Ken jij millefeuille al? Dit is een lekker Frans gebakje die je tegenwoordig in allerlei verschillende varianten kunt vinden. Toch zijn wij fan van de klassieke variant. Een traditioneel millefeuille gebakje bestaat uit 3 lagen bladerdeeg die worden afgewisseld met 2 lagen banketbakkersroom. Op de bovenste laag bladerdeeg ligt een laagje van room en chocolade. Dit gebakje heeft dus wel iets weg van een tompouce, al is het toch net even wat anders. Wil je zelf klassieke millefeuille maken? Lees dan snel verder voor ons millefeuille recept!
Maak het zo moeilijk of zo makkelijk als je zelf wilt
In principe is het niet lastig om deze mooie gebakjes te maken. Het kan echter wel een tijdrovende klus zijn als je alle benodigdheden helemaal zelf maakt. Zo kun je de bladerdeeg en de banketbakkersroom helemaal from scratch maken. Wil je het jezelf niet al te lastig maken? Gebruik dan kant-en-klare bladerdeeg uit het koelvak van een supermarkt. Banketbakkersroom kun je heel eenvoudig maken met de Banketbakkersroom-mix van Brand New Cake. Omdat het aardig wat stappen zijn die je moet doorlopen, kozen wij ervoor om inderdaad kant-en-klare bladerdeeg te gebruiken.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 125 gram roompoeder;
- 100 gram fondant glazuur;
- 100 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
- 30 gram poedersuiker;
- 2 bakplaten;
- Bakpapier;
- 2 spuitzakken;
- 1 glad spuitmondje.
Overige benodigdheden:
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg;
- 325 milliliter melk;
- Satéprikker.