Waar zouden we zijn in de thuisbakkerij zonder roomkaas? Het is de ideale basis voor een
cheesecake en geliefde klassiekers als de MonChoutaart. Roomkaas is niet alleen lekker óp
gebak, het kan er ook door. In deze roomkaas cake van @ellouisacooking gaat de roomkaas door het
beslag. Door ‘m in zo’n fraaie tulbandvorm van Nordic Ware te bakken, ziet het er meteen fantastisch
uit. Het volle en romige van roomkaas combineert natuurlijk heerlijk met de frisse smaak van fruit. Als
dat niet volop vers verkrijgbaar is, gebruik je net zo makkelijk diepvriesvruchten. Gemengde
bosvruchten bijvoorbeeld, maar met alleen bosbessen is het ook een heerlijke cake. Over de topping
hoef je je niet zo druk te maken als de tulbandvorm al zo mooi is: een simpele royal icing erover en
klaar ben je. Lees snel verder voor ons roomkaas cake recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 175 gram kristalsuiker;
- 1 zakje vanillesuiker;
- 225 gram + 1 eetlepel patentbloem;
- 1 theelepel bakpoeder;
- 2 eetlepels citroensap;
- 150 gram Brand New Cake Royal Icing-mix;
- Nordic Ware Pirouette Tulband Bakvorm;
- Brand New Cake Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 3 eieren, maat M;
- 125 milliliter zonnebloemolie;
- 125 gram roomkaas;
- 150 gram gemengd fruit, diepvries;
- 1 à 2 eetlepels melk.