Karidopita is een heerlijk Griekse lekkernij. Heb je zin om eens een andere cake dan de standaard vanille- of chocolade cake te bakken? Dan vind je het vast leuk om eens deze cake te maken. Lees snel verder voor het recept!
Wat is Karidopita?
Karidopita is een Griekse walnotengebak oftewel walnotencake. In het beslag gaan fijngemalen walnoten, waardoor de lekkernij een fijne bite krijgt. Daarnaast gaat er in het beslag ook kaneel en kruidnagel, wat voor een verrassend lekkere smaak zorgt. Over de cake schenk je een zelfgemaakte suikersiroop, dat traditioneel gezien onder andere van Brandy wordt gemaakt. Ben je niet zo'n fan van dit drankje of wil je sowieso geen alcoholische drank gebruiken? Dan kun je dit ook gewoon achterwege laten.
Al met al is de Karidopita een heerlijke Griekse cake die je zeker eens een keertje moet hebben gemaakt.
Het maken van de Griekse Walnotencake
De Karidopita is eigenlijk een vrij eenvoudig gebak om te maken. Vooral als je al eens vaker een cake hebt gebakken, kom je met dit recept zeker uit de voeten. Bovendien duurt het ook helemaal niet lang om deze lekkernij te maken. Zodra je de cake in de oven hebt gezet, kun je de suikersiroop maken. Die laat je even staan totdat de cake gaar is. De siroop kun je vervolgens gewoon over de cake heen schenken wanneer deze nog warm is. Voor het afwerken van deze Griekse Walnotencake hoef je dus niet te wachten totdat deze volledig is afgekoeld en dat scheelt weer behoorlijk wat tijd.
Benodigdheden uit onze webshop:
- Een halve theelepel baking soda;
- 70 gram fijne griesmeel;
- 100 gram grof gehakte walnoten;
- 300 gram kristalsuiker;
- 1/2 theelepel zout;
- 1 theelepel kaneel.
Overige benodigdheden:
- 170 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 4 eidooiers;
- 4 eiwitten;
- 2 sinaasappels;
- 100 milliliter water;
- 200 milliliter lauwwarme melk;
- 1 theelepel nootmuskaat;
- 250 gram cake bloem;
- Taartpan met een diameter van 24 centimeter.