• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Roscos recept

Roscos, heb jij er al eens van gehoord? Het zijn klassieke koekjes uit Spanje, die sterk lijken op de welbekende donuts. Ze worden dan ook weleens Spaanse donuts genoemd, terwijl het toch echt koeken zijn. Omdat wij nog niet eerder van roscos hadden gehoord, vonden we het extra leuk om ze eens te maken. We moeten zeggen dat de koeken behoorlijk goed zijn gelukt. Zo goed zelfs, dat we hieronder ons eigen roscos recept met je delen. Lees dus snel verder en ga lekker aan de slag!

Wat zijn roscos?

Roscos zijn typisch Spaanse koekjes die qua vorm wel wat weg hebben van een donut. Ze lijken dus op donuts, maar zijn het zeker niet. Al zijn de lekkernijen ook niet gemaakt van een typisch koekdeeg en hebben ze ook niet de klassieke structuur van koeken. Ze zijn een beetje crispy aan de buitenkant, maar ook weer een beetje zacht. Je moet ze gewoon zelf proeven om het te ervaren. Traditiegetrouw worden de koekjes onder andere gemaakt van sterke wijn en na het bakken ondergedompeld in sterke drank. In dit recept hebben wij de alcoholische dranken weggelaten, zodat iedereen de koekjes kan eten. Anders dan bij veel andere koekjes, zijn roscos koud het allerlekkerst. Laat de koeken dus na het bakken goed afkoelen, alvorens je ze gaat eten.
± 1 uur bereidingstijd 15 personen
Roscos, heb jij er al eens van gehoord? Het zijn klassieke koekjes uit Spanje, die sterk lijken op de welbekende donuts. Ze worden dan ook weleens Spaanse donuts genoemd, terwijl het toch echt koeken zijn. Omdat wij nog niet eerder van roscos hadden gehoord, vonden we het extra leuk om ze eens te maken. We moeten zeggen dat de koeken behoorlijk goed zijn gelukt. Zo goed zelfs, dat we hieronder ons eigen roscos recept met je delen. Lees dus snel verder en ga lekker aan de slag!

Wat zijn roscos?

Roscos zijn typisch Spaanse koekjes die qua vorm wel wat weg hebben van een donut. Ze lijken dus op donuts, maar zijn het zeker niet. Al zijn de lekkernijen ook niet gemaakt van een typisch koekdeeg en hebben ze ook niet de klassieke structuur van koeken. Ze zijn een beetje crispy aan de buitenkant, maar ook weer een beetje zacht. Je moet ze gewoon zelf proeven om het te ervaren. Traditiegetrouw worden de koekjes onder andere gemaakt van sterke wijn en na het bakken ondergedompeld in sterke drank. In dit recept hebben wij de alcoholische dranken weggelaten, zodat iedereen de koekjes kan eten. Anders dan bij veel andere koekjes, zijn roscos koud het allerlekkerst. Laat de koeken dus na het bakken goed afkoelen, alvorens je ze gaat eten.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 550 gram patentbloem;
  • 150 gram kristalsuiker;
  • 16 gram bakpoeder;
  • Deegroller;
  • Donut/Bagel Uitsteker RVS Ø3-7cm;
  • Poedersuiker om te bestrooien.

Overige benodigdheden:

  • 15 gram anijszaadjes;
  • 40 milliliter olijfolie;
  • 60 milliliter lauwwarme volle melk;
  • 4 eieren, maat M;
  • 1 citroen;
  • 600 milliliter zonnebloemolie om te frituren.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Donut/Bagel Uitsteker RVS Ø3-7cm
€ 9,60
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+

Recept

  1. Doe de patentbloem, kristalsuiker, olijfolie, bakpoeder, eieren, melk en rasp van 1 citroen in een kom en kneed dit in 8 minuten door elkaar heen.
  2. Wrijf de anijszaadjes tussen je handen.
    Tip! Door dit te doen, komt de smaak vrij.
  3. Kneed ook de anijszaadjes door het deeg heen.
    Tip! Het deeg is vrij stevig, dat hoort zo.
  4. Bestuif het werkblad met wat bloem.
  5. Rol hierop het deeg uit tot een dikte van 2,5 cm.
  6. Druk hier met de donut uitsteker 15 roscos uit.
  7. Doe de zonnebloemolie in een koekenpan.
  8. Laat de olie goed heet worden.
  9. Bak per keer 5 roscos op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.
  10. Laat de Spaanse donuts even uitlekken op een vel keukenpapier.
  11. Bestuif de koeken daarna met poedersuiker.
    Tip! Je kunt ze ook door fijne kristalsuiker heen rollen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bezoek regelmatig onze blog!

Op onze blog hebben wij al meer dan 1.200 recepten verzameld en we vullen onze blog wekelijkse aan met nieuwe recepten. Het is dus zeker de moeite waard om er regelmatig eens een bezoekje aan te brengen. Je vindt er trouwens recepten waarmee je uiteenlopende lekkernijen kunt maken. Van recepten waarmee je verrukkelijke broden en taarten kunt maken, tot aan recepten waarmee je de leukste cupcakes, cakepops en koeken kunt maken. Op onze blog vind je zelfs recepten voor het zelf maken van diverse soorten brood, hartige hapjes en desserts. Er staan dus vast ook wel recepten op die jij graag wilt uitproberen. Bekijk al onze recepten hier!

Deel jouw roscos met ons!

Ben jij van plan om zelf met ons recept roscos te maken? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany