• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Feestelijke petit fours recept

Mogen we nou maar drie mensen uitnodigen voor Kerst? Of vijf? Of tien? Het is allemaal nog hoogst onduidelijk en dat verpest de voorpret wel een beetje. Want als je nou enorme taarten gaat bakken voor die feestdagen blijf je geheid met het grootste deel zitten. Even oefenen met deze feestelijke petit fours dan maar. Die zijn superfeestelijk. Als er minder mensen komen, snijd je de blokjes gewoon wat groter, en anders maak je ze wat kleiner. Of je bewaart wat voor de volgende dag, vinden deze kleine gebakjes ook niet erg. Het marsepein en de fondant maken ze flink zoet. Als tegenwicht gebruik je lemoncurd in de vulling en doe je door de suikersiroop waarmee je ze besprenkelt ook citroen, daar wordt het net allemaal wat frisser van. Met de decoratie kun je variëren, van maagdelijk wit tot lief pastel of kakelbont. Wij gingen een beetje op chique, met wit en goud voor een feestelijk effect.

± 3.5 uur bereidingstijd ± 0.5 uur wachttijd 12 personen

Mogen we nou maar drie mensen uitnodigen voor Kerst? Of vijf? Of tien? Het is allemaal nog hoogst onduidelijk en dat verpest de voorpret wel een beetje. Want als je nou enorme taarten gaat bakken voor die feestdagen blijf je geheid met het grootste deel zitten. Even oefenen met deze feestelijke petit fours dan maar. Die zijn superfeestelijk. Als er minder mensen komen, snijd je de blokjes gewoon wat groter, en anders maak je ze wat kleiner. Of je bewaart wat voor de volgende dag, vinden deze kleine gebakjes ook niet erg. Het marsepein en de fondant maken ze flink zoet. Als tegenwicht gebruik je lemoncurd in de vulling en doe je door de suikersiroop waarmee je ze besprenkelt ook citroen, daar wordt het net allemaal wat frisser van. Met de decoratie kun je variëren, van maagdelijk wit tot lief pastel of kakelbont. Wij gingen een beetje op chique, met wit en goud voor een feestelijk effect.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram suiker;
  • 150 gram bloem;
  • 20 gram maïzena;
  • 100 gram mix voor boter crème (Brand New Cake);
  • 1 theelepel vanille extract;
  • ½ potje lemon curd;
  • 600 gram fondant glazuur wit;
  • 250 gram wit marsepein (Brand New Cake);
  • Goud food color spray (Brand New Cake);
  • Drip goud (Brand New Cake);
  • Musketzaad wit (Brand New Cake);
  • Bakplaat afmeting circa 40x26 centimeter;
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 225 milliliter water;
  • 6 eieren, maat M;
  • 150 gram roomboter;
  • Sap van 1 citroen;
  • Marsepein rozen goud (Rovacos, 5 stuks).

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Lemon Curd Biologisch 270g
€ 6,09
+
BrandNewCake Fondant Glazuur Wit 1kg.
€ 9,49
+
BrandNewCake Marsepein Naturel 1:3 250 gram
€ 3,08
+
BrandNewCake Kleurspray Metallic Goud 50ml
€ 6,00
+
BrandNewCake Drip Goud 180g
€ 8,99
+
BrandNewCake Musketzaad Wit 80gr.
€ 2,79
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept


Het maken van het deeg:

  1. Mix de eieren met 150 gram suiker op hoge snelheid goed luchtig, in ruim 5 minuten.
  2. Zeef de bloem en maïzena en voeg dit in delen toe aan het eimengsel. Klop niet te lang door.
  3. Verdeel het deeg op een bakplaat met bakpapier.
  4. Bak in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer 20 minuten gaar.
  5. Haal uit de oven en keer het op de kop op een met poedersuiker bestoven aanrecht.
  6. Laat afkoelen.

Het maken van de botercrème:

  1. Maak de botercrème.
  2. Mix eerst de botercrème-mix met het water en laat een uur opstijven op kamertemperatuur.
  3. Klop dan de boter luchtig en voeg het botercrème mengsel in delen toe aan de boter.
  4. Voeg op het laatst de vanille toe.

Het maken van de suikersiroop:

  1. Maak de suikersiroop door water en 100 gram suiker te verwarmen.
  2. Voeg het sap van een citroen toe.
  3. Laat zachtjes koken tot het wat stroperig wordt.

Het maken van de petit fours:

  1. Snijd de afgekoelde cake eerst 1 keer in het midden van links naar rechts door (dus op 13 cm). Vervolgens verdeel je de cake in drieën. Dus op ongeveer 13 cm.
  2. Snijd de cake dan horizontaal nog door.
  3. Je hebt nu 6 gelijke delen cake.
  4. Maak vervolgens 4 gelijke delen cake, van 3 laagjes cake.
  5. Bestrijk de onderste helft van de cake met een laagje suikersiroop.
  6. Verdeel er dan een laag boter crème op.
  7. Leg er weer een plak cake op. Weer een laagje suikersiroop en dan de lemon curd. Dan weer afdekken met een plak cake.
  8. Maak zo alle 4 de cakeplakken en laat ongeveer 30 minuten in de vriezer opstijven.
  9. Rol ondertussen de marsepein dun uit op poedersuiker.
  10. Haal de cake uit de vriezer.
  11. Strijk de bovenkant in met wat suikersiroop.
  12. Leg de marsepein er op en snijd het teveel netjes weg.
  13. Doe zo elke cake en bewaar weer even in de vriezer (zo werkt het makkelijker en kun je netjes snijden).
  14. Verwarm ondertussen de glazuur au bain-marie en voeg een eetlepel water toe.
  15. Haal de cake uit de vriezer en snijd elk deel in 4 gelijke stukken.
  16. Zet de cakejes op een rooster.
  17. Druppel de glazuur over de cakejes, zorg dat alle zijkanten ook mooi bedekt zijn.
  18. Vervolgens decoreer je de petit fours naar wens met goud drip (even verwarmen in de magnetron), musketzaad, flakes, spray etc.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Feestelijke petit fours met ons!

Heb jij met dit recept zelf feestelijke petit fours gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar het resultaat! Dit kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany