• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Hartige pannenkoekentaart recept

Het corona-virus gooit roet in het eten voor allerlei evenementen. Ook Nationale Pannenkoekdag op 20 maart gaat niet door. Verstandig, want op die dag gaan basisschoolleerlingen normaliter met hun zelfgebakken pannenkoeken naar ouderen in de buurt, en dat is nu gezien de besmettingsrisico’s niet zo goed idee. Maar wat let je om op Pannenkoekdag zelf (of met de kinderen) een flinke stapel te bakken? Wij maakten van simpele pannenkoeken een hartige taart door ze te stapelen met rauwe ham, kaas, kruiden, spinazie en crème fraîche. Met een frisse salade erbij een heerlijke maaltijd, voor jong én oud.

 
± 0.5 uur bereidingstijd 4 personen
Het corona-virus gooit roet in het eten voor allerlei evenementen. Ook Nationale Pannenkoekdag op 20 maart gaat niet door. Verstandig, want op die dag gaan basisschoolleerlingen normaliter met hun zelfgebakken pannenkoeken naar ouderen in de buurt, en dat is nu gezien de besmettingsrisico’s niet zo goed idee. Maar wat let je om op Pannenkoekdag zelf (of met de kinderen) een flinke stapel te bakken? Wij maakten van simpele pannenkoeken een hartige taart door ze te stapelen met rauwe ham, kaas, kruiden, spinazie en crème fraîche. Met een frisse salade erbij een heerlijke maaltijd, voor jong én oud.

 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel;
  • Zout.

Overige benodigdheden:

  • 1 eetlepel fijn gesneden peterselie;
  • 20 gram geraspte gruyère;
  • 100 gram verse spinazie;
  • 100 gram rauwe ham;
  • Peper;
  • 50 gram geraspte gruyère voor de bovenkant. 


Met dit recept maak je circa 8 pannenkoeken. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Zelfrijzend bakmeel 1kg
€ 3,49
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+

Recept

  1. Meng het zelfrijzend bakmeel met de eieren met een houten lepel.
  2. Voeg beetje bij beetje de melk toe.
  3. Breng op smaak met wat zout en de fijn gesneden peterselie.
  4. Voeg op het laatst de gesmolten boter toe.
  5. Verhit een kleine koekenpan (18 cm) met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en smelt een klein klontje roomboter in de pan.
  6. Verdeel met een lepel het beslag in de pan.
  7. Bak rustig tot de pannenkoek gaar en goudbruin is en bak op deze manier 10 pannenkoeken.
  8. Verwarm de crème fraîche in een steelpannetje en voeg zout, peper, peterselie en gruyère toe.
  9. Leg een pannenkoek op bakpapier of in een ovenschaal.
  10. Bestrijk de pannenkoek met het crème fraîche mengsel.
  11. Leg op het crème fraîche mengsel een paar blaadjes spinazie.
  12. Scheur de ham in kleinere stukjes en verdeel wat stukjes ham op de pannenkoek.
  13. Leg daar weer een pannenkoek op en herhaal deze stappen tot je 10 pannenkoeken op elkaar hebt gestapeld.
  14. Op de bovenste pannenkoek leg je wat geraspte gruyère kaas.
  15. Zet de pannenkoekentaart in de oven met grill-stand.
  16. Verwarm de pannenkoekentaart ongeveer 5 minuten, maar in ieder geval totdat de kaas mooi gesmolten is
  17. Garneer met een paar blaadjes spinazie of peterselie en eventueel een eerste viooltje uit de tuin, om de boel wat op te fleuren.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Hartige pannenkoekentaart met ons!

Heb jij ook dit recept voor Hartige pannenkoekentaart uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Hartige pannenkoekentaart niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany