Het schiet allemaal nog niet op in de groentetuin met die kou, maar de eerste rabarber is oogstklaar. Als je goed kijkt zie je alweer fris groen in de bessenstruiken en leven in de aardbeienplanten: het fruitseizoen is aan (nou ja, een beetje aan dan, hoop doet leven!) Rabarber doet het altijd goed bij het bakken, door die friszure smaak. Heerlijk in combinatie met banketbakkersroom of mascarpone in een taart bijvoorbeeld, maar ook in deze simpele cake. We maakten van de resterende stelen lekkere compote om erbij te serveren, ook mooi voor de kleur. Geen groentetuin? Een beetje groenteman heeft nu rabarber op voorraad, of kan het voor je bestellen.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker;
- 1 eetlepel honing;
- Snuf zout;
- 225 gram + 1 eetlepel bloem;
- 1 theelepel bakpoeder;
- 1,5 theelepel kaneel;
- Een halve theelepel amandel extract;
- 1 eetlepel amandelschaafsel;
- 1 theelepel + 2 eetlepels ruwe rietsuiker;
- Wilton Cakevorm 23,4x13,3cm;
- Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 100 gram ongezouten roomboter;
- 3 eieren, maat M;
- 100 gram Griekse yoghurt, 10% vet;
- 5 stengels rabarber.