Ben jij dol op bananen en karamel? Dan is deze banoffee taart echt wat voor jou! Banoffee taart is een Engels desserttaart die gemaakt is van bananen, room en een dikke karamelsaus. De dikke karamelsaus is gemaakt van gekookte gecondenseerde melk, wat doorgaans ook wel dulce de leche wordt genoemd. Normaal duurt het maken van die saus wel 3 uur, maar in dit recept hoef je het maar 2 tot 3 minuten te koken. Ben jij al benieuwd geworden naar hoe je deze fantastische taart kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 75 gram Molen de Hoop donkere basterdsuiker;
- 1 theelepel Brand New Cake vanille extract;
- Citroensap;
- 250 milliliter slagroom;
- Optioneel: Chocoladekrullen voor de decoratie;
- Springvorm van 20 centimeter;
- Optioneel: acetaatfolie.
- 150 gram biscuitkoekjes;
- 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur;
- 1 blikje gecondenseerde melk;
- 3 tot 4 rijpe bananen;
- 200 milliliter crème fraiche.