• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Chimney Cake recept

Deze lekkernij heeft de vorm van een cilinder en de binnenkant is hol. Ben jij fan van Churros en donuts? Dan is de kans erg groot dat je deze lekkernij ook heerlijk gaat vinden. Hieronder vind je ons recept waarmee je zelf een verrukkelijke Chimney cake (officieel Kürtöskalács genaamd) kunt maken!
± 1 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 12 personen
Deze lekkernij heeft de vorm van een cilinder en de binnenkant is hol. Ben jij fan van Churros en donuts? Dan is de kans erg groot dat je deze lekkernij ook heerlijk gaat vinden. Hieronder vind je ons recept waarmee je zelf een verrukkelijke Chimney cake (officieel Kürtöskalács genaamd) kunt maken!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram patentbloem;
  • 10 gram gist;
  • 5 theelepels kristalsuiker;
  • 1 zakje vanillesuiker;
  • 100 milliliter honing;
  • 80 milliliter zonnebloemolie; 
  • 2 deegrollers;
  • Bakblik;
  • Eventueel: pistachenoten, kokosrasp, suiker of kaneel. 

Overige benodigdheden:

  • 100 milliliter lauw warme volle melk;
  • 100 milliliter lauwwarm water;
  • 2 eieren (maat M).

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
Normale prijs € 2,99 Speciale prijs € 2,54
+
Bruggeman Desem & Gist (5x20gr)
€ 5,38
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Bloemenhoning Biologisch 375 gram
€ 7,70
+
Zonnebloemolie Biologisch 500ml
€ 3,70
+
Patisse Verstelbare Cakevorm Profi 20-35cm
€ 9,99
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+

Recept

  1. Meng het water, 1 theelepel suiker en de gist door elkaar heen.
  2. Laat dit mengsel afgedekt 10 minuten staan.
  3.  Meng de bloem, melk, 4 theelepels suiker, vanillesuiker en zonnebloemolie door elkaar heen.
  4. Kneed de gist in circa 10 minuten erdoorheen.
  5. Laat het deeg circa 1 uur rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  7. Duw de lucht uit het deeg.
  8. Vorm 6 bolletjes van het deeg.
  9. Rol 1 bolletje deeg uit tot een dikte van 2 centimeter.
  10. Snijd het deeg in stroken van circa 5 centimeter.
    Tip! Je moet uit 1 bolletje deeg 4 stroken halen. 
  11. Wikkel om een deegroller aluminiumfolie heen.
  12. Vouw 2 stroken deeg om de deegroller heen.
    Tip! Begin onderaan de deegroller, zodat je 2 cakes tegelijk kunt bakken. 
  13. Vouw nog 2 stroken om de andere kant van de deegroller heen. 
  14. Zet de deegroller in een langwerpig bakblik tussen 2 papierklemmen.
  15. Bak de chimney cake in 20 minuten goudbruin en gaar.
  16. Laat de cake afkoelen en duw hem voorzichtig van de deegroller af.
  17. Herhaal stap 9 t/m 15 met het overige deeg. 
  18. Verwarm de honing in de magnetron.
  19. Smeer de cake in met de honing.
  20. Rol de chimney cake door de pistache noten, kokosrasp, suiker of kaneel heen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Lekker variëren!

Je hebt met dit recept heerlijke chimney cake kunnen maken. Je kunt het zo eten, maar het is ook heerlijk om de cake te vullen. Vul de chimney cake bijvoorbeeld op met crème chantilly en vers fruit. Het is ook heerlijk om de cake op te vullen met ijs. Je kunt de chimney cake dan ook perfect serveren tijdens het dessert.

Ga jij Chimney Cake maken?

Ga jij ook dit recept uitproberen en zelf een Chimney Cake maken? Dan vinden wij het onwijs leuk om deze te zien. Maak een foto van het resultaat en plaats deze in jouw story. Als je ons in de story tagt met @baktotaal, delen wij 'm met plezier ook op ons account.

Flag of Germany