De herfst is officieel begonnen. Dat merk je aan het weer, maar ook aan de dingen waar je trek in hebt. Warme smaken zoals koffie, chocolade en noten bijvoorbeeld. Daarom delen wij vandaag dit recept voor een klassiek mokka-schuimtaartje. In dit taartje worden al deze huiselijke smaken verenigd. Natuurlijk kun je botercrème en mokka-smaak ook zelf maken, maar wij gebruikten deze week de mix voor de botercrème en de smaakpasta van Patidess. Als dit taartje niet zo luchtig was, zou het als een steen op je maag vallen, maar door de schuimlagen is het gebak zo op. Heb je toch nog een stukje over? Dan kun je dit schuimtaartje prima laten invriezen. Als het taartje bevroren is, snijd 'ie zelfs nog gemakkelijker!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 400 gram fijne suiker;
- 150 gram halfgeroosterde hazelnoten (Molen de Hoop);
- 30 gram bloem;
- 250 gram botercrème mix (Brand New Cake);
- 1 ½ theelepel smaakpasta mokka (Patidess);
- 75 gram amandelschaafsel;
- 100 milliliter slagroom;
- Bakpapier;
- Spuitzak;
- Spatel;
- Glad spuitmondje;
- Gekarteld spuitmondje;
- Kom;
- Paletmes.
- 200 gram eiwit;
- 250 milliliter water;
- 300 gram roomboter;
- Chocolade koffiebonen, ter decoratie.