Je hebt koekjes die je zo regelrecht weer terug torpederen je jeugd in, zoals kletskoppen en stroopwafels. Ook vanillebatons, behoren voor veel mensen onder die categorie. De koekjes zien er niet alleen chique uit, maar zijn ook onweerstaanbaar van smaak door de vanille die erin zit. Het merg uit vanillestokjes gaat zowel door het deeg als door het glazuur. In de supermarkt liggen batons altijd wel, maar als je ze zelf bakt heb je naast een betere smaak nog een dikke pré: je hele huis ruikt lekker! De mooie zigzagrandjes maken van een baton een echte baton. Die maak je supermakkelijk met een speciale batonsteker. Als je dat eenmaal in de vingers hebt, kan je natuurlijk ook je eigen versie maken. Met een drupje gele kleurstof door het glazuur bijvoorbeeld en leuke sprinkles voor Pasen. Lees snel verder voor ons batons recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 2 Brand New Cake Vanillestokjes;
- 360 gram poedersuiker;
- 360 gram patentbloem;
- 10 gram maïzena;
- Vanille baton steker 11x8,5cm;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 2 eiwitten, maat M.