De Engelse pie is, zoals de naam al doet vermoeden, een typisch Engels gerecht. Deze hartige taart is romig van smaak en bevat allerlei lekkere ingrediënten zoals groente, kip en kaas. Daardoor is deze pie een perfect lekkernij om op een regenachtige dag (waarvan je in Engeland er veel hebt en eigenlijk ook wel in Nederland) te eten. Serveer de pie als hoofdmaaltijd of als bijgerecht of eet het op als een fijne snack voor tussendoor; het kan allemaal! Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 3 eetlepels bloem;
- Zout naar smaak.
Overige benodigdheden:
- 1 rol bladerdeeg;
- 350 gram kippendij, gesneden;
- Braadboter;
- 1 ui;
- 150 gram gerookte spekreepjes;
- 1 teentje knoflook, geperst;
- 250 gram broccoli;
- 150 gram tuinerwten, uit de vriezer;
- 120 gram mais;
- 60 gram geraspte kaas;
- 200 milliliter melk;
- 3 eetlepels tijm;
- 1 ei;
- Olie;
- Peper naar smaak;
- Ovenschaal van ongeveer 25 bij 25 centimeter.