Als je nou nog maar 1 ding mag vragen aan Sint, dan zou ik het wel weten. De Cookies and Cream bakvorm van Nordic Ware staat je namelijk gewoon toe te roepen dat de feestmaand is aangebroken. De sierlijke hoge tulbandjes die eruit komen, kunnen door de wat grotere opening perfect gevuld worden. Met het bijgeleverde recept maak je er mooie chocolate-chipcookies in die je aan de binnenkant bekleedt met chocola en dan vult met melk of room. Je kunt ook op de hartige toer gaan: bak er een hartig cakeje in, vul dat met kruidenkaasroom en doe er een olijfje en tomaatje op. Ga vast een beetje los in kerstsfeer: chocoladecakejes lekker gevuld met chocoladeroom en dan een schepje lichtzure cranberrycompote erbij. Het gezellige knappen van de cranberries op je fornuis, de geur van een chocoladebaksel, poedersuiker en groen, zo komt de decemberstemming vanzelf.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 315 gram kristalsuiker;
- 2 theelepel vanille-aroma;
- 160 gram patentbloem;
- 2 volle eetlepels cacaopoeder;
- 2 theelepels bakpoeder;
- Zeef;
- Kwastje;
- Poedersuiker;
- 1 zakje cranberries;
- Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 180 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 4 eieren, maat M;
- Een flinke snuf keukenzout;
- 1 pakje roomkaas MonChou;
- 125 milliliter slagroom;
- 2 eetlepels chocoladepasta puur;
- 200 milliliter water;
- Cookies and cream bakvorm Nordic Ware;
- Paar takjes munt om mee te garneren.