• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Mermaid cake recept

Zeemeerminnen, wie was er vroeger als klein meisje niet dol op? Dat kwam uiteraard grotendeels door films als De Kleine Zeemeermin, waar bijna alle kinderen wel graag naar keken. Tegenwoordig is het niet heel anders, nog steeds vinden veel meiden zeemeerminnen enorm interessant. Het heeft iets magisch, zo'n mystiek wezen. Ken jij een meisje dat binnenkort jarig is en wil je haar verrassen? Maak dan een heuse mermaid cake voor haar. Wedden dat je een blij snuitje krijgt als ze de taart ziet? Het is wel even een klus, maar dan heb je ook wat. En de reactie van de blije jarige maakt het allemaal natuurlijk meer dan waard. Daarom laten we je in dit artikel zien hoe je zelf een prachtige zeemeerminnen taart kunt maken!
± 2 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 12 personen
Zeemeerminnen, wie was er vroeger als klein meisje niet dol op? Dat kwam uiteraard grotendeels door films als De Kleine Zeemeermin, waar bijna alle kinderen wel graag naar keken. Tegenwoordig is het niet heel anders, nog steeds vinden veel meiden zeemeerminnen enorm interessant. Het heeft iets magisch, zo'n mystiek wezen. Ken jij een meisje dat binnenkort jarig is en wil je haar verrassen? Maak dan een heuse mermaid cake voor haar. Wedden dat je een blij snuitje krijgt als ze de taart ziet? Het is wel even een klus, maar dan heb je ook wat. En de reactie van de blije jarige maakt het allemaal natuurlijk meer dan waard. Daarom laten we je in dit artikel zien hoe je zelf een prachtige zeemeerminnen taart kunt maken!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • 400 gram Brand New Cake Botercrème-mix;
  • 180 gram Brand New Cake Rolfondant Wit;
  • Colour Mill Kleurstof Candy;
  • Colour Mill Kleurstof Purple;
  • Colour Mill Kleurstof Teal;
  • Brand New Cake Zachte Parels Wit;
  • Brand New Cake Musketzaad Wit;
  • Brand New Cake Bakspray;
  • Taartpan PME rond Ø15 centimeter;
  • PME Paletmes / Glaceermes doorgezet 11 cm;
  • Brand New Cake Spuitmondje 8B;
  • Katy Sue Mold Schelpen;
  • Katy Sue Mold Zeemeermin Staart;
  • Lollystokje;
  • Taartonderzetter Wit / Zilver Ø18cm 1st.;
  • Taartzaag;
  • Rolstok;
  • Bakpapier;
  • Spuitzak;
  • Kwast;
  • Draaiplateau.

Overige benodigdheden:

  • Renshaw parelmoer poeder;
  • 3 eieren, maat M;
  • 420 milliliter water;
  • 600 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
Normale prijs € 4,49 Speciale prijs € 3,82
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
Normale prijs € 5,49 Speciale prijs € 4,67
+
BrandNewCake Rolfondant Wit Vanille-Room 250gr.
Normale prijs € 2,59 Speciale prijs € 2,20
+
Colour Mill Kleurstof Candy 20ml
€ 6,49
+
Colour Mill Kleurstof Purple 20ml
€ 6,49
+
Colour Mill Kleurstof Teal 20ml
€ 6,49
+
BrandNewCake Zachte Parels Wit 60g.
Normale prijs € 2,99 Speciale prijs € 2,54
+
BrandNewCake Musketzaad Wit 80gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
Taartpan PME rond Ø15 x 10cm
€ 10,68
+
PME Paletmes / Glaceermes doorgezet 11 cm
€ 5,09
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #8B
Normale prijs € 1,98 Speciale prijs € 1,68
+
Katy Sue Mold Schelpen
€ 22,19
+
Katy Sue Mold Zeemeermin Staart
€ 12,98
+
Wilton Lollystokjes 15cm 35 stuks
€ 2,80
+
Taartonderzetter Wit / Zilver Ø18cm 10st.
Normale prijs € 1,49 Speciale prijs € 1,27
+
BrandNewCake Taartzaag / Kapselzaag Dubbel 32cm
Normale prijs € 7,49 Speciale prijs € 6,36
+
PME Rolstok kunststof 15 cm
€ 4,49
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Wilton Basic Taartplateau Draaibaar Ø30,4x4cm
€ 11,79
+

Recept

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Spray de taartpan in met de bakspray.
  3. Mix in 8 minuten op een hoge snelheid de Biscuit-mix, eieren en 20 milliliter door elkaar heen.
  4. Mix het beslag daarna nog 2 minuten op een lage snelheid door.
  5. Giet het beslag in de taartpan.
  6. Bak de biscuit in 30 à 35 minuten goudbruin en gaar.
  7. Stort de biscuit ondersteboven op een rooster.
  8. Laat de biscuit volledig afkoelen.
  9. Zaag de biscuit horizontaal in 4 gelijke delen door.

Het maken van de botercrème:

  1. Mix de Botercrème-mix en 400 milliliter water door elkaar heen.
  2. Laat het botercrème mengsel minimaal 30 minuten op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop in circa 3 minuten de roomboter zalvig.
  4. Voeg het botercrème mengsel in delen toe aan de boter.
     Tip! Mix steeds volledig door, voordat je het volgende deel toevoegt.
  5. Mix het geheel door tot een gladde botercrème.
  6. Voeg eventueel een smaakaroma naar keuze toe.

Het kleuren van de botercrème:

  1. Schep 2 keer 3 eetlepels botercrème over in 2 andere kommetjes.
  2. Kleur 1 kommetje botercrème met de kleurstof Candy en het andere kommetje met de kleurstof Purple.
  3. Zet een klein bakje met ongekleurde botercrème aan de kant.
  4. Kleur de rest van de botercrème met de blauwe kleurstof (Teal).

Het vullen van de taart:

  1. Leg de 1ste biscuitlaag op het taartkarton.
  2. Verdeel over deze biscuitlaag 3 eetlepels blauwe botercrème.
  3. Leg de 2de biscuitlaag er bovenop.
  4. Smeer de 2de biscuitlaag in met wat roze botercrème.
  5. Leg de volgende biscuitlaag erop en smeer deze in met paarse botercrème.
    Tip! Je kunt er ook voor kiezen om de biscuits op te vullen met een lekkere taartvulling.
  6. Plaats de laatste biscuitlaag er bovenop.

Het afsmeren van de taart:

  1. Smeer de hele taart in met een dunne laag botercrème.
  2. Laat de taart minimaal 30 minuten in de koeling opstijven.
  3. Doe de blauwe botercrème in een spuitzak met spuitmondje 8B.
  4. Spuit op de onderste helft van de taart blauwe botercrème.
  5. Spuit bovenop de taart ook blauwe botercrème en doe bovenop de taart ook wat witte botercrème.
  6. Meng dit bovenop de taart door elkaar heen en smeer de bovenkant en de bovenste helft van de taart hiermee in.
    Tip! Op deze manier krijgt jouw taart een mooi ombre effect.
  7. Zet de taart bovenop het draaiplateau.
  8. Zet jouw paletmes tegen de taart aan.
  9. Draai de taart rond en houd het paletmes op dezelfde plek.
  10. Herhaal dit, totdat je de hele taart strak hebt gestreken met het paletmes.
  11. Draai bovenop de taart met het paletmes een streep door van buiten naar binnen te gaan.

Het decoreren van de taart:

  1. Kleur 100 gram fondant paars, 50 gram fondant blauw en de overige 30 gram fondant roze.
  2. Druk de paarse fondant in de mal van de staart en haal de overtollige fondant weg.
    Tip! Zorg ervoor dat er geen fondant boven de mal uitkomt.
  3. Draai de mal om en duw de staart er voorzichtig uit.
  4. Maak op dezelfde manier als hierboven er nog een staart bij.
  5. Plaats een lollystokje tussen de staarten en plak ze met een klein beetje eetbare lijm tegen elkaar aan.
  6. Leg de staart aan de kant om hard te worden.
  7. Maak met de schelpen mold blauwe en paarse schelpen.
  8. Rol de roze fondant uit en snijd er kleine reepjes van 5 mm x 8 cm van.
  9. Draai deze reepjes en leg ze aan de kant om uit te harden.
  10. Geef de fondant decoraties met de parelmoerpoeder en een kwast een mooie glans.
  11. Spuit met de overgebleven blauwe botercrème wat golven bovenop de taart.
  12. Zet de zeemeerminnenstaart bovenop de taart.
  13. Plaats de schelpen en de roze slierten ook op de taart.
  14. Strooi tot slot wat eetbare parels en musketzaad over de mermaid cake heen.
    Tip! Wil je wat strooisels aan de zijkant? Plak of ‘gooi’ ze dan tegen de zijkant aan.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw zelfgemaakte mermaid cake aan ons zien!

Heb jij met dit recept een mermaid cake gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe de taart is geworden. Dat kun je aan ons laten zien de mermaid cake te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!
Flag of Germany