• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Classic Lemon Bars recept

Tijdens warm weer is het wel heel fijn om iets te eten wat lekker fris is. Classic Lemon bars zijn in dat geval een prima keuze! Dit zijn namelijk lekkere romige koekrepen, met een frisse citroensmaak. De koekjes zijn dan wel lekker romig, maar zeker niet machtig. Perfect dus voor zomerse temperaturen.

In onderstaand recept laten we zien hoe je zelf deze lekkere koeken kunt maken. Veel bakplezier! 

± 1 uur bereidingstijd ± 3 uur wachttijd 10 personen

Tijdens warm weer is het wel heel fijn om iets te eten wat lekker fris is. Classic Lemon bars zijn in dat geval een prima keuze! Dit zijn namelijk lekkere romige koekrepen, met een frisse citroensmaak. De koekjes zijn dan wel lekker romig, maar zeker niet machtig. Perfect dus voor zomerse temperaturen.

In onderstaand recept laten we zien hoe je zelf deze lekkere koeken kunt maken. Veel bakplezier! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 360 gram bloem;
  • 115 gram poedersuiker + een beetje om te strooien;
  • Snufje zout;
  • 300 gram kristalsuiker;
  • Vierkante taartring 16×16 centimeter;
  • Bakspray;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 230 gram ongezouten roomboter.
  • 6 eieren (maat M);
  • 5 citroenen;
  • Mixer/keukenmachine.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
Normale prijs € 3,08 Speciale prijs € 2,59
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Taartring RVS Vierkant 16x16x5cm
€ 17,09
+
Bakpapier 30cm Rol 20m
€ 6,99
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

Het maken van de bodem:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Spray de taartring in met bakspray.
  4. Kneed 260 gram bloem bloem, poedersuiker, zout en roomboter tot een kruimelig deeg.
  5. Kneed het daarna tot een samenhangend deeg.
  6. Rol het deeg uit tot een vierkant van 16x16 centimeter en plaats de vierkante taartring om het deeg heen.
  7. Zet de taartring met het deeg op de bakplaat.
  8. Bak de bodem in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  9. Meng de suiker door de eieren heen, totdat de eieren lichter van kleur zijn.
  10. Rasp de citroenen en doe de rasp en sap van de citroenen bij het ei in.
  11. Meng dit goed door elkaar heen.
  12. Meng ook 100 gram bloem goed door het mengsel heen.
  13. Giet de vulling over de bodem heen.
  14. Zet de oven op 160 graden (heteluchtoven).
  15. Bak de lemon bars voor circa 40 minuten af.
  16. Laat de lemon bars minimaal 3 uur afkoelen.
  17. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van de lemon bars

Je hebt met dit recept deze heerlijke lemon bars kunnen maken, maar het kan natuurlijk best zo zijn dat ze niet in één keer opgaan. Het is daarom handig om te weten hoe je ze het beste kunt bewaren. Je kunt deze koekjes het beste afgedekt in de koelkast bewaren. Ze blijven dan 2 á 3 dagen goed. Als je de lemon bars invriest, kun je ze nog langer bewaren, want dan blijven de koekjes tot wel 3 maanden goed. 

Bekijk ook onze andere recepten met citroen!

When life gives you lemons, you should bake with them! Met het warme weer is citroen toch wel 1 van de fijnere smaken om toe te voegen aan baksels. Door bijvoorbeeld citroen aroma, citroenrasp en/of sap aan een recept toe te voegen, krijgt jouw baksel een lekker fris smaakje.

Naast dit recept voor lemon bars hebben wij nog meer lekkere citroenrecepten. Maak bijvoorbeeld deze frisse citroenkoekjes of deze citroencake die ook nog eens suikervrij is! Ook een heerlijke citroen cheesecake en citroensorbet doen het natuurlijk altijd goed op warme zomerdagen. Dit is trouwens maar een kleine greep uit onze citroenrecepten. Voor meer recepten met citroen kun je hier een kijkje nemen

Deel jouw classic lemon bars met ons!

Heb jij ook aan de hand van dit recept lemon bars gemaakt? Deel ze dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar het resultaat. Maak een foto van jouw bakcreatie en plaats deze in je story. Als je ons tagt met @baktotaal, delen wij jouw foto met veel plezier ook op ons account.

Flag of Germany