• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Rudolph Rendierkoekjes recept

Zijn deze Rudolph Rendierkoekjes niet super schattig? Een Pretzel als gewei, een Smartie als neus, twee chocolade-oogjes en hop, daar is Rudolph. Lees snel verder voor het recept!

Leuke activiteit voor in de kerstvakantie

Deze Rudolph Rendierkoekjes zijn super leuk in de kerstvakantie samen met kinderen in elkaar te knutselen. De smaak van deze rendierkoekjes is trouwens alles behalve kinderachtig: in het koekje zelf proef je hazelnoot, chocola en een vleugje sinaasappel. De botercrème heeft een lekkere mokkasmaak. De gevulde koekjes hebben een jasje van Callebaut melkchocola. 

± 1.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 20 personen

Zijn deze Rudolph Rendierkoekjes niet super schattig? Een Pretzel als gewei, een Smartie als neus, twee chocolade-oogjes en hop, daar is Rudolph. Lees snel verder voor het recept!

Leuke activiteit voor in de kerstvakantie

Deze Rudolph Rendierkoekjes zijn super leuk in de kerstvakantie samen met kinderen in elkaar te knutselen. De smaak van deze rendierkoekjes is trouwens alles behalve kinderachtig: in het koekje zelf proef je hazelnoot, chocola en een vleugje sinaasappel. De botercrème heeft een lekkere mokkasmaak. De gevulde koekjes hebben een jasje van Callebaut melkchocola. 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram Zeeuwse bloem (Molen de Hoop);
  • 60 gram hazelnoten (gemalen);
  • 20 gram cacaopoeder;
  • ½ theelepel bakpoeder;
  • 500 gram melk chocolade callets (Callebaut);
  • 100 gram witte Callebaut Chocolade Callets;
  • Zwarte zachte parels (Brand New Cake);
  • Uitsteekringen (doorsnede ongeveer 5 cm);
  • Spuitzak.

Overige benodigdheden:

  • Spuitzak
  • 2 eieren;
  • 1 eidooier;
  • Rasp van 1 sinaasappel;
  • 35 milliliter water;
  • Rode Smarties of M&M's;
  • Zoute Pretzels

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Molen de Hoop Zeeuwse Bloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Patidess Smaakpasta Mokka 100g
€ 5,89
+
Callebaut Chocolade Callets Melk (823) 1kg
€ 19,49
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
BrandNewCake Zachte Parels Zwart 60gr.
€ 2,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Städter Uitsteker Rond Glad RVS Ø5cm
€ 3,59
+
Hazelnoten Stukjes Geroosterd 250g
€ 6,59
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+

Recept

  1. Mix 125 gram roomboter en 120 gram suiker door elkaar heen.
  2. Leg de bloem, hazelnootmeel, cacaopoeder, bakpoeder en sinaasappelrasp op je werkblad.
  3. Voeg het boter/suiker mengsel toe aan deze ingrediënten toe.
  4. Kneed het geheel goed door tot je een zanderig deeg hebt.
  5. Voeg één ei en één eidooier toe en kneed tot een egaal deeg.
  6. Laat het deeg minimaal één uur rusten in de koelkast.
  7. Klop een ei luchtig met een mixer.
  8. Verwarm ondertussen het water met de suiker in een pannetje.
  9. Breng het mengsel aan de kook en verwarm tot 115 graden.
  10. Giet het suikerwater rustig bij het losgeklopte ei en blijf ondertussen mixen.
  11. Blijf 5 minuten mixen tot het geheel iets is afgekoeld.
  12. Meng dan de zachte roomboter in delen erdoor en klop goed door tot het een mooi geheel is.
  13. Voeg de mokka smaakbrenger toe en doe het mengsel in een spuitzak.
  14. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  15. Rol het koekjesdeeg uit op een met bloem bestoven aanrecht.
  16. Steek rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Tip! Je haalt er 40-50 rondjes uit.
  17. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar.
  18. Laat de koekjes goed afkoelen.
  19. Spuit op de helft van de afgekoelde koekjes een dot van de boter crème.
  20. Leg daar een koekje bovenop en druk iets aan.
    Tip! Zorg ervoor dat de crème niet aan de buitenkant van het koekje komt.
  21. Herhaal dit met alle koekjes.
  22. Verwarm ondertussen de melkchocolade au bain-marie.
  23. Haal de koekjes door de melkchocolade, laat iets uitlekken en leg ze op bakpapier.
  24. Druk de Pretzels en de smarties in de koekjes als de chocolade nog vloeibaar is.
  25. Laat de chocolade uitharden.
  26. Smelt de witte chocolade druppel au-bain marie.
  27. Doe op elk koekje 2 stipjes van de gesmolten witte chocolade.
  28. Druk daar een zwarte parel in, zodat je oogjes krijgt.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Vrolijk iemand met de koekjes op

Kerst staat niet alleen in het teken van gezelligheid, maar ook van het beseffen hoe goed je het hebt. Daarnaast helpen we rond deze tijd van het jaar elkaar wat meer. Heb jij iemand in je omgeving die het nu moeilijk heeft? Trakteer diegene dan op een trommel met deze koekjes, want daar vrolijkt iedereen van op.

Deel jouw Rudolph Rendierkoekjes met ons!

Ga jij aan de hand van dit recept ook schattige Rudolph Rendierkoekjes maken? Deel ‘ t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw Rudolph Rendierkoekjes en plaats deze in je story. Tag vervolgens @baktotaal, want dan kunnen wij de koekjes niet alleen zien maar ook delen op onze eigen account!

Flag of Germany