Cakepops zijn kleine bolletjes cake op een stokje en komen oorspronkelijk uit Amerika. Deze Amerikaanse lekkernij is de laatste jaren in ons land een enorme baktrend geworden. Cakepops maken we doorgaans van een heerlijke naturel cake en decoreren we vaak met chocolade en/of eetbare strooisels.
Hoe kun je cakepops maken?
Cake is de basis van dit recept. Je kunt ervoor kiezen om de cake kant-en-klaar te kopen in de supermarkt, maar niets is lekkerder dan de basis van het cakepops recept zelf te maken. Het basisrecept van cake bestaat uit evenveel gram roomboter, bloem, suiker en eieren. Een eitje dus om zelf te maken! Vervolgens verkruimel je de cake en meng je deze met roomkaas, zodat je er bolletjes van kunt draaien. De bolletjes cake worden in dit recept gedecoreerd met chocolade en strooisels. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld jouw favoriet chocolade. Ga snel de keuken in en bak deze heerlijke Amerikaanse lekkernij zelf!Benodigdheden uit onze webshop:
- 280 gram Koopmans cakemeel;
- 200 gram witte basterdsuiker;
- 100 gram kristalsuiker;
- 300 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
- Sprinkles;
- Cakevorm 25 centimeter;
- Bakpapier;
- Bakplaat;
- Lollystokjes.
Overige benodigdheden:
- 225 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 2 eieren, maat L;
- 200 gram roomkaas.