Ja, ze zijn er weer volop: vers geoogste Hollandse appels! Dat moeten we vieren met een appeltaart. Onze fruittelers leveren een top-product, dus ga nou geen buitenissige appels kopen die de halve wereld zijn overgevlogen. Neem oma's-appeltaart-appel bij uitstek: de goudrenet. Als eerbetoon aan deze ouderwetse appel trok ik alles uit de kast wat maar van appels wordt gemaakt (nou ja, vooruit geen appelmoes en stroop, maar wel appelsap en Apfelkorn). De goudrenetten zelf gingen als dikke laag op de kaneelbodem en nog als knapperige chips bovenop. Appel-in-het-kwadraat-taart dus, lekker fris en romig tegelijk. Zo klaar en groots effect. Deze houden we de rest van de nazomer en herfst zeker op ons favorietenlijstje!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 1 pak kaneelcakemix Molen De Hoop 400 gram;
- 90 gram + 3 eetlepels kristalsuiker;
- 3 blaadjes gelatine;
- Springvorm 24 of 25 cm;
- Eventueel: Acetaatfolie 8 centimeter.
- 4 middelgrote eieren;
- 220 gram zachte roomboter;
- 1 kilo goudrenetten (1 achterhouden);
- 125 milliliter slagroom;
- 4 eidooiers;
- 250 gram mascarpone;
- 100 milliliter appelsap (liefst wat betere kwaliteit);