• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Theezak koekjes recept

Ken jij tea bag cookies oftewel theezak koekjes al? Dit zijn koekjes in de vorm van een theezakje. Deze koekjes kun je heel erg leuk bij een lekker kopje thee serveren. Wij vonden het leuk om deze koekjes voor Moederdag te maken. Is jouw moeder een echte theeleuter? Dan is het heel erg leuk om deze koekjes aan haar cadeau te geven. Uiteraard kun je de koekjes in elk gewenst thema maken en zodoende aan iedere theeliefhebber cadeau doen. Lees snel verder voor ons theezak koekjes recept en ga lekker aan de bak!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 20 personen
Ken jij tea bag cookies oftewel theezak koekjes al? Dit zijn koekjes in de vorm van een theezakje. Deze koekjes kun je heel erg leuk bij een lekker kopje thee serveren. Wij vonden het leuk om deze koekjes voor Moederdag te maken. Is jouw moeder een echte theeleuter? Dan is het heel erg leuk om deze koekjes aan haar cadeau te geven. Uiteraard kun je de koekjes in elk gewenst thema maken en zodoende aan iedere theeliefhebber cadeau doen. Lees snel verder voor ons theezak koekjes recept en ga lekker aan de bak!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram Brand New Cake Suikerbakkerspoeder;
  • Snufje zout;
  • 450 gram Molen de Hoop Patentbloem;
  • 100 gram Callebaut Chocolade Callets Melk;
  • Culpitt Suikerdecoratie Bloempjes Roze Ø6mm;
  • Bakpapier;
  • Rolstok;
  • Plasticfolie;
  • Deegroller;
  • Brand New Cake Spuitmondje Glad #10;
  • Vierkante uitsteker van 6,5 centimeter (wij gebruikten die uit de PME Uitstekerset Vierkant set/6);
  • Decoratie Touw Rood Ø2mm x 25m;
  • Latjes. t.b.v. deeg uitrollen Set/6.

Overige benodigdheden:

  • 250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 1 ei, maat M.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
Normale prijs € 6,19 Speciale prijs € 5,26
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Callebaut Chocolade Callets Melk (823) 400g
€ 8,49
+
Culpitt Suikerdecoratie Bloempjes roze Ø6mm / 100st.
€ 5,79
+
BrandNewCake Rolstok kunststof 50cm / Ø4cm
Normale prijs € 19,99 Speciale prijs € 16,99
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Glad #10
Normale prijs € 1,89 Speciale prijs € 1,61
+
PME Uitstekerset Vierkant set/6
€ 4,30
+
Decoratie Touw Rood Ø2mm x 25m
€ 5,49
+
Städter Latjes t.b.v. Deeg Uitrollen Set/6
€ 13,39
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Mix de roomboter, zout en suikerbakkerspoeder door elkaar heen.
  2. Mix het ei er ook doorheen.
  3. Kneed de bloem in gedeeltes door het mengsel heen, totdat het een mooi koekdeeg is.
  4. Verpak het deeg in plasticfolie.
  5. Laat het deeg minimaal 1 uur in de koeling rusten.

Het bakken van de theezak koekjes:

  1. Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier met de uitrol latjes van 0,5 millimeter ernaast.
    Tip! Zorg ervoor dat de deegroller op de latjes blijft, want dan wordt het deeg overal even dik.
  2. Steek rechthoeken uit het deeg door de vierkante uitsteker elke keer 2 centimeter te verplaatsen. Zo krijg je rechthoeken van 4,5 x 6,5 centimeter.
  3. Haal de stukjes deeg van 2 centimeter weg. Rol dit deeg eventueel opnieuw uit en steek hier nog meer koekjes uit.
  4. Steek de hoekjes aan de bovenkant van de theezakjes af met een uitsteker. Zo krijgen de koekjes echt de vorm van een theezakje.
  5. Steek met het spuitmondje gaatjes in de bovenkant van het koekje.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Leg de koekjes op de bakplaat.
  8. Zet de bakplaat minimaal 15 minuten in de koeling.
  9. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  10. Bak de koekjes in 15 minuten gaar.
  11. Zet daarna de temperatuur naar 140 graden.
  12. Bak de koekjes in 10 minuten gaar en goudbruin.
  13. Laat de koekjes na het bakken volledig afkoelen op een rooster.

Het decoreren van de koekjes:

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Dip de onderkant van de koekjes in de chocolade.
  3. Ga voorzichtig met het koekje heen en weer, zodat de meeste chocolade eraf druipt.
  4. Plaats op de rand van de chocolade de suikerbloemetjes.
  5. Laat de chocolade uitharden.
  6. Doe daarna een touwtje door het gaatje van de theezakjes.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw theezak koekjes met ons!

Heb jij met dit recept theezak koekjes gemaakt voor bijvoorbeeld Moederdag of een ander gelegenheid? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe de koekjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany