Stroopwafels, wie kent ze nou niet? Deze koekjes zijn typisch Hollandse lekkernijen, die simpelweg bestaat uit 2 tegen elkaar gedrukte wafels. Het lekkerste is natuurlijk een verse, zelfgemaakte stroopwafel. Zo'n eentje waarbij de stroop tussen de wafels nog lekker warm is. Wil je weten hoe je zelf heerlijke stroopwafels kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 250 gram bloem;
- 8 gram gist;
- 80 gram witte basterdsuiker;
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker;
- Snufje zout;
- Stroopwafelijzer;
- Bakspray;
- Vershoudfolie.
Overige benodigdheden:
- 40 milliliter volle melk (lauw warm);
- 100 gram keukenstroop;
- Keukenmachine;
- 1 ei (maat M);
- 200 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur).