• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Batons recept

Je hebt koekjes die je zo regelrecht weer terug torpederen je jeugd in, zoals kletskoppen en stroopwafels. Ook vanillebatons, behoren voor veel mensen onder die categorie. De koekjes zien er niet alleen chique uit, maar zijn ook onweerstaanbaar van smaak door de vanille die erin zit. Het merg uit vanillestokjes gaat zowel door het deeg als door het glazuur. In de supermarkt liggen batons altijd wel, maar als je ze zelf bakt heb je naast een betere smaak nog een dikke pré: je hele huis ruikt lekker! De mooie zigzagrandjes maken van een baton een echte baton. Die maak je supermakkelijk met een speciale batonsteker. Als je dat eenmaal in de vingers hebt, kan je natuurlijk ook je eigen versie maken. Met een drupje gele kleurstof door het glazuur bijvoorbeeld en leuke sprinkles voor Pasen. Lees snel verder voor ons batons recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd 30 personen
Je hebt koekjes die je zo regelrecht weer terug torpederen je jeugd in, zoals kletskoppen en stroopwafels. Ook vanillebatons, behoren voor veel mensen onder die categorie. De koekjes zien er niet alleen chique uit, maar zijn ook onweerstaanbaar van smaak door de vanille die erin zit. Het merg uit vanillestokjes gaat zowel door het deeg als door het glazuur. In de supermarkt liggen batons altijd wel, maar als je ze zelf bakt heb je naast een betere smaak nog een dikke pré: je hele huis ruikt lekker! De mooie zigzagrandjes maken van een baton een echte baton. Die maak je supermakkelijk met een speciale batonsteker. Als je dat eenmaal in de vingers hebt, kan je natuurlijk ook je eigen versie maken. Met een drupje gele kleurstof door het glazuur bijvoorbeeld en leuke sprinkles voor Pasen. Lees snel verder voor ons batons recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 2 Brand New Cake Vanillestokjes;
  • 360 gram poedersuiker;
  • 360 gram patentbloem;
  • 10 gram maïzena;
  • Vanille baton steker 11x8,5cm;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 2 eiwitten, maat M.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Vanillestokjes Tahitensis 2st. (ca. 6gr)
Normale prijs € 6,19 Speciale prijs € 5,26
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Koekjes bakplaat PME 43 cm x 29,5 cm x 2,3 cm
€ 10,09
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+

Recept

  1. Snijd 1 vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.
  2. Mix in 3 minuten de roomboter, vanille merg en 130 gram poedersuiker door elkaar heen.
  3. Voeg de bloem aan het mengsel toe en kneed alle ingrediënten tot een samenhangend deeg.
  4. Bestrooi het werkblad met een beetje bloem.
  5. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter.
  6. Snijd plakken van 7 x 20 centimeter uit het deeg.
  7. Leg de plakken deeg op de bakplaat.
  8. Zet de bakplaat in de vriezer en laat het deeg 10 minuten rusten.
  9. Verwarm de oven voor op 160 graden (onderwarmte).
  10. Snijd 1 vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.
  11. Meng het merg, 230 gram poedersuiker en de eiwitten in een kom door elkaar heen.
  12. Mix de maïzena in 5 minuten door het goedje heen.
  13. Haal het deeg uit de vriezer en smeer het glazuur erop uit.
  14. Steek de koekjes met de baton steker uit het deeg.
  15. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  16. Verdeel de koekjes over de bakplaat.
  17. Bak de koeken in 20 minuten gaar.
  18. Laat de koekjes na het bakken afkoelen op de bakplaat.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van de batons

Een voordeel van koekjes is niet alleen dat je ze eenvoudig kunt uitdelen, maar ook eenvoudig kunt bewaren. Dat is heel erg fijn, want soms komt het qua planning beter uit om de lekkernijen een aantal dagen van tevoren te bakken. Je kunt de koeken het beste in een luchtdichte trommel bewaren. Op deze manier kun je de lekkernijen tot wel 4 weken bewaren.

Bekijk ook eens onze andere koek recepten!

Ben je gek op het bakken van koeken en wil jij naast deze batons nog meer lekkere koeken maken? Dan vind je het vast leuk om te lezen dat wij op onze blog ruim 200 koek recepten hebben verzameld. Je vindt er onder andere dit recept voor heerlijke chocolate chip cookies en een recept voor hazelnootkoekjes. Houd je wat meer van frisse smaken? Dan moet je echt eens dit recept voor citroenkoekjes proberen. Bekijk al onze koek recepten hier!

Ontdek ook eens onze andere recepten!

Vind jij, naast het bakken van koekjes, het ook leuk om andere lekkernijen te maken? Neem dan eens een kijkje op onze receptenpagina, want daarop hebben we inmiddels al meer dan 1.500 recepten verzameld. Je vindt er heerlijke taart & gebak recepten en recepten voor het maken van allerlei cakes. Ben jij wat meer van de hartig snacks? Bekijk dan eens onze hartige recepten! Je zult zien dat wij echt voor ieder wat wils hebben. Bekijk al onze recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte batons aan ons zien!

Heb jij ook met dit recept lekkere batons gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe de koekjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany