• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Karnemelkse bloempap recept

Karnemelkse bloempap is een zeer ouderwetse pap die wordt gemaakt van karnemelk en bloem. Dat klinkt wel logisch hé. Om de pap wat meer smaak te geven, kun je er wat stroop of bruine suiker doorheen roeren. Lekker hoor! Hieronder vind je ons karnemelkse pap recept.

± 1 uur bereidingstijd 4 personen 3/5 (8 waarderingen)

Karnemelkse bloempap is een zeer ouderwetse pap die wordt gemaakt van karnemelk en bloem. Dat klinkt wel logisch hé. Om de pap wat meer smaak te geven, kun je er wat stroop of bruine suiker doorheen roeren. Lekker hoor! Hieronder vind je ons karnemelkse pap recept.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 80 gram bloem. 

Overige benodigdheden:

  • 1 liter karnemelk;
  • Keukenstroop. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+

Recept

  1. Breng 900 milliliter karnemelk aan de kook.
  2. Roer de bloem en de overige karnemelk tot een papje.
  3. Giet het papje bij de kokende karnemelk in en laat het al roerend een paar minuten doorkoken.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Wanneer kun je karnemelksepap serveren?

Karnemelkse pap is niet het meest culinaire hoogstandje. Toch is het bij veel mensen nog steeds erg geliefd. En omdat je maar weinig ingrediënten nodig hebt om het te maken, is het zeker de moeite waard om dat eens te doen. Je kunt karnemelkse pap bijvoorbeeld prima maken op een doordeweekse werkdag. En uiteraard past deze pap perfect binnen het thema Holland. Organiseer je bijvoorbeeld een teamuitje waarbij allerlei Hollandse spelletjes worden gespeeld? Na het spelen van al die spelletjes hebben jouw teamleden vast wel zin in wat lekkers, dus het is ontzettend leuk om hen dan deze lekkere Oer-Hollandse pap te serveren. En zo zijn er nog wel wat meer gelegenheden te bedenken, waarbij het helemaal zo gek nog niet is om voor de 'goeie ouwe' karnemelkse pap te kiezen. Dat is voor ons reden genoeg om toch dit karnemelkse pap recept met jullie te delen!

Deel jouw karnemelkse bloempap met ons!

Heb jij zelf met dit recept karnemelkse bloempap gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe de pap is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw foto zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Auteur: Cees Holtkamp (recept afkomstig uit het boek ‘De Banketbakker’)

Flag of Germany