• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Zelf panna cotta recept!

Panna cotta is een heerlijk Italiaans dessert. Het betekent letterlijk vertaald: gekookte room. Het is een super simpel, maar overheerlijk nagerecht! Ben je benieuwd naar hoe je het zelf kunt maken Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag! 

± 2.5 uur bereidingstijd 8 personen

Panna cotta is een heerlijk Italiaans dessert. Het betekent letterlijk vertaald: gekookte room. Het is een super simpel, maar overheerlijk nagerecht! Ben je benieuwd naar hoe je het zelf kunt maken Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 4 gram gelatine;
  • 400 milliliter slagroom;
  • 50 gram suiker;
  • Mespuntje zout. 

Overige benodigdheden:

  • Water;
  • 100 milliliter melk;
  • Merg van een half vanillestokje. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Runder Gelatine 60gr.
Normale prijs € 3,79 Speciale prijs € 3,23
+
Schlagfix Plantaardige Slagroom Ongezoet 1L
€ 4,39
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+

Recept

  1. Week de gelatine in het water.
  2. Breng de slagroom samen met de melk, de suiker, het vanillemerg en het zout aan de kook.
  3. Haal de pan van het vuur.
  4. Laat het room-mengsel even afkoelen.
  5. Knijp de gelatine blaadjes uit.
  6. Roer dan de blaadjes gelatine door de room heen.
  7. Laat het mengsel een uurtje afkoelen.
    Tip! Roer het af en toe door.
  8. Verdeel het mengsel daarna over 8 glaasjes en zet deze in de koelkast om verder te kunnen opstijven.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van de panna cotta

Het kan natuurlijk best zo zijn, dat je wat van dit dessert overhoudt of dat je het een paar dagen van te voren wilt maken. Gelukkig is dat geen enekel probleem. Je kunt dit toetje namelijk goed afgedekt ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast. 

Deel jouw panna cotta met ons!

Heb jij zelf met dit recept panna cotta gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe het is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van  te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw creatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Auteur: Cees Holtkamp (recept afkomstig uit het boek ‘De Banketbakker’)

Flag of Germany