• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

How-to: glazuur recept

Glazuur kun je gebruiken ter versiering van gebak. Je kent het mooie roze laagje op een tompouce of het gekleurde laagje op een donut vast wel. Dat is glazuur. Je zou het kant-en-klaar kunnen kopen, maar het is ook zeer gemakkelijk zelf te maken. En het fijne is dat je er maar 2 ingrediënten voor nodig hebt. De kans is groot dat je die ingrediënten al in huis hebt. In deze how-to leg ik je uit hoe je glazuur maakt op basis van water. Lees snel verder en ga lekker aan de slag!

± 1 uur bereidingstijd 4 personen 3/5 (2 waarderingen)

Glazuur kun je gebruiken ter versiering van gebak. Je kent het mooie roze laagje op een tompouce of het gekleurde laagje op een donut vast wel. Dat is glazuur. Je zou het kant-en-klaar kunnen kopen, maar het is ook zeer gemakkelijk zelf te maken. En het fijne is dat je er maar 2 ingrediënten voor nodig hebt. De kans is groot dat je die ingrediënten al in huis hebt. In deze how-to leg ik je uit hoe je glazuur maakt op basis van water. Lees snel verder en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram poedersuiker;
  • Zeef.

Overige benodigdheden:

  • 20 milliliter water. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Poedersuiker Biologisch 125g
€ 3,39
+
Zeef bol RVS met handvat, 22 cm
€ 11,10
+

Recept

  1. Zeef de poedersuiker boven een kom.
  2. Voeg het water aan de poedersuiker toe.
  3. Roer dit tot een glad papje.
  4. Verwarm het poedersuiker mengsel voor gebruik even in de magnetron, hierdoor wordt het makkelijker smeerbaar.


En klaar is je glazuur! Tijd om je cupcakes, taarten, tompouces etc. te gaan versieren.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Lekker variëren met glazuur!

Je kunt de glazuur maken op de manier als hierboven, maar je kunt er natuurlijk ook een lekker smaakje of een leuke kleur aan toevoegen. Vervang het water bijvoorbeeld voor ranja. Op deze manier heb je niet alleen een lekkere zoete smaak, maar ook nog eens een mooie roze kleur. Je kunt de icing natuurlijk ook kleuren met kleurstof gel. Wij hebben een ruim assortiment aan kleurstof gels, waardoor je bij ons vast wel een kleurtje vindt die je mooi vind. Bekijk onze kleurstof gels hier! 

Deel jouw zelfgemaakte glazuur met ons!

Ga jij met ons recept zelf glazuur maken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe het is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

Auteur: Cees Holtkamp (recept afkomstig uit het boek ‘De Banketbakker’).

Flag of Germany