Mama is de liefste en voor de liefste bak je een taart met de kinderen. Ik ken taarten die je niet aan papa’s en kleintjes moet overlaten. Dan ziet de keuken eruit alsof er een bom is ontploft en moeten de kleine vingertjes nog uren onder de koude kraan. Iets makkelijks is dus vereist. Maar dan wel iets dat eruitziet alsof het uren heeft gekost, want de meeste mama’s houden niet van Jantje van Leiden. Papa bakt even de biscuitbodem. Dan kunnen de kinderen helpen met kleine werkjes, zoals door de slagroom roeren. Nog wel belangrijker, de mooiste frambozen uitzoeken en op de taartjes zetten (en de rest lekker opeten) en jam druppelen. De meeste moeders zijn gek op chocolade. Dit taartje houdt het midden tussen gebak en een giga-bonbon. Neem niet te grote vormen, want het is wel een machtig gebakje.
Zelf gebruikte ik de Silikomart Pillow-vorm, daar kwamen de bommetjes mooi uit. Met de bijgeleverde steker, haal je uit de biscuitbodem laagjes die precies onder de bommetjes passen. De chocolade moet van topkwaliteit zijn. Hoe hoger het cacaogehalte, hoe bitterder de chocolade. Zo lekker smaakt eerlijk!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 150 gram Chocolade Biscuit-mix van Brand New Cake;
- 150 gram Chocolade Callets puur;
- 3 eetlepels Frambozenjam;
- 200 milliliter slagroom;
- Silikomart Pillow vorm;
- Cakeblik 26 centimeter.