• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Cakepops recept

Cakepops zijn kleine bolletjes cake op een stokje en komen oorspronkelijk uit Amerika. Deze Amerikaanse lekkernij is de laatste jaren in ons land een enorme baktrend geworden. Cakepops maken we doorgaans van een heerlijke naturel cake en decoreren we vaak met chocolade en/of eetbare strooisels.

Hoe kun je cakepops maken?

Cake is de basis van dit recept. Je kunt ervoor kiezen om de cake kant-en-klaar te kopen in de supermarkt, maar niets is lekkerder dan de basis van het cakepops recept zelf te maken. Het basisrecept van cake bestaat uit evenveel gram roomboter, bloem, suiker en eieren. Een eitje dus om zelf te maken! Vervolgens verkruimel je de cake en meng je deze met roomkaas, zodat je er bolletjes van kunt draaien. De bolletjes cake worden in dit recept gedecoreerd met chocolade en strooisels. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld jouw favoriet chocolade. Ga snel de keuken in en bak deze heerlijke Amerikaanse lekkernij zelf!
± 1 uur bereidingstijd ± 3 uur wachttijd 16 personen 1/5 (3 waarderingen)

Cakepops zijn kleine bolletjes cake op een stokje en komen oorspronkelijk uit Amerika. Deze Amerikaanse lekkernij is de laatste jaren in ons land een enorme baktrend geworden. Cakepops maken we doorgaans van een heerlijke naturel cake en decoreren we vaak met chocolade en/of eetbare strooisels.

Hoe kun je cakepops maken?

Cake is de basis van dit recept. Je kunt ervoor kiezen om de cake kant-en-klaar te kopen in de supermarkt, maar niets is lekkerder dan de basis van het cakepops recept zelf te maken. Het basisrecept van cake bestaat uit evenveel gram roomboter, bloem, suiker en eieren. Een eitje dus om zelf te maken! Vervolgens verkruimel je de cake en meng je deze met roomkaas, zodat je er bolletjes van kunt draaien. De bolletjes cake worden in dit recept gedecoreerd met chocolade en strooisels. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld jouw favoriet chocolade. Ga snel de keuken in en bak deze heerlijke Amerikaanse lekkernij zelf!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 280 gram Koopmans cakemeel;
  • 200 gram witte basterdsuiker;
  • 100 gram kristalsuiker;
  • 300 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • Sprinkles;
  • Cakevorm 25 centimeter;
  • Bakpapier;
  • Bakplaat;
  • Lollystokjes. 

Overige benodigdheden:

  • 225 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 2 eieren, maat L;
  • 200 gram roomkaas. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Patisse Verstelbare Bakplaat 33-47cm
€ 27,00
+
Patisse Cakevorm 25cm
€ 6,99
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Wit 750gr
€ 3,99
+
BrandNewCake Sprinkles Pink Vibes 80gr.
€ 3,99
+
PME lollystokjes 20cm 25 stuks
€ 3,39
+
Koopmans Prof. Cakemeel (cakemix) 5kg
€ 17,29
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  3. Meng de cakemeel, basterdsuiker, kristalsuiker, eieren en roomboter door elkaar heen.
  4. Giet het beslag in de cakevorm.
  5. Bak de cake in 25 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat de cake daarna 30 minuten afkoelen.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  8. Verkruimel de cake.
  9. Kneed de roomkaas door de verkruimelde cake heen.
  10. Maak bolletjes van 25 gram.
  11. Leg de bolletjes op de bakplaat.
  12. Laat ze 1 uur rusten in de koeling.
  13. Smelt de chocolade au bain-marie.
  14. Doe de gesmolten chocolade in een glas.
  15. Dompel de lollystokjes 2 centimeter in de chocolade.
  16. Steek de stokjes in de bolletjes cake.
  17. Zet de cakepops rechtop in een glas.
  18. Laat ze wederom 20 minuten opstijven in de koeling.
  19. Dompel de hele cakepops in de chocolade en zet ze weer in een glas.
  20. Laat de overtollige chocolade goed uitlekken.
  21. Bestrooi de cakepops met sprinkles naar keuze.
  22. Laat de cakepops rechtop in een glas staan en laat de chocolade helemaal uitharden. 
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Maak jouw cakepops nog gaver!

Je kunt er net zoals ons voor kiezen om witte chocolade te gebruiken. Het leuke aan witte chocolade is dat je de chocolade dan kunt kleuren met chocolade kleurstof. Zo kun je jouw cakepops een leuke vrolijke kleur geven en helemaal in een bepaald thema maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gender reveal party, babyshower, bruiloft enzovoorts. Met een aantal lekkere eetbare sprinkles erop heb je een prachtig lekkernij!

Deel jouw cakepops met ons!

Heb jij ook met dit recept lekkere cakepops gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany