Het corona-virus gooit roet in het eten voor allerlei evenementen. Ook Nationale Pannenkoekdag op 20 maart gaat niet door. Verstandig, want op die dag gaan basisschoolleerlingen normaliter met hun zelfgebakken pannenkoeken naar ouderen in de buurt, en dat is nu gezien de besmettingsrisico’s niet zo goed idee. Maar wat let je om op Pannenkoekdag zelf (of met de kinderen) een flinke stapel te bakken? Wij maakten van simpele pannenkoeken een hartige taart door ze te stapelen met rauwe ham, kaas, kruiden, spinazie en crème fraîche. Met een frisse salade erbij een heerlijke maaltijd, voor jong én oud.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel;
- Zout.
Overige benodigdheden:
- 1 eetlepel fijn gesneden peterselie;
- 20 gram geraspte gruyère;
- 100 gram verse spinazie;
- 100 gram rauwe ham;
- Peper;
- 50 gram geraspte gruyère voor de bovenkant.
Met dit recept maak je circa 8 pannenkoeken.