• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Rabarbercake recept

Het schiet allemaal nog niet op in de groentetuin met die kou, maar de eerste rabarber is oogstklaar. Als je goed kijkt zie je alweer fris groen in de bessenstruiken en leven in de aardbeienplanten: het fruitseizoen is aan (nou ja, een beetje aan dan, hoop doet leven!) Rabarber doet het altijd goed bij het bakken, door die friszure smaak. Heerlijk in combinatie met banketbakkersroom of mascarpone in een taart bijvoorbeeld, maar ook in deze simpele cake. We maakten van de resterende stelen lekkere compote om erbij te serveren, ook mooi voor de kleur. Geen groentetuin? Een beetje groenteman heeft nu rabarber op voorraad, of kan het voor je bestellen.
± 1.5 uur bereidingstijd 12 personen
Het schiet allemaal nog niet op in de groentetuin met die kou, maar de eerste rabarber is oogstklaar. Als je goed kijkt zie je alweer fris groen in de bessenstruiken en leven in de aardbeienplanten: het fruitseizoen is aan (nou ja, een beetje aan dan, hoop doet leven!) Rabarber doet het altijd goed bij het bakken, door die friszure smaak. Heerlijk in combinatie met banketbakkersroom of mascarpone in een taart bijvoorbeeld, maar ook in deze simpele cake. We maakten van de resterende stelen lekkere compote om erbij te serveren, ook mooi voor de kleur. Geen groentetuin? Een beetje groenteman heeft nu rabarber op voorraad, of kan het voor je bestellen.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker;
  • 1 eetlepel honing;
  • Snuf zout;
  • 225 gram + 1 eetlepel bloem;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 1,5 theelepel kaneel;
  • Een halve theelepel amandel extract;
  • 1 eetlepel amandelschaafsel;
  • 1 theelepel + 2 eetlepels ruwe rietsuiker;
  • Wilton Cakevorm 23,4x13,3cm;
  • Bakspray.

Overige benodigdheden:

  • 100 gram ongezouten roomboter;
  • 3 eieren, maat M;
  • 100 gram Griekse yoghurt, 10% vet;
  • 5 stengels rabarber.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Lichte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Bloemenhoning Biologisch 375 gram
€ 7,70
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Molen de Hoop Zeeuwse Bloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
Normale prijs € 5,98 Speciale prijs € 5,09
+
Amandel extract 60ml
€ 6,99
+
Ruwe Rietsuiker 1kg**
€ 4,49
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
Amandelschaafsel 100g
Normale prijs € 2,99 Speciale prijs € 2,54
+

Recept

Het maken van de cake:

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Smelt de roomboter op een laag vuur.
  3. Laat de gesmolten boter een beetje afkoelen.
  4. Was 3 stengels rabarber en haal de draden eraf.
  5. Snijd de rabarber in kleine stukjes.
  6. Meng de rabarber met 1 eetlepel bloem en zet het even aan de kant.
  7. Mix in 2 minuten de gesmolten boter en de basterdsuiker door elkaar heen.
  8. Mix 1 voor 1 de eieren door het botermengsel heen.
  9. Meng de honing, zout, bloem, bakpoeder, 1 theelepel kaneel en amandelextract er ook doorheen.
  10. Spatel tot slot de Griekse yoghurt en ⅔ van de stukjes rabarber door het beslag heen.
  11. Spray de cakevorm in met de bakspray.
  12. Verdeel het beslag over de cakevorm.
  13. Verdeel de overige stukjes rabarber, amandelen, 1 theelepel rietsuiker en halve theelepel kaneel over de ongebakken cake heen.
  14. Bak de rabarbercake in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar.
  15. Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen.
  16. Haal de rabarbercake uit de vorm en laat de lekkernij volledig afkoelen.

Het maken van de rabarbercompote:

  1. Was de 2 rabarberstengels en haal de draden eraf.
  2. Snijd de rabarber in kleine stukjes.
  3. Doe de stukjes rabarber met 2 eetlepels rietsuiker in een pannetje.
  4. Verwarm dit ongeveer 10 minuten al roerend, totdat de rabarber zacht is.
  5. Laat de compote afkoelen en serveer het bij de rabarbercake.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw zelfgemaakte rabarbercake aan ons zien!

Heb jij met dit recept een rabarbercake gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe de cake is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door de lekkernij te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany