• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Koek recepten

Koekjes recepten 

Heerlijk voor bij de koffie of thee: koekjes. Gewoon zomaar ’s op een doordeweekse avond of wanneer er visite langskomt. Natuurlijk zijn koekjes ook superleuk om cadeau te geven. Hoe dan ook: als je net als wij ook zo dol bent op koekjes, dan zit je op deze pagina helemaal goed. Wij hebben de lekkerste recepten gebundeld waardoor je altijd inspiratie hebt bij het bakken van koekjes. Kortom: Koekebakkers, opgelet! 

  

Diverse soorten koekjes 

Kan jij ook geen genoeg krijgen van koekjes? Dat begrijpen we! Natuurlijk kan je een bezoekje brengen aan de supermarkt en daar een pak koekjes kopen, maar zelfgemaakte koekjes smaken nog beter. Bovendien kan je zelf jouw favoriete koekjes voorzien van een eigen twist, zoals een andere topping of een extra ingrediënt waardoor je unieke koekjes bakt die je niet in de supermarkt kan vinden. Om je wat inspiratie te geven, vind je in ons aanbod verschillende recepten voor het bakken van koekjes. Wat is jouw favoriet? 

  

Wat heb je nodig? 

Bij het bakken van koekjes heb je altijd een aantal standaard benodigdheden nodig. Denk bijvoorbeeld aan een keukenweegschaal, bakplaat, bakpapier en een beslagkom. Qua ingrediënten kan het wel erg verschillen wat je nodig hebt! Check daarom altijd goed de ingrediëntenlijst en koop de producten in die je nodig hebt. In onze webshop vind je altijd een ruim aanbod met ingrediënten en benodigdheden waar je uit kunt kiezen, uiteraard van topkwaliteit merken. 

  

Waarom heb je ei nodig in koekjesdeeg? 

Als je de koekrecepten op deze pagina bekijkt, zie je dat in bijna elk recept wel ei wordt gebruik. Dat is niet voor niets. Ei zorgt namelijk ervoor dat alle ingrediënten goed door elkaar gemengd blijven. Ei zorgt er ook voor dat de koekjes droog worden en houdt het deeg zacht. 

  

Kun je ei vervangen? 

Het is zeker mogelijk om koekjes zonder ei te bakken, maar het is dan wel belangrijk dat je het ei vervangt door een ander ingrediënt dat (ongeveer) dezelfde functies heeft. 

  

Ingrediënten waarmee je ei kan vervangen zijn: 

  • Appelmoes

  • Banaan

  • Aquafaba

  • Bakpoeder

  • Baking soda in combinatie met appelazijn 

 

Koekdeeg laten rusten in de koelkast 

Veel koekdegen hoor je eerst te laten rusten, voordat je ermee koekjes gaat bakken. Waarom is dat eigenlijk? Er zijn meerdere redenen om koekdeeg te laten rusten in de koelkast. De eerste reden is om de smaken goed in het deeg te laten trekken, waardoor de gebakken koekjes nog lekkerder worden. Een andere reden is omdat je koekdeeg maakt met zachte boter. Zachte boter maakt het deeg zacht en plakkeriger. Daardoor is het niet alleen lastiger om uit het deeg vormpjes te steken, maar kunnen de koekjes ook uitlopen in de oven. Als je een deeg laat rusten in de koelkast, zorg je ervoor dat de boter weer wat harder wordt. Het deeg wordt daardoor ook steviger én kouder. Daardoor plakt het deeg niet meer of nog slechts een klein beetje, is het makkelijker om met het deeg te werken en lopen de koekjes (minder) uit tijdens het bakken. 

  

Welke koek bevat de minste calorieën?  

Vind jij het leuk om koekjes te bakken, maar wil je wel een beetje op de calorieën letten? Dan is het natuurlijk handig om te weten welke koekjes de minste calorieën bevatten. 

Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van de koeksoorten met het minste aantal calorieën: 

  • Lange vinger: 20 kcal 

  • Maria biscuit: 27 kcal 

  • Speculaasje: 33 kcal 

  • Kletskop: 39 kcal 

  • Café noir: 42 kcal 

  • Biscuit: 44 kcal 

  • Volkoren biscuit: 47 kcal 

  • Oreo koekje: 53 kcal 

  

Welke koek is lactosevrij? 

Er zijn kant-en-klare koekjes die lactosevrij zijn. Dit staat op de verpakking van de koekjes aangegeven. Wil je zelf lactosevrije koekjes bakken? Dan is het belangrijk om de roomboter te vervangen door een lactosevrij ingrediënt dat (ongeveer) dezelfde werking als roomboter heeft. Een goede vervanger voor roomboter in koekdeeg vinden wij plantaardige boter, zoals plantenmargarine. Plantaardige boter is gewoon in de supermarkt te koop. 

 

Vind jouw favoriete koek recept op Baktotaal.nl! 

Wil je lekkere koekjes bakken? Laat je dan inspireren door de koek recepten die wij op deze pagina hebben verzameld. Op deze pagina vind je recepten waarmee je allerlei verschillende soorten koekjes kunt bakken. Van luxe koekjes tot aan simpele koekrecepten en van chocoladekoeken tot aan koekjes in bepaalde thema's. En van de meer gezondere koekrecepten tot aan recepten waarbij we even niet zo nauw op de calorieën letten: bij ons vind je het allemaal! Kies jouw favoriete koekjes bakken recept uit en ga aan de slag. Het allerleukste vinden wij om meerdere koekjes te bakken en die in een koektrommel te bewaren. Zelfgemaakte koekjes blijven doorgaans wel een poosje goed, waardoor je dus best wel een tijdje van jouw zelfgebakken koeken kunt genieten. Door de koeken in een trommel te bewaren, kun je ze ook heel gemakkelijk uitdelen aan bijvoorbeeld visite. 

  

Bestel alle benodigdheden in onze webshop! 

Heb jij jouw favoriete koekjes recept uitgekozen? Bestel dan alles wat je ervoor nodig hebt in onze webshop. We hebben zelfs al bij elk recept het winkelwagentje gevuld, zodat je de producten niet meer zelf bij elkaar hoeft te zoeken. Bestel de benodigdheden vandaag nog, zodat je zo snel mogelijk aan de slag kunt gaan met het bakken van koekjes. Bakkers klaar? Bakken maar! 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 73-108 van 287

per pagina
Pagina
  1. Boterkoekjes recept
    Boterkoekjes recept
    20 1 uur
    Bij boterkoek denk je waarschijnlijk aan die dikke plakken boterkoek, met een zachte binnenkant. Zo’n plak koek is heel erg lekker, maar ook een beetje machtig. De boterkoekjes die je met onderstaand recept kunt maken, zijn toch wel een beetje anders. Met onderstaand recept kun je namelijk meerdere koekjes maken met ingrediënten die je vast al wel in huis hebt. Het is helemaal niet moeilijk om deze koekjes te maken en ze zijn echt onwijs lekker. Als je het deeg ook nog eens een beetje leuk op een met bakpapier beklede bakplaat spuit, zien de koekjes er ook nog eens mooi uit. Win-win noemen we dat. Lees snel verder voor ons boterkoekjes recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  2. Marokkaanse koekjes recept
    Marokkaanse koekjes recept
    40 1 uur
    Wij proberen onze blog steeds meer uit te breiden, door wekelijks nieuwe recepten toe te voegen. Dit keer zijn we de Marokkaanse keuken eens ingedoken en hebben wij deze heerlijke Marokkaanse kokoskoekjes gemaakt. Deze kokoskoekjes zijn de perfecte lekkernij voor bij een kopje koffie of thee en gaan bij iedere kokos liefhebber in de smaak vallen. Lees snel verder voor ons Marokkaanse koekjes recept en ga lekker aan de slag, succes.
    Bekijk het recept
  3. Amandelkoekjes recept
    Amandelkoekjes recept
    45 1 uur
    Een lekker koekje mag natuurlijk niet naast een kopje koffie of thee ontbreken. Hieronder delen wij een recept waarmee je heerlijke amandelkoekjes kunt maken. Deze koekjes hebben een lekkere amandelsmaak en zijn, in tegenstelling tot de welbekende gevulde koeken, lekker knapperig. Deze koekjes zijn dan ook altijd lekker om thuis in de koektrommel te hebben. Lees snel verder voor ons amandelkoekjes recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  4. Makkelijke koekjes recept
    Makkelijke koekjes recept
    24 1 uur
    Koekjes bakken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, je moet alleen wel even weten welke ingrediënten je het beste kunt gebruiken en welke verhoudingen je het beste kunt aanhouden. Sommige mensen vinden het lastig om koekjes te bakken die een mooie, strakke vorm blijven houden. Bij sommige koek recepten lopen de koekjes tijdens het bakken iets uit, waardoor ze niet meer de vorm hebben die je graag wilt. Met dit makkelijke koek recept kun je koekjes maken die goed hun vorm behouden en die je vervolgens kunt decoreren met wat je maar wilt. Bekijk hieronder ons makkelijke koekjes recept en ga lekker aan de slag!

    Hoe bak je koekjes die niet uitlopen en hun vorm blijven behouden?

    Het is helemaal niet lastig om koekjes te bakken die tijdens het bakken niet uitlopen, als je maar de juiste soort bloem gebruikt. Er zijn allerlei verschillende soorten bloem, met elk zo hun eigen werking. Om koekjes te krijgen die tijdens het bakken hun vorm blijven behouden, is het belangrijk dat je patentbloem gebruikt. Patentbloem is nog fijner gemalen dan tarwebloem. Wil je juist wat brossere koeken die in de oven wat groter worden? Dan kun je juist het beste Zeeuwse bloem gebruiken.
    Bekijk het recept
  5. Moederdag koeken recept
    Moederdag koeken recept
    6 1.5 uur
    Bijna Moederdag. Wat bakken we dan? Iets zoets natuurlijk, voor de allerliefste. En omdat er mooi lenteweer op komst is ook iets wat je makkelijk mee kan nemen als je met je moeder op pad gaat. Roze koeken gaan er altijd in en met een simpele twist maak je ze net dat beetje schattiger en luxer. In de koek zit een lekker laagje jam en het glazuur heeft mooie roze streepjes en een mooie bloem, zodat ze een stuk minder alledaags worden. Hier wordt elke moeder blij van (en de rest van het gezin ook), wedden?
    Bekijk het recept
  6. Gelukskoekjes recept
    Gelukskoekjes recept
    25 1 uur
    Ken jij gelukskoekjes (ook wel fortune cookies genoemd) al? De meningen verschillen nogal over de oorsprong van deze koekjes. Veel Japanners beweren dat het koekje oorspronkelijk uit Japan komt, terwijl er ook Chinezen zijn die beweren dat het koekje juist ooit in China is ontstaan. Al met al zouden de koekjes vooral in de Verenigde Staten en Canada erg populair zijn en is de grootste producent van fortune cookies het New Yorkse bedrijf Wonton Food. Er hangt dus nogal wat mysterie om de koekjes heen, maar dat maakt het niet minder leuk (misschien zelfs leuker) om zelf eens ons gelukskoekjes recept uit te proberen.

    Krokante koekjes met een boodschap

    Gelukskoekjes zijn krokante koekjes die van zichzelf eigenlijk niet heel bijzonder zijn. Het is vooral de inhoud wat de koekjes zo interessant maakt. In een gelukskoekje zit namelijk een papiertje verstopt met daarin een bepaalde uitspraak of een toekomstvoorspelling. Dankzij de vorm van de koekjes kun je ze makkelijk openbreken om bij het papiertje te komen. Al met al zijn het hele leuke koekjes om als afsluiter van een diner of als hapje voor een feestje te maken. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees dan snel verder voor ons gelukskoekjes recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  7. Gefeliciteerd koekjes recept
    Gefeliciteerd koekjes recept
    12 1 uur
    Ben jij op zoek naar een lekkernij die je eenvoudig kunt uitdelen tijdens een verjaardag of andere feestelijke gelegenheid? Dan zijn deze gefeliciteerd koekjes echt wat voor jou! De koekjes zijn eenvoudig te maken met de Sweet Stamp Outboss Elegant Gefeliciteerd. Uiteraard kun je de fondant in elk gewenste kleur kleuren.Daardoor kun je de koekjes compleet in zo’n beetje elk thema wel maken. Wij besloten om met Colour Mill Kleurstoffen de fondant in verschillende kleurtjes te maken, wat voor een feestelijk tafereel zorgt. Wil je weten hoe je zelf deze vrolijke koekjes kunt maken? Lees dan snel verder voor ons gefeliciteerd koekjes recept en ga lekker aan de slag!

    Ken jij het merk Sweet Stamp al?

    Sweet Stamp is een Iers merk dat allerlei handige tools levert. Met deze tools kun je jouw taarten, koekjes en cupcakes vrij eenvoudig naar wens decoreren. Voor dit recept hebben wij de Sweet Stamp Outboss Elegant Gefeliciteerd gebruikt. Dit is een product dat wijzelf door Sweet Stamp hebben laten maken. Door een outbosser te gebruiken komen de letters bovenop de fondant te ‘liggen’ wat voor een gaaf effect zorgt. Daarnaast heeft Sweet Stamp ook allerlei setjes letters en cijfers waarmee je boodschappen op jouw fondant kunt zetten. Shop alle producten van Sweet Stamp hier!
    Bekijk het recept
  8. Kruidkoek recept
    Kruidkoek recept
    10 1.5 uur
    Ben jij dol op kruidkoek? Maak dan eens met ons recept zelf een heerlijke kruidkoek! Je vindt bij elke supermarkt en bakker wel kruidkoek, maar een vers gebakken smaakt echt het allerlekkerst! Daarnaast is het bakken van een kruidkoek erg gemakkelijk. Reden genoeg dus om zelf eens een heerlijke kruidkoek te bakken en te serveren bij een kopje koffie of thee. Lees snel verder voor ons kruidkoek recept en ga lekker aan de slag, succes!

    Wat is het verschil tussen kruidkoek en ontbijtkoek?

    Veel mensen denken weleens dat kruidkoek en ontbijtkoek hetzelfde zijn, maar toch verschillen de 2 lekkernijen van elkaar. In ontbijtkoek zit namelijk minimaal 1 specerij zoals koekkruiden. Kruidkoek wordt juist op smaak gebracht met keukenstroop (bij veel mensen beter bekend als pannenkoekenstroop). Wij hebben zelf ook een heerlijk recept voor het maken van ontbijtkoek op ons blog staan. Ontbijtkoek smaakt natuurlijk perfect tijdens het ontbijt met een beetje boter, maar is ook een heerlijk tussendoortje op werk, tijdens een dagje weg enzovoorts.
    Bekijk het recept
  9. Makrout met amandelen en citroen recept
    Makrout met amandelen en citroen recept
    25 1 uur
    Dit keer delen wij het recept voor het maken van makrout met amandelen en citroen met jullie. Makrout wordt normaal gesproken gemaakt van griesmeeldeeg met een dadelvulling, maar hier heeft Instagrammer @ellouisacooking een lekkere twist aangegeven. Zij heeft de makrout namelijk gemaakt met amandeldeeg en gegarneerd met een citroenglazuur. Deze combinatie is echt heerlijk en lekker fris! De koekjes zijn dan ook de perfecte snack tijdens de Iftar of gewoon lekker als tussendoortje bij een kopje koffie of thee. Lees snel verder voor ons makrout met amandelen en citroen recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  10. Makrout recept
    Makrout recept
    30 1 uur

    Ken jij makrout (wordt ook wel gespeld als makroudh genoemd) al? Dit zijn heerlijke koekjes uit het noordwestelijke deel van Afrika (met onder andere Marokko, Algerije, Tunesië en Libië). Makrout betekent ‘diamantvorm’ in het Arabisch en dat is dan ook de meest gebruikte vorm voor dit gebak. Het zijn zoete koekjes, doorgaans gevuld met dadels en gedompeld in honing. De koekjes smaken onder andere heerlijk bij een kopje (muntthee) of steranijs thee. Reden genoeg is om zelf eens deze dadelkoekjes te maken. Lees snel verder voor ons makrout recept en ga lekker aan de slag!

    Bekijk het recept
  11. Eierdopkoekjes voor Pasen recept
    Eierdopkoekjes voor Pasen recept
    6 2 uur
    Deze eierdopjes van koek zien er toch super schattig uit? Wie heeft er nog eierdopjes uit de winkel nodig als je ze gewoon zelf kunt maken? Gewoon van koek! Wanneer je voor iedereen die deelneemt aan het paasontbijt of de paasbrunch zo’n eierdop koekje maakt en de dopjes op de paastafel neerzet, ziet dat er superleuk uit. Bovendien zijn deze eierdop van koek ook nog eens super lekker, ook niet heel onbelangrijk natuurlijk ;) Het is wel even een klusje om deze eierdop koekjes te maken, dus we raden aan om ze minstens een dag van tevoren te maken. Wil je weten hoe je zelf deze vrolijke eierdopjes van koek kunt maken? Lees dan snel verder voor ons eierdopjes van koek recept en ga lekker aan de bak!
    Bekijk het recept
  12. Faultline koekjes voor Pasen recept
    Faultline koekjes voor Pasen recept
    12 2 uur
    Ken jij faultline koekjes al? Dat zijn koekjes waarbij het net lijkt alsof er een breuklijn in de koekjes zit. Deze breuklijn hebben wij opgevuld met vrolijke eetbare strooisels, maar dat kun je natuurlijk ook met bijvoorbeeld royal icing doen. Wij vinden het heel erg leuk om deze vrolijke koekjes uit te delen tijdens Pasen. Serveer ze bijvoorbeeld na de paasbrunch bij een kopje koffie of thee. Ben je benieuwd geworden naar hoe je deze faultline koekjes voor Pasen kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

    Wat zijn faultline koekjes?

    De Engelse term ‘faultline’ kun je letterlijk vertalen naar het Nederlandse woord ‘breuklijn’. Dat zegt ook gelijk wat faultline koekjes zijn: koekjes met een ‘breuklijn’ erin. De faultline cake (een taart met een ‘breuklijn)’ bestaat al wat langer en klinkt je misschien wat bekender in de oren. Deze koekjes zijn daar een variant op. Door de koekjes op een bepaalde manier op te spuiten en te decoreren, lijkt het net of er een breuklijn op zit. Dat vinden wijzelf er best wel tof uitzien, het is weer een hele andere manier van koekjes versieren dan dat je gewend bent. Bovendien zie je in Nederland nog niet zoveel faultline cookies, wat het extra leuk maakt om ze eens te maken.
    Bekijk het recept
  13. Vierkante koektaartjes met botercrème recept
    Vierkante koektaartjes met botercrème recept
    6 1.5 uur
    Slagroomtaart, appeltaart, schwarzwalder kirsch, chocoladetaart: deze taarten ken je vast al wel. En als je het zelf leuk vindt om taarten te bakken, heb je ze allemaal vast ook wel een keer gebakken. Lijkt het je leuk om eens wat anders te bakken dan dat? Maak dan eens deze vierkante taartjes van koek. De koek is heel erg lekker in combinatie met de botercrème die wij erop hebben gespoten, maar uiteraard kun je elke crème gebruiken die je lekker vindt. Als de crème maar wel een beetje stevig is. Hieronder lees je hoe je zelf deze verrukkelijke vierkante koektaartjes kunt maken!

    Vanille- en chocolade koektaartjes maken

    Wij hebben zowel vierkante koektaartjes in de smaak vanille als in chocoladesmaak gemaakt. Met dit recept kun je in totaal 12 koektaartjes maken. Dat zijn 6 koektaartjes in de smaak vanille en 6 taartjes in de smaak chocolade. Wil enkel taartjes met vanille smaak maken? Laat dan de cacaopoeder weg en meng de suikerbakkerspoeder, bloem, ei, zout, roomboter en patentbloem door elkaar heen. Breng naar wens op smaak met vanille extract. Wil je enkel chocolade koektaartjes maken? Laat dan juist de vanille smaakstof weg en meng de suikerbakkerspoeder, bloem, ei, roomboter en patentbloem door elkaar heen. Verdubbel de hoeveelheid cacaopoeder en roer dit ook door het mengsel heen. Uiteraard kun je de crème ook compleet naar wens op smaak brengen.
    Bekijk het recept
  14. Puzzelkoekjes voor Pasen recept
    Puzzelkoekjes voor Pasen recept
    12 1.5 uur
    Vind je het leuk om wat lekkers te bakken voor Pasen en ben je op zoek naar een origineel recept? Dan is ons recept voor toffe puzzelkoekjes voor Pasen echt wat voor jou! Je maakt met dit recept namelijk kleine puzzeltjes van paasei-vormige koekjes. Deze puzzelkoekjes zijn onder andere super leuk om aan kinderen te geven, die zullen er vast wel even zoet mee zijn. Ben je benieuwd geworden naar hoe je zelf deze puzzelkoekjes voor Pasen kunt maken? Lees dan snel verder voor ons puzzelkoekjes recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  15. Paashaaskoekjes recept
    Paashaaskoekjes recept
    12 2 uur
    Zien deze paashaaskoekjes voor Pasen er niet super leuk uit? Wij vinden van wel! Door de mooie pastelkleurtjes en de vorm van een paashaas, passen ze perfect bij Pasen. Het is trouwens ook heel erg leuk om de koekjes (of een aantal ervan) te voorzien van een staartje van meringue. Uiteraard kun je dat ook gewoon weglaten, zodat je ze koekjes lekker snel op tafel hebt staan. Ben je benieuwd geworden naar hoe je deze paashaaskoekjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  16. Verjaardagskoekjes met Sweet Stamp recept
    Verjaardagskoekjes met Sweet Stamp recept
    12 1.5 uur

    Van deze verjaardagskoekjes word je toch helemaal vrolijk? Wij in ieder geval wel! Het is ontzettend leuk om deze koekjes uit te delen op een verjaardag of juist te geven aan een jarige. Dankzij de Sweet Stamp Outboss was het helemaal niet lastig om deze leuke koekjes te maken. Het ging vrij vlot om alle koekjes te bakken voorzien van een leuke boodschap. Dit recept is dus ideaal wanneer je niet al te lang in de keuken wilt staan, maar wel originele koekjes wilt trakteren. Lees snel verder voor ons verjaardagskoekjes recept en ga lekker aan de slag!


    Wat is Sweet Stamp?

    Sweet Stamp is een merk dat allerlei handige tools levert waarmee je zelf vrij eenvoudig taarten, cupcakes en koeken kunt decoreren. Zo kun je met de outbosses heel eenvoudig om mooie 3D-opdrukken te maken op sugar paste, fondant, gumpaste en modelleer chocolade. Met de ‘elements’ kun je juist figuren als het ware stempelen in fondant en dergelijke. Daarnaast levert Sweet Stamp ook Letter en Cijfers setjes waarmee je jouw eigen boodschappen kunt maken. Dankzij dit merk wordt het dus vrij eenvoudig om je eigen eetbare decoraties te maken. Naast outbosses en elements vind je ook handige gereedschappen in het assortiment van Sweet Stamp zoals: dunne penselen, stempelkwasten, stencils en nog veel meer. Bekijk ons Sweet Stamp assortiment hier!

    Bekijk het recept
  17. Eikenblad koekjes recept
    Eikenblad koekjes recept
    10 1 uur
    Niets is lekkerder dan vers gebakken koekjes. Met dit recept kun je zelf eenvoudig heerlijke eikenblad koekjes maken. Deze koekjes worden van een roerdeeg gemaakt die je daarna op de bakplaat spuit in de vorm van eikenblaadjes. Daar hebben deze koekjes hun prachtige vorm aan te danken. De koeken zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook nog eens heel erg lekker. Wij vinden de eikenblaadjes dan ook de perfecte lekkernij voor bij een kopje koffie of thee. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze kunt maken? Lees dan snel verder voor het eikenblad koekjes recept en ga lekker aan de slag!

    Wat is een roerdeeg?

    In de inleiding hebben we het over roerdeeg, maar wat is dat eigenlijk? De naam zegt het al, want roerdeeg is een deeg wat je moet roeren. Een roerdeeg wordt voor allerlei verschillende koekjes gebruikt, waaronder deze eikenblaadjes. Het is enorm belangrijk dat er geen lucht bij het deeg komt, daarom roer je het deeg enkel door met een spatel of een lepel. Het is ook een spuitbaar deeg, dat je niet in de koelkast hoeft te laten rusten. Na het maken ervan doe je het gewoon in een spuitzak en spuit je de gewenste vormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Bekijk het recept
  18. Kletsmajoor koekjes recept
    Kletsmajoor koekjes recept
    15 1 uur
    Kletsmajoors, misschien heb je ze al weleens in de supermarkt zien liggen. Het zijn heerlijke zoete koekjes met nougatine erin. De koekjes worden ook wel Amsterdamse koggetjes genoemd en zijn vrij eenvoudig om te maken. De kletsmajoors koekjes worden namelijk van een roerdeeg gemaakt dat je op een met bakpapier beklede bakplaat spuit. De koekjes zijn dan ook perfect om te maken als je zin hebt om iets te bakken, maar niet al te lang in de keuken wilt te staan. Lees snel verder voor ons kletsmajoors koekjes recept en ga lekker aan de slag!

    Wat is een roerdeeg?

    Hierboven vertelden we je dat deze koekjes zijn gemaakt van roerdeeg, maar wat is roerdeeg precies? De naam zegt het al het is namelijk een deeg wat je moet roeren. Een roerdeeg wordt voor allerlei verschillende koekjes gebruikt, waaronder deze koggetjes. Het belangrijkste is dat er geen lucht bij het deeg wordt ingeklopt. Daarom roer je het deeg enkel door met een spatel of een lepel. Het is ook een spuitbaar deeg, dus na het bereiden doe je het in een spuitzak én spuit je de gewenste vormpjes op de bakplaat.
    Bekijk het recept
  19. Kattentongen recept
    Kattentongen recept
    15 1 uur

    Kattentongen zijn klassieke en eenvoudige koekjes die heerlijk bij de koffie of thee smaken. Kattentongen zijn gemaakt van een roerdeeg, waardoor je voor het maken van het deeg niet eens een mixer nodig hebt. Het is dan ook een vrij eenvoudig recept met een korte baktijd. Ideaal dus om deze koekjes eens te maken als je onverwachts visite krijgt. Lees snel verder voor ons kattentongen recept en ga lekker aan de slag!

    Gebruik voor dit deeg geen garde, maar een spatel!

    Zoals we hierboven al benoemden, worden kattentongen gemaakt van roerdeeg. Dat betekent dat je het deeg roert. Bij roerdeeg mag absoluut niet teveel lucht komen, dan mislukt het deeg namelijk. Daarom is het belangrijk om voor het roeren geen garde te gebruiken. Met een garde klop je namelijk juist lucht in een deeg, beslag of crème. Je kunt beter een gereedschap dat ‘dicht’ is gebruiken, zoals een lepel of spatel. Roer het deeg ook niet te lang door, zodat je zeker weet dat je niet teveel lucht erin roert.

    Bekijk het recept
  20. Cartoon cookies recept
    Cartoon cookies recept
    25 5 uur
    De hippe cartooncake (ook wel comic cake of cartoon comic cake genaamd) ken je waarschijnlijk al. Deze trend is namelijk overgewaaid vanuit Amerika en inmiddels enorm populair in Nederland. Een cartoon cake is een taart waarbij het net lijkt alsof deze rechtstreeks uit een cartoonserie komt. Doordat de cartoon taart een enorme hit is, is het niet gek dat er allerlei variaties op volgen. Zo kun je helemaal je eigen draai aan deze taart geven. Deze baktrend inspireerde ons om wat verder te denken dan dat en heuse cartoon cookies te maken. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn dit koekjes waarbij het net lijkt alsof ze zijn getekend en uit een cartoonserie komen. Wij vinden cartoon koekjes (ook wel cartoon comic cookies genaamd) een hele leuke variant op de cartoon taart. Jij ook? Lees dan snel verder voor ons cartoon cookies recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  21. Voorjaarskoekjes recept
    Voorjaarskoekjes recept
    15 1 uur
    De sneeuwklokjes en krokussen bloeien, de vogels beginnen weer te zingen: de lente komt eraan. Tijd voor koffie of thee in een beschut hoekje van de tuin of je balkon, natuurlijk met een lekker bros lentekoekje. Met de mooie stempels van Nordic Ware maak je in een wip van een doodgewoon koekje iets leuks, met bloemetjes en bijtjes en honingraten in dit geval. We deden ook een lepel honing door het deeg, en voor de voorjaars frisheid de rasp en het sap van een citroen. Je kunt ze nog uitbundiger versieren natuurlijk, maar ze zijn zo ook al mooi. Geniet!
    Bekijk het recept
  22. Complimentenkoekjes recept
    Complimentenkoekjes recept
    12 1.5 uur
    Vind jij het lastig om een complimentje te geven of te ontvangen? Veel mensen wel, vandaar dat complimentjes niet heel veel meer worden gegeven. Dat is jammer, want een complimentje kan iemand echt goed doen. Om te stimuleren dat we elkaar complimentjes blijven geven, werd in 2003 de Nationale Complimentendag in het leven geroepen. Sindsdien (dus al 20 jaar lang) vindt de Nationale Complimentendag elk jaar plaats op 1 maart. Wij vonden het een leuk idee om voor deze dag complimentenkoekjes te maken. Met zo’n complimentenkoekje wordt het een stuk makkelijker om iemand een complimentje te geven. Wil je weten hoe je zelf deze vrolijke koekjes kunt maken? Lees dan snel verder voor ons complimentenkoekjes recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  23. Theezak koekjes recept
    Theezak koekjes recept
    20 1.5 uur
    Ken jij tea bag cookies oftewel theezak koekjes al? Dit zijn koekjes in de vorm van een theezakje. Deze koekjes kun je heel erg leuk bij een lekker kopje thee serveren. Wij vonden het leuk om deze koekjes voor Moederdag te maken. Is jouw moeder een echte theeleuter? Dan is het heel erg leuk om deze koekjes aan haar cadeau te geven. Uiteraard kun je de koekjes in elk gewenst thema maken en zodoende aan iedere theeliefhebber cadeau doen. Lees snel verder voor ons theezak koekjes recept en ga lekker aan de bak!
    Bekijk het recept
  24. Speculoos bars met witte chocolade recept
    Speculoos bars met witte chocolade recept
    16 1 uur
    Wil je graag om iets lekkers te maken, maar heb je geen tijd en/of zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit recept voor Speculoos bars met witte chocolade echt wat voor jou! Je hebt voor dit recept namelijk maar een klein beetje tijd en niet eens een oven nodig. Deze lekkere heerlijke Speculoos bars zijn het perfecte tussendoortje voor bij een kopje koffie of thee. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  25. Hazelnootkoekjes recept
    Hazelnootkoekjes recept
    40 1 uur
    Met deze koekjes kan je zelfs een eekhoorn verleiden om op koffievisite te komen, want tijdens het bakken ruikt je hele huis gegarandeerd naar hazelnoten. In het deeg van deze hazelnootkoekjes wordt veel meer hazelnootmeel dan bloem verwerkt. En er gaan grofgehakte hazelnoten door het koekje zelf en rondom. Je garneert ze met chocoladeganache. Die kan je natuurlijk zelf maken, maar we hebben ook een kant en klare in het assortiment die je alleen maar even in de magnetron hoeft op te warmen. Nog te ingewikkeld? Je kunt ze ook garneren met een likje chocoladepasta. Of wil je het nog notiger? Gebruik dan hazelnootpasta. Lees snel verder voor ons hazelnootkoekjes recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  26. Red velvet macarons recept
    Red velvet macarons recept
    15 1 uur
    Je hebt vast al weleens gehoord van de welbekende red velvet cake, maar wist je al dat je ook heerlijke red velvet macarons kunt maken? Het leuke aan deze macarons is dat ze er door de mooie rode kleur prachtig uitzien. We hebben de macarons gevuld met een lekkere zoete mascarpone crème, waardoor de Franse koekjes heerlijk smaken. Ze zijn dan ook de perfecte lekkernij voor bij een kopje koffie of thee. Lees snel verder voor ons red velvet macarons recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  27. Citroen macarons recept
    Citroen macarons recept
    15 1.5 uur
    Ben jij gek op macarons? Dan vind je het vast ook leuk om te weten hoe je zelf heerlijke macarons kunt maken. Verse, zelfgemaakte macarons zijn namelijk het allerlekkerst. De citroen macarons die wij hebben gemaakt zijn lekker fris en daardoor perfect om bijvoorbeeld in het voorjaar of in de zomer te bakken.Wil je weten hoe je zelf deze frisse Franse koekjes kunt maken? Lees dan snel verder voor ons citroen macarons recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  28. Meringue lolly's voor Valentijnsdag recept
    Meringue lolly's voor Valentijnsdag recept
    6 2.5 uur
    Veel mensen vinden meringue (ook wel schuim genoemd) onwijs lekker. Het is een zoete, luchtige lekkernij waarmee je allerlei verschillende kanten op kunt. Je kunt er bijvoorbeeld kleine schuimpjes mee maken, kransjes van schuim, schuim nestjes en zelfs diverse soorten schuimgebak. Wij vonden het leuk om er eens meringue lolly’s mee te maken voor Valentijnsdag. Deze lolly’s kun je vervolgens mooi inpakken en cadeau geven aan iemand die je liefhebt. Het is weer eens wat anders dan een bos rozen of bonbons en bovendien is het helemaal niet lastig om deze lolly’s te maken. Ben je benieuwd naar hoe je dat kunt doen? Lees dan snel verder voor ons meringue lolly’s recept en ga lekker aan de slag!

    Ook leuk om te maken met kinderen!

    Doordat het echt niet lastig is om deze meringue lolly’s te maken, is het ook een heel erg leuke activiteit voor kinderen. Misschien moet je ze een beetje helpen bij het opspuiten van de lolly stokjes, maar over het algemeen kunnen ze best veel zelf doen. Na het bakken van de lolly’s kun je ze gezellig samen met de kinderen opsmikkelen of uitdelen aan bijvoorbeeld klasgenootjes, buren, familie en/of vrienden.
    Bekijk het recept
  29. Geboortekoekjes recept
    Geboortekoekjes recept
    14 1.5 uur
    Wanneer een kindje is geboren, moet dat natuurlijk worden gevierd. Dat kun je bijvoorbeeld doen door de welbekende beschuit met muisjes uit te delen aan het kraambezoek, maar je kunt in plaats daarvan ook op andere lekkernijen trakteren. Deze geboortekoekjes zijn daar een leuk voorbeeld van. Het is helemaal niet lastig om deze koekjes te maken, maar het is weer eens wat anders dan beschuit met muisjes. Deze koekjes kun je trouwens ook heel goed als bedankje aan de kraamverzorgster en andere behulpzame mensen geven. Lees snel verder voor ons geboortekoekjes recept en ga lekker aan de slag!

    Maak de koekjes alvast van tevoren!

    Het fijne aan deze koekjes is dat je ze al heel goed een poosje van tevoren kunt maken. Dat is natuurlijk ontzettend handig als je weet wanneer je ongeveer bent uitgerekend, want dan kun je de koekjes in alle rust voor de komst van het kindje maken. Bovendien hoeven er dan ook niet meer beschuitjes en/of andere lekkernijen te worden gemaakt wanneer het kraamvisite er is. Dat is toch ideaal?! Deze koekjes kun je in een goed afgesloten koektrommel maar liefst 4 weken bewaren.
    Bekijk het recept
  30. Pistache koekjes recept
    Pistache koekjes recept
    20 1 uur
    Wist je dat je pistachenootjes voor allerlei verschillende doeleinden kunt gebruiken? Ze zijn lekker voor bij de borrel, maar ook heerlijk om mee te bakken. Wij hebben er deze verrukkelijke pistache koekjes mee gemaakt. Deze koeken zijn de perfecte lekkernij voor bij een kopje koffie of thee. Wil jij zelf ook lekkere pistache koekjes maken? Lees dan snel verder voor ons pistache koekjes recept en ga aan de bak!
    Bekijk het recept
  31. Mini hart koektaartjes recept
    Mini hart koektaartjes recept
    6 1 uur
    Ben je op zoek naar een lekkernij waarmee je jouw geliefde tijdens Valentijnsdag kunt verrassen? Dan is ons recept voor mini hart koektaartjes misschien wel wat voor jou! Deze koektaartjes zien er namelijk niet alleen onwijs schattig uit, maar ze hebben ook nog eens een lekkere zoete smaak. Daarnaast kun je deze eenpersoons koektaartjes perfect uitdelen aan alle mensen die je liefhebt. Dat is bijvoorbeeld super leuk om te doen op Valentijnsdag. Wil je zelf ook deze lekkernijen maken? Lees dan snel verder voor ons recept mini hart koektaartje en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  32. Lego koekjes recept
    Lego koekjes recept
    6 1.5 uur
    Het kan best lastig zijn om weer een lekkere en originele (school)traktatie te verzinnen voor jouw kinderen. Is jouw kind dol op Lego? Maak dan (samen) deze toffe Lego koekjes. Deze koekjes hebben niet alleen een heerlijke zoete smaak, maar ze zijn ook nog eens eenvoudig om te maken en zien er natuurlijk leuk uit. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze Lego koekjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  33. Faultline koekjes voor Valentijnsdag recept
    Faultline koekjes voor Valentijnsdag recept
    12 2 uur
    Wij houden ervan om mensen die je liefhebt tijdens Valentijnsdag te verrassen. Speciaal voor Valentijnsdag hebben we dan ook deze super leuke faultline koekjes gemaakt. We hebben de faultline in het midden opgevuld met leuke hartjes sprinkles, waardoor ze er extra romantisch uitzien. Uiteraard kun je de koekjes in elk gewenst thema maken, verras je moeder er bijvoorbeeld mee op Moederdag of je vader op Vaderdag. Het kan allemaal. Lees snel verder voor ons faultline koekjes recept en ga lekker aan de slag!

    Wat zijn faultline koekjes?

    De Engelse term ‘faultline’ kun je letterlijk vertalen naar het Nederlandse woord ‘breuklijn’. Dat zegt ook gelijk wat faultline koekjes zijn: koekjes met een ‘breuklijn’ erin. De faultline cake (een taart met een ‘breuklijn)’ bestaat al wat langer en klinkt je misschien wat bekender in de oren. Deze koekjes zijn daar een variant op. Door de koekjes op een bepaalde manier op te spuiten en te decoreren, lijkt het net of er een breuklijn op zit. Dat vinden wijzelf er best wel tof uitzien, het is weer een hele andere manier van koekjes versieren dan dat je gewend bent. Bovendien zie je in Nederland nog niet zoveel faultline cookies, wat het extra leuk maakt om ze eens te maken.
    Bekijk het recept
  34. Minions koekjes recept
    Minions koekjes recept
    10 2 uur
    Wauw, wat zien deze Minion koekjes er tof uit! Ken jij iemand die binnenkort een feestje in het thema Minions heeft of wil jij iemand verrassen die gek is op Minions? Dan zijn deze Minions koekjes perfect! Het zijn ook hele leuke lekkernijen om bijvoorbeeld als schooltraktatie uit te delen. Het kost even wat geduld om de koekjes om te toveren naar echte Minions, maar het resultaat mag er zeker wel zijn en is het meer dan waard. Lees snel verder voor ons Minion koekjes recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  35. Michelettes recept
    Michelettes recept
    10 1.5 uur
    Lekker bij de koffie of thee, maar ook als onderdeel van een dessert kun je michelletes heel goed serveren. Serveer een michelette bijvoorbeeld bij wat bolletjes ijs of een sorbet. Het vergt wat enige handigheid en techniek om deze koekjes te maken, maar als je dat eenmaal onder de knie hebt is het zo gepiept. Wil je weten hoe je zelf deze lekkere koekjes kunt maken? Lees dan snel verder voor ons michelettes recept en ga lekker aan de slag!

    Wat zijn michelettes?

    Michelettes zijn knapperige, dunne en tweekleurige koekjes die je oprolt. Je maakt ze door het beslag om en om in lijntjes te spuiten en na het bakken zo snel mogelijk op te rollen. Vervolgens vul je de opgerolde koekjes met chocolade ganache waarna je een heerlijke delicatesse hebt die je altijd wel kan serveren. Op een verjaardag, als onderdeel van een dessert of gewoon tussendoor bij een kopje koffie of thee. Hoewel het even een klusje is om deze koekjes te maken, zijn ze het wel meer dan waard.
    Bekijk het recept
  36. Pindakaaskoekjes recept
    Pindakaaskoekjes recept
    15 0.5 uur
    Ben jij zelf een groot fan van pindakaas of ken je iemand die dat is? Dan is het een erg goed idee om deze pindakaaskoekjes te maken, want deze koekjes zullen bij elke pindakaas liefhebber in de smaak vallen. Het fijne aan deze peanutbutter cookies is dat je ze heel eenvoudig kunt maken. Je hebt er namelijk maar 4 ingrediënten voor nodig, waarvan de kans ook nog eens erg groot is dat je die gewoon al in huis hebt. De koekjes zijn van de buitenkant lekker knapperig en van binnen een beetje zacht. Daardoor zijn ze het perfecte tussendoortje voor tijdens een lekkere kop koffie of thee. Lees snel verder voor het recept en ga aan de slag!
    Bekijk het recept
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 73-108 van 287

per pagina
Pagina
Flag of Germany