• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Poffertjes recept

Poffertjes, de meeste kinderen zijn er dol op. Het liefste zien we ze gebakken door oma. Poffertjes zijn eigenlijk een soort luchtige, mini pannenkoeken. Natuurlijk zijn ze het lekkerst zodra ze een beetje bestrooid zijn met poedersuiker en een klontje roomboter. Ben jij benieuwd hoe je zelf deze lekkere poffertjes kunt maken? Check het recept hieronder. Succes!

± 0.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 4 personen 1/5 (1 waardering)

Poffertjes, de meeste kinderen zijn er dol op. Het liefste zien we ze gebakken door oma. Poffertjes zijn eigenlijk een soort luchtige, mini pannenkoeken. Natuurlijk zijn ze het lekkerst zodra ze een beetje bestrooid zijn met poedersuiker en een klontje roomboter. Ben jij benieuwd hoe je zelf deze lekkere poffertjes kunt maken? Check het recept hieronder. Succes!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 125 gram bloem;
  • 15 gram gist;
  • Poedersuiker;
  • Poffertjespan.

Overige benodigdheden:

  • 75 gram gesmolten roomboter;
  • Snufje zout;
  • 1 ei;
  • 200 milliliter melk;
  • Boter om mee te bakken.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
Normale prijs € 3,08 Speciale prijs € 2,59
+
Bruggeman Gist instant 125gr
€ 2,89
+
Poedersuiker Strooibus 250g**
€ 4,79
+
Patisse Poffertjespan Antikleef Ø25cm
€ 15,98

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar

Recept

  1. Meng de bloem, de boter, het zout, het ei en 175 milliliter melk tot een glad beslag.
  2. Verwarm de overige melk (25 milliliter) totdat het lauw is.
  3. Los de gist erin op en giet dit bij het beslag. Meng het goed door en laat het beslag 1 uur rusten.
  4. Verhit de poffertjespan en smeer wat boter met een kwastje flink op de pan.
  5. Vul de kuiltjes van de poffertjespan voor de helft met het beslag.
  6. Bak de poffertjes aan 1 kant gaar.
    Tip! wacht totdat het witte beslag verkleurd is naar lichtbruin).
  7. Draai ze om met een vork en bak de andere kant gaar.

De poffertjes zijn klaar, genieten maar!

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Auteur: Cees Holtkamp (recept afkomstig uit het boek ‘De Banketbakker’)

Deel jouw poffertjes met ons!

Heb jij ook met ons recept lekkere poffertjes gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw bakcreatie niet alleen zien maar ook delen met onze volgers!

Flag of Germany