• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Gestoomde sinaasappelpudding recept

Gestoomde sinaasappelpudding is een heerlijk nagerecht. Je kunt stoompudding in allerlei soorten en maten maken. In dit artikel ga ik je dan ook precies uitleggen hoe je een overheerlijke pudding kunt maken, is dat even toevallig ;)

Succes met het maken van de Gestoomde sinaasappelpudding!

± 3 uur bereidingstijd 4 personen

Gestoomde sinaasappelpudding is een heerlijk nagerecht. Je kunt stoompudding in allerlei soorten en maten maken. In dit artikel ga ik je dan ook precies uitleggen hoe je een overheerlijke pudding kunt maken, is dat even toevallig ;)

Succes met het maken van de Gestoomde sinaasappelpudding!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 175 gram witte basterdsuiker;
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel;
  • 1 theelepel vanille-extract. 

Overige benodigdheden:

  • Pudding-steamer;
  • 3 eetlepels jam;
  • 175 gram ongezouten roomboter;
  • 3 eieren (maat M);
  • 1 eetlepel melk;
  • 2 sinaasappels in dunne schijven; 
  • Bakvorm; 
  • Eventueel: custard.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Basterdsuiker Wit 750gr
€ 3,99
+
Molen de Hoop Zelfrijzend bakmeel 1kg
€ 3,49
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+

Recept

  1. Vet de bakvorm in.
  2. Smeer een laagje jam over de onderkant van de vorm.
    Tip! Je kan in plaats van jam ook uitgelekt fruit uit blik of boerenjongens gebruiken.
  3. Meng alle overige ingrediënten door elkaar tot een glad mengsel.
  4. Schenk dit mengsel bovenop de jam in de bakvorm.
  5. Vul de pudding-steamer tot minstens de helft met kokend water.
  6. Zet vervolgens de bakvorm in de pudding-steamer neer.
  7. Laat het mengsel 2,5 uur zachtjes koken met de deksel erop.
    Tip! Controleer regelmatig of er nog genoeg water in de pan zit, anders moet je het even weer aanvullen met kokend water.
  8. Haal na de kooktijd de vorm uit de pan en test met een satéprikker of de pudding gaar is.
    Pas op! De pan is zeer heet.
  9. Is de pudding nog niet gaar, laat het dan ongeveer 20 minuten door stomen.
  10. Wanneer de pudding gaar is, zet je het omgekeerd op een (mooi) bord.
  11. Garneer de cake met sinaasappelschijfjes.
  12. Serveer de pudding het liefst lauw-warm, voor het beste resultaat!
    Tip! Serveer de Gestoomde sinaasappelpudding met wat warme custard.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Gestoomde sinaasappelpudding met ons!

Heb jij ook dit recept voor Gestoomde sinaasappelpudding uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Gestoomde sinaasappelpudding niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

 Auteur: Frederike Krommendijk is auteur van twee kookboeken en een bakboek.

Flag of Germany