• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Amandelcake recept

Ben je ook zo dol op amandelen? Dan is dit amandelcake recept echt wat voor jou! Dit is namelijk een heerlijke cake dat wordt gemaakt van amandelmeel en gegarneerd met amandelschaafsel. Meer amandelen dan dit kan een cake bijna niet bevatten. En hoe leuk is het om deze cake na het bakken, te snijden in stukjes en de cake mee te nemen naar een high-tea of een verjaardag? Zo kan iedereen ervan genieten. Wil je graag weten hoe je zelf deze lekkernij kunt maken? Lees dan snel verder voor ons amandelcake recept!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 0.5 uur wachttijd 8 personen
Ben je ook zo dol op amandelen? Dan is dit amandelcake recept echt wat voor jou! Dit is namelijk een heerlijke cake dat wordt gemaakt van amandelmeel en gegarneerd met amandelschaafsel. Meer amandelen dan dit kan een cake bijna niet bevatten. En hoe leuk is het om deze cake na het bakken, te snijden in stukjes en de cake mee te nemen naar een high-tea of een verjaardag? Zo kan iedereen ervan genieten. Wil je graag weten hoe je zelf deze lekkernij kunt maken? Lees dan snel verder voor ons amandelcake recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 180 gram patentbloem;
  • 100 gram amandelmeel;
  • 50 gram amandelschaafsel;
  • 18 gram bakpoeder
  • 180 gram kristalsuiker;
  • Snufje zout;
  • 10 gram vanille bourbon pasta;
  • Bakpapier;
  • Springvorm met een diameter van 24 centimeter.

Overige benodigdheden:

  • 4 eieren, maat M;
  • 30 gram abrikozenjam;
  • 170 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur. 


Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Vanilleboon Pasta Bourbon 59ml
€ 19,99
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Amandelmeel Biologisch 400 gram
€ 9,29
+
Patisse Springvorm Ceramic Ø24cm
€ 13,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Amandelschaafsel 100g
€ 2,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+

Recept

  1. Mix in 8 minuten de bloem, amandelmeel, kristalsuiker, vanille bourbon, ongezouten roomboter, eieren, zout en bakpoeder in een kom door elkaar heen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  3. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  4. Vet de zijkanten in met boter.
  5. Giet het beslag in de springvorm.
  6. Bak de cake in 45 minuten gaar en goudbruin.
  7. Laat de cake daarna 30 minuten afkoelen.
  8. Verwarm de abrikozenjam voor 30 seconden in de magnetron.
  9. Smeer de bovenkant van de afgekoelde cake in met de jam.
  10. Garneer de cake verder nog met amandelschaafsel.
  11. Nu is de cake klaar om geserveerd te worden, genieten maar!


Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie


Het bewaren van de amandelcake

Een verse amandelcake is natuurlijk het lekkerst, maar als er nog wat over blijft is het altijd handig om de cake te bewaren. Dit kun je doen door de cake luchtdicht te verpakken op kamertemperatuur. Verpak hem bijvoorbeeld in aluminiumfolie of in een afsluitbare trommel. Zorg er wel voor dat de cake volledig is afgekoeld. De cake zou je eventueel ook nog kunnen invriezen. Verpak de cake ook hiervoor in een luchtdichte trommel of in plasticfolie. De cake blijft dan wel tot 3 maanden goed. Zorg wel dat de cake geen topping heeft, bijvoorbeeld glazuur of room.

Bekijk ook eens onze andere recepten met amandelen!

Natuurlijk is een amandelcake al super lekker, maar we hebben veel meer recepten met amandelen erin. Bekijk bijvoorbeeld onze heerlijke amandelkoekjes. De koekjes zien er echt uit om lekker op te smikkelen. We hebben ook nog een rabarbertaart met crunchy amandelen. Het is een super frisse taart. Of wat dacht je van het recept waarin we laten zien hoe je zelf amandelspijs kunt maken? Dit is altijd handig om te hebben, bijvoorbeeld voor als de winkel dicht is en je lekkere gevulde koeken wilt maken.

Deel jouw amandelcake met ons!

Heb jij met ons recept zelf een heerlijke amandelcake gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany