• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Makrout met amandelen en citroen recept

Dit keer delen wij het recept voor het maken van makrout met amandelen en citroen met jullie. Makrout wordt normaal gesproken gemaakt van griesmeeldeeg met een dadelvulling, maar hier heeft Instagrammer @ellouisacooking een lekkere twist aangegeven. Zij heeft de makrout namelijk gemaakt met amandeldeeg en gegarneerd met een citroenglazuur. Deze combinatie is echt heerlijk en lekker fris! De koekjes zijn dan ook de perfecte snack tijdens de Iftar of gewoon lekker als tussendoortje bij een kopje koffie of thee. Lees snel verder voor ons makrout met amandelen en citroen recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd 25 personen
Dit keer delen wij het recept voor het maken van makrout met amandelen en citroen met jullie. Makrout wordt normaal gesproken gemaakt van griesmeeldeeg met een dadelvulling, maar hier heeft Instagrammer @ellouisacooking een lekkere twist aangegeven. Zij heeft de makrout namelijk gemaakt met amandeldeeg en gegarneerd met een citroenglazuur. Deze combinatie is echt heerlijk en lekker fris! De koekjes zijn dan ook de perfecte snack tijdens de Iftar of gewoon lekker als tussendoortje bij een kopje koffie of thee. Lees snel verder voor ons makrout met amandelen en citroen recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram amandelmeel;
  • 100 gram witte basterdsuiker;
  • 250 gram Brand New Cake Royal Icing-mix;
  • 25 amandelen, met schil;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • Geraspte schil en sap van een halve citroen;
  • 1 à 2 eiwitten;
  • 2 à 3 eetlepels citroensap.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Amandelmeel Biologisch 400 gram
€ 9,29
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Molen de Hoop Halve Amandelen 150g
€ 4,99
+
BrandNewCake Royal Icing-mix 800g
€ 6,29
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Wit 750gr
€ 3,99
+

Recept

Het maken van de makrout:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Meng de amandelmeel, suiker en citroenrasp en schil door elkaar heen.
  4. Meng beetje bij beetje het eiwit erdoorheen, totdat je een samenhangend deeg hebt.
  5. Verdeel het deeg in 3 gelijke delen.
  6. Rol het deeg uit tot een ‘slang’ van ongeveer 3 centimeter dik.
  7. Druk de rollen wat platter en snijd van de rollen ruitjes.
  8. Leg de makrout op de bakplaat.
  9. Bak de makrout met amandelen in 10 à 12 minuten gaar.
    Tip! De onderkant moet lichtbruin worden en de bovenkant moet licht van kleur blijven.
  10. Laat de amandelkoekjes volledig afkoelen.

Het decoreren van de makrout met amandelen en citroen:

  1. Klop met een garde het poedersuiker en een beetje citroensap door elkaar heen tot een mooi dik en wit glazuur.
  2. Dompel de koekjes in het glazuur en haal de koekjes er met een vork uit.
  3. Leg op elk koekje een amandel.
  4. Leg de makrout op een rooster, zodat het overtollige glazuur eraf kan druipen.
  5. Laat de makrout met amandelen hard worden.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van de makrout met amandelen en citroen

Soms komt het beter uit om iets al een dag van tevoren te bakken. Dat is met deze amandel makrout geen enkel probleem. Na het bakken kun je de koekjes het beste luchtdicht verpakken en op een donkere en koele plek bewaren. Zodoende blijven de koekjes tot wel 3 dagen goed. Doordat het glazuur hard wordt, wil het nog weleens barsten. Daarom is het een goed idee om de koekjes pas vlak voor het serveren te voorzien van een glazuurlaagje.

Bekijk ook eens onze andere koek recepten!

Vind jij het leuk om koekjes te bakken? Bekijk dan vooral eens onze andere koek recepten op onze blog, want daarop hebben wij er een heleboel verzameld. Je vindt er basisrecepten voor bijvoorbeeld het maken van kletsmajoor koekjescitroen koekjes en haverkoekjes. Daarnaast hebben wij ook heerlijke recepten voor het maken van koeken met onder andere chocolade. Bekijk het recept voor Ferrero Rocher koekjes of chocolate chip cookies maar eens. Al onze andere koek recepten vind je hier!

Deel jouw makrout met amandelen en citroen met ons!

Heb jij zelf met dit recept makrout met amandelen en citroen gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe de koekjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de makrout te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany