• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Recept tompoucetaart

Ben jij een echte tompouce liefhebber? Dan komt dit recept als geroepen! Met dit tompoucetaart recept maak je namelijk een hele grote lekkere tompouce. Ben je al benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

± 2.5 uur bereidingstijd 8 personen

Ben jij een echte tompouce liefhebber? Dan komt dit recept als geroepen! Met dit tompoucetaart recept maak je namelijk een hele grote lekkere tompouce. Ben je al benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram suiker;
  • 1 theelepel vanille-extract;
  • Mespuntje zout;
  • 400 milliliter slagroom;
  • 1 zakje Klop-Fix;
  • 100 gram poedersuiker;
  • Eventueel: kleurstof gel;
  • 2 spuitzakken;
  • Spuitmondje;
  • Bakpapier;
  • Paletmes;
  • Springvorm. 

    Overige benodigdheden:

  • 1 rol bladerdeeg;
  • 45 gram custardpoeder;
  • 500 milliliter volle melk;
  • 2 eidooiers;
  • Paar druppels water;
  • Steelpannetje;
  • 2 kommen. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Schlagfix Plantaardige Slagroom Gezoet 1L
€ 4,49
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Roze 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Paletmes / Glaceermes 31 cm
€ 22,78
+
Kitchen Craft Springvorm Rond Ø15 cm
€ 15,79
+
BrandNewCake Spuitmondje Bloem #1B
€ 1,98

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar

Recept

Het maken van de gele room:

  1. Doe 450 milliliter melk met 50 gram suiker in een steelpannetje.
  2. Breng dit aan de kook.
  3. Voeg een theelepel vanille extract toe. 
  4. Doe in een kom de overige melk, de eidooiers, de overige suiker, custardpoeder en zout. 
  5. Meng dit door elkaar heen. 
  6. Giet een beetje van de hete melk over het koude mengsel heen. 
  7. Roer dit goed door elkaar heen. 
  8. Giet het vervolgens terug in het pannetje met de hete melk. 
  9. Laat de gele room op laag vuur, onder voortdurend roeren, nog 2 minuten zachtjes doorkoken. 
  10. Dek het pannetje af met plasticfolie.

Het maken van de bodems:

  1. Rol de bladerdeeg uit. 
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier. 
  3. Leg de bladerdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat. 
  4. Pak een bodem van een springvorm en leg deze op de bladerdeeg. 
  5. Snijd langs de rand van de bodem van de springvorm, zodat er een rond stuk bladerdeeg overblijft. 
  6. Doe dit nog een keer, zodat er 2 ronde plakken zijn. 
  7. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  8. Bak beide ronde plakken in 25 minuten gaar. 
  9. Verlaag daarna de temperatuur naar 130 graden en bak het bladerdeeg 10 minuten af. 
  10. Laat het bladerdeeg afkoelen. 

Het opbouwen van de tompoucetaart

  1. Doe de slagroom in een kom. 
  2. Voeg de Klop-Fix toe aan de slagroom. 
  3. Klop de slagroom stijf. 
  4. Doe de afgekoelde banketbakkersroom in een spuitzak.
  5. Pak 1 plak afgebakken bladerdeeg.
  6. Bedek de laag bladerdeeg met room. 
  7. Doe de slagroom in een spuitzak. 
  8. Spuit deze bovenop de banketbakkersroom. 
    Tip! Hou een beetje over voor de garnering.
  9. Maak het vlak met een paletmes.
    Tip! Vergeet de zijkanten niet ook vlak te maken. 
  10. Leg de andere plak afgebakken bladerdeeg op de banketbakkersroom en slagroom. 
  11. Doe de poedersuiker in een kom en voeg hier water en kleurstof aan toe. 
    Tip! Maak het mengsel niet te dik. 
  12. Verwarm het mengsel kort in de magnetron en giet het over de taart heen. 
  13. Strijk het glazuur uit over de taart. 
  14. Spuit de overige slagroom over de taart heen. 
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw tompoucetaart met ons!

Ga jij met ons recept zelf een tompoucetaart maken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe de taart is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

Flag of Germany