• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kerst cakejes met chocola en cranberries recept

Als je nou nog maar 1 ding mag vragen aan Sint, dan zou ik het wel weten. De Cookies and Cream bakvorm van Nordic Ware staat je namelijk gewoon toe te roepen dat de feestmaand is aangebroken. De sierlijke hoge tulbandjes die eruit komen, kunnen door de wat grotere opening perfect gevuld worden. Met het bijgeleverde recept maak je er mooie chocolate-chipcookies in die je aan de binnenkant bekleedt met chocola en dan vult met melk of room. Je kunt ook op de hartige toer gaan: bak er een hartig cakeje in, vul dat met kruidenkaasroom en doe er een olijfje en tomaatje op. Ga vast een beetje los in kerstsfeer: chocoladecakejes lekker gevuld met chocoladeroom en dan een schepje lichtzure cranberrycompote erbij. Het gezellige knappen van de cranberries op je fornuis, de geur van een chocoladebaksel, poedersuiker en groen, zo komt de decemberstemming vanzelf.

± 1 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 12 personen

Als je nou nog maar 1 ding mag vragen aan Sint, dan zou ik het wel weten. De Cookies and Cream bakvorm van Nordic Ware staat je namelijk gewoon toe te roepen dat de feestmaand is aangebroken. De sierlijke hoge tulbandjes die eruit komen, kunnen door de wat grotere opening perfect gevuld worden. Met het bijgeleverde recept maak je er mooie chocolate-chipcookies in die je aan de binnenkant bekleedt met chocola en dan vult met melk of room. Je kunt ook op de hartige toer gaan: bak er een hartig cakeje in, vul dat met kruidenkaasroom en doe er een olijfje en tomaatje op. Ga vast een beetje los in kerstsfeer: chocoladecakejes lekker gevuld met chocoladeroom en dan een schepje lichtzure cranberrycompote erbij. Het gezellige knappen van de cranberries op je fornuis, de geur van een chocoladebaksel, poedersuiker en groen, zo komt de decemberstemming vanzelf.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 315 gram kristalsuiker;
  • 2 theelepel vanille-aroma;
  • 160 gram patentbloem;
  • 2 volle eetlepels cacaopoeder;
  • 2 theelepels bakpoeder;
  • Zeef;
  • Kwastje;
  • Poedersuiker;
  • 1 zakje cranberries;
  • Bakspray.

Overige benodigdheden:

  • 180 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 4 eieren, maat M;
  • Een flinke snuf keukenzout;
  • 1 pakje roomkaas MonChou;
  • 125 milliliter slagroom;
  • 2 eetlepels chocoladepasta puur;
  • 200 milliliter water;
  • Cookies and cream bakvorm Nordic Ware;
  • Paar takjes munt om mee te garneren.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Zeef RVS met RVS Gaas Ø26cm (Bloem)
€ 12,89
+
Patisse Kwast Siliconen 3,5cm (27cm)
€ 2,29
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Molen de Hoop Cranberry's 200gr
€ 4,79
+
BrandNewCake Bakspray 250ml
€ 4,69

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Vanille Aroma 60ml
€ 1,99
+

Recept

  1. Klop 180 gram ongezouten roomboter en 140 gram suiker romig door met de vanille.
  2. Klop de 4 eieren 1 voor 1 door bovenstaand mengsel heen.
  3. Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout erboven.
  4. Mix dit nog even door tot alles is opgenomen.
    Tip! Doe dit niet te lang.
  5. Vet de vorm in en schep de helft van het beslag erin (tot 3/4 vol).
    Tip! Tik de vorm even aan op het aanrecht, waarschijnlijk kan er dan nog wat bij in.
  6. Bak de cakejes in ongeveer 12-15 minuten gaar.
    Tip! Test de gaarheid met een satéprikker.
  7. Haal de cakejes uit de vorm en bak nog een paar cakejes met de rest (5 tot 7 stuks afhankelijk van hoe gul je het erin hebt geschept).
  8. Laat de cakejes goed afkoelen.
  9. Klop de slagroom bijna stijf met 25 gram suiker.
  10. Roer de MonChou romig door met de chocopasta en spatel dit door de slagroom heen.
  11. Schep deze crème tot iets onder de rand in de holtes.
  12. Zet de crème in de koelkast om op te stijven in een luchtdichte bak.
  13. Kook de cranberries met het water en 150 gram suiker tot ze knappen.
  14. Laat ze dan nog 5 minuten zachtjes koken.
    Tip! Wordt het te droog? Voeg dan iets water toe.
  15. Laat de cranberries afkoelen (het wordt dan iets dikker).
  16. Schep vlak voor het serveren in elk cakeje een lepeltje cranberries.
  17. Laat het sap iets over de rand druipen.
  18. Doe een schepje poedersuiker in de zeef en bestrooi de cakejes hiermee.
  19. Garneer elke cakeje met een takje munt.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Kerst cakejes met chocola en cranberries met ons!

Heb jij ook dit recept voor Kerst cakejes met chocola en cranberries uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Kerst cakejes met chocola en cranberries niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany