• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Appel-kaneeltaart met appelchips, appelroom en Apfelkorn recept

Ja, ze zijn er weer volop: vers geoogste Hollandse appels! Dat moeten we vieren met een appeltaart. Onze fruittelers leveren een top-product, dus ga nou geen buitenissige appels kopen die de halve wereld zijn overgevlogen. Neem oma's-appeltaart-appel bij uitstek: de goudrenet. Als eerbetoon aan deze ouderwetse appel trok ik alles uit de kast wat maar van appels wordt gemaakt (nou ja, vooruit geen appelmoes en stroop, maar wel appelsap en Apfelkorn). De goudrenetten zelf gingen als dikke laag op de kaneelbodem en nog als knapperige chips bovenop. Appel-in-het-kwadraat-taart dus, lekker fris en romig tegelijk. Zo klaar en groots effect. Deze houden we de rest van de nazomer en herfst zeker op ons favorietenlijstje!

± 2 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 14 personen
Ja, ze zijn er weer volop: vers geoogste Hollandse appels! Dat moeten we vieren met een appeltaart. Onze fruittelers leveren een top-product, dus ga nou geen buitenissige appels kopen die de halve wereld zijn overgevlogen. Neem oma's-appeltaart-appel bij uitstek: de goudrenet. Als eerbetoon aan deze ouderwetse appel trok ik alles uit de kast wat maar van appels wordt gemaakt (nou ja, vooruit geen appelmoes en stroop, maar wel appelsap en Apfelkorn). De goudrenetten zelf gingen als dikke laag op de kaneelbodem en nog als knapperige chips bovenop. Appel-in-het-kwadraat-taart dus, lekker fris en romig tegelijk. Zo klaar en groots effect. Deze houden we de rest van de nazomer en herfst zeker op ons favorietenlijstje!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 1 pak kaneelcakemix Molen De Hoop 400 gram;
  • 90 gram + 3 eetlepels kristalsuiker;
  • 3 blaadjes gelatine;
  • Springvorm 24 of 25 cm;
  • Eventueel: Acetaatfolie 8 centimeter.

    Overige benodigdheden:

  • 4 middelgrote eieren;
  • 220 gram zachte roomboter;
  • 1 kilo goudrenetten (1 achterhouden);
  • 125 milliliter slagroom;
  • 4 eidooiers;
  • 250 gram mascarpone;
  • 100 milliliter appelsap (liefst wat betere kwaliteit);

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Kaneelcakemix 400gr
€ 4,89
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
BrandNewCake Acetaatfolie rol 8 cm x 20 m
€ 6,69
+

Recept

  1. Meng de ingrediënten voor de cakelaag en mix dit ongeveer 5 minuten door.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de bodem en de ring goed in.
  3. Doe het beslag in de springvorm.
  4. Schil de appels, maar houd er 1 achter (ook niet schillen dus).
  5. Snijd de rest in stukjes.
  6. Meng dit met 2 eetlepels suiker en schep op het beslag.
  7. Bak dit in de oven op 160 graden in 60-70 minuten gaar.
    Tip! Controleer de gaarheid met een satéprikker.
  8. Haal de cakelaag uit de oven en laat deze goed afkoelen in de vorm.
  9. Klop de slagroom stijf met 45 gram suiker.
  10. Haal de slagroom uit de kom.
  11. Klop in de kom de eidooiers los met 90 gram suiker en laat dit een tijdje mixen tot het wit en romig wordt.
  12. Roer de mascarpone en de Apfelkorn erdoorheen.
  13. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
  14. Verhit de appelsap en los hier de goed uitgeknepen gelatine in op.
  15. Roer dit door het mascarpone-mengsel heen.
    Tip! Zet nu eventueel acetaatfolie rechtop tegen de binnenrand, dan komt de taart straks strak uit de vorm.
  16. Schep het mengsel op de appelkaneelcake.
  17. Laat de cake in de koelkast minstens 2 uur opstijven.
  18. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  19. Snijd op een mandoline flinterdunne plakjes van de ongeschilde appel.
  20. Meng met 1 eetlepel suiker en spreid dit uit op een bakplaat die met bakpapier is bekleed.
  21. Bak dit in ongeveer 20 minuten crispy.
    Let op! Laat de plakjes niet aanbranden.
  22. Laat ze afkoelen en garneer de taart met deze appelchips.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw appel-kaneeltaart met ons!

Heb jij ook dit recept voor appel-kaneeltaart uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw appel-kaneeltaart niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany