Mogen we nou maar drie mensen uitnodigen voor Kerst? Of vijf? Of tien? Het is allemaal nog hoogst onduidelijk en dat verpest de voorpret wel een beetje. Want als je nou enorme taarten gaat bakken voor die feestdagen blijf je geheid met het grootste deel zitten. Even oefenen met deze feestelijke petit fours dan maar. Die zijn superfeestelijk. Als er minder mensen komen, snijd je de blokjes gewoon wat groter, en anders maak je ze wat kleiner. Of je bewaart wat voor de volgende dag, vinden deze kleine gebakjes ook niet erg. Het marsepein en de fondant maken ze flink zoet. Als tegenwicht gebruik je lemoncurd in de vulling en doe je door de suikersiroop waarmee je ze besprenkelt ook citroen, daar wordt het net allemaal wat frisser van. Met de decoratie kun je variëren, van maagdelijk wit tot lief pastel of kakelbont. Wij gingen een beetje op chique, met wit en goud voor een feestelijk effect.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 250 gram suiker;
- 150 gram bloem;
- 20 gram maïzena;
- 100 gram mix voor boter crème (Brand New Cake);
- 1 theelepel vanille extract;
- ½ potje lemon curd;
- 600 gram fondant glazuur wit;
- 250 gram wit marsepein (Brand New Cake);
- Goud food color spray (Brand New Cake);
- Drip goud (Brand New Cake);
- Musketzaad wit (Brand New Cake);
- Bakplaat afmeting circa 40x26 centimeter;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 225 milliliter water;
- 6 eieren, maat M;
- 150 gram roomboter;
- Sap van 1 citroen;
- Marsepein rozen goud (Rovacos, 5 stuks).