig bakken.
  7. Bak het bladerdeeg gedurende 15 minuten op 180 graden.
  8. Bestrooi de bladerdeeg met de poedersuiker.
  9. Bak het bladerdeeg nog ongeveer 5 minuten in de oven.
  10. Tip! Er hoeft nu geen tweede laag bakpapier en een bakplaat meer bovenop.
  11. Laat het bladerdeeg daarna goed afkoelen.

Het maken van de banketbakkersroom en gesmolten chocolade:

  1. Doe de melk bij de roompoeder in en mix het goed door elkaar heen.
  2. Laat het mengsel daarna 30 minuten rusten.
  3. Doe de roompoeder daarna in een spuitzak met een glad spuitmondje.
  4. Smelt de chocolade callets au-bain marie.
  5. Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak en knip een puntje van de zak af.

Het opbouwen van de millefeuille:

  1. Roer de banketbakkersroom nog even goed door.
  2. Spuit er daarna mee toefjes op 2 plakjes bladerdeeg.
  3. Stapel deze op elkaar.
  4. Spuit weer op 2 plakjes bladerdeeg toefjes met de room.
  5. Stapel ook deze op elkaar.
  6. Verwarm het fondant glazuur eventjes in de magnetron.
  7. Smeer de laatste 2 bladerdeeg plakjes in met het fondant glazuur.
  8. Trek met de spuitzak gesmolten chocolade lijntjes over het glazuur.
  9. Ga hier met een satéprikker doorheen, zodat je een mooi patroon krijgt.
  10. Laat het glazuur en de chocolade hard worden.
  11. Leg daarna op beide gebakjes een plakje bladerdeeg met glazuur.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw millefeuille met ons!

Heb jij zelf met dit recept millefeuille gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe de gebakjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de millefeuille te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreaties zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany