• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Empanada's voor Maxima recept

Empanada's zijn volgens de roddelbladen het lievelingshapje van koningin Maxima. En omdat zij op Prinsjesdag weer zo bloedstollend charmant zat te wezen naast onze koning besloten we meteen empanada's te bakken. De naam van dit hapje uit de Zuid-Amerikaanse keuken betekent oorspronkelijk 'ingepakt' of 'ingewikkeld'. Maar ingewikkeld zijn ze helemaal niet om te maken. Je kunt eindeloos variëren met de vulling die je erin doet en de saus die je erbij serveert. Klinkt toch perfect?! Omdat we door dat hele stikstofdrama steeds vaker horen dat we minder vlees moeten eten, maakten we een vegetarische variant met een Mexicaanse twist. Maar empanada's zijn ook superlekker met gehakt, tonijn en ei of kip. Op internet kom je talloze varianten tegen, sommige gefrituurd en sommige in de oven gebakken. Wij kozen voor de laatste, want zo te zien is Maxima helemaal niet van de vette happen. Salsa van verse tomaat met rode ui en limoen erbij en je hebt zomaar ineens een volwaardige maaltijd in plaats van een borrelhapje. Prinsheerlijk, als je het ons vraagt. Succes met het maken!
± 1.5 uur bereidingstijd 10 personen
Empanada's zijn volgens de roddelbladen het lievelingshapje van koningin Maxima. En omdat zij op Prinsjesdag weer zo bloedstollend charmant zat te wezen naast onze koning besloten we meteen empanada's te bakken. De naam van dit hapje uit de Zuid-Amerikaanse keuken betekent oorspronkelijk 'ingepakt' of 'ingewikkeld'. Maar ingewikkeld zijn ze helemaal niet om te maken. Je kunt eindeloos variëren met de vulling die je erin doet en de saus die je erbij serveert. Klinkt toch perfect?! Omdat we door dat hele stikstofdrama steeds vaker horen dat we minder vlees moeten eten, maakten we een vegetarische variant met een Mexicaanse twist. Maar empanada's zijn ook superlekker met gehakt, tonijn en ei of kip. Op internet kom je talloze varianten tegen, sommige gefrituurd en sommige in de oven gebakken. Wij kozen voor de laatste, want zo te zien is Maxima helemaal niet van de vette happen. Salsa van verse tomaat met rode ui en limoen erbij en je hebt zomaar ineens een volwaardige maaltijd in plaats van een borrelhapje. Prinsheerlijk, als je het ons vraagt. Succes met het maken!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 400 gram bloem;
  • ½ theelepel zout en wat extra;
  • 1 theelepel zonnebloemolie;
  • ½ theelepel kaneel;
  • Rolstok;
  • Ronde uitsteker Ø10 centimeter;
  • Kwastje.

Overige benodigdheden:

  • 170 gram koude ongezouten roomboter in piepkleine blokjes;
  • 1 ei;
  • 120 milliliter melk;
  • 1/2 tot 1 theelepel sambal;
  • 1 rode ui, fijn gesneden;
  • 2 rode of groene pepers (of een combinatie);
  • 200 gram zwarte bonen;
  • 140 gram mais;
  • Peper;
  • 1 eetlepel tomatenpuree;
  • ½ theelepel paprikapoeder;
  • ½ theelepel komijnzaad;
  • 2 tomaten, gesneden;
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden;
  • 1 ei, losgeklopt om te bestrijken;
  • 4 tomaten;
  • Rasp en sap van 1 limoen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
Normale prijs € 3,08 Speciale prijs € 2,59
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Zonnebloemolie Biologisch 500ml
€ 3,70
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+
PME Rolstok kunststof 15 cm
€ 4,49
+
Städter Uitsteker Rond Glad RVS Ø10cm
€ 4,99
+
BrandNewCake Bakkwast Siliconen 3cm (21cm)
€ 1,98
+

Recept

Het maken van het deeg: 
  1. We beginnen met het maken van het deeg. Mix hiervoor de bloem samen met 1/2 theelepel zout in een keukenmachine door elkaar heen.
  2. Voeg de boter aan de bovenstaande stap toe en meng deze er kort doorheen.
  3. Voeg vervolgens het ei en de melk toe en mix dit tot een glad deeg.
  4. Bewaar het bovenstaande tot gebruik in de koelkast.

Het maken van de vulling: 

  1. Verhit olie in een pan.
  2. Voeg de kruiden en de tomatenpuree toe aan de olie.
  3. Bak 1/2 ui en knoflook even mee met het bovenstaande.
  4. Voeg als laatste de mais, twee tomaten en de bonen toe.
  5. Breng het geheel op smaak met wat sambal.
    Tip! Doe dit beetje bij beetje en proef ondertussen even.

De opmaak:

  1. Neem het deeg uit de koelkast en rol deze uit.
  2. Steek met een rond voorwerp rondjes uit het deeg. Dit kan gemakkelijk met bijvoorbeeld een vla-schaaltje.
  3. Leg in het midden van elk rondje deeg een ruime lepel van de vulling.
  4. Klap het deeg dicht en maak mooie randjes met behulp van een vork. 
    Hoe? Druk met een vork het deeg lichtjes aan zodat er een ribbel-effect ontstaat.
  5. Laat alle gevulde deegrondjes nu afkoelen voor ongeveer een half uurtje. Dit doen we zodat de vulling bij het bakken straks op zijn plek blijft zitten.
  6. Bestrijk het deeg met wat losgeklopt ei en bak de Empanada's in de voorverwarmde oven.

Het maken van de Salsa:

  1. Snijdt vier tomaten in kleine stukjes.
  2. Meng de tomaten met de gesnipperde rode uitjes en de limoen door elkaar heen.
  3. Breng de salsa nog wat extra op smaak met zout en peper.
  4. De Empanada's zijn uiteraard het allerlekkerst wanneer je ze serveert met deze salsa.

Dat wordt genieten!

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Empanada's voor Maxima met ons!

Heb jij ook dit recept voor Empanada's voor Maxima uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Empanada's voor Maxima niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany