• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Koek recepten

Koekjes recepten 

Heerlijk voor bij de koffie of thee: koekjes. Gewoon zomaar ’s op een doordeweekse avond of wanneer er visite langskomt. Natuurlijk zijn koekjes ook superleuk om cadeau te geven. Hoe dan ook: als je net als wij ook zo dol bent op koekjes, dan zit je op deze pagina helemaal goed. Wij hebben de lekkerste recepten gebundeld waardoor je altijd inspiratie hebt bij het bakken van koekjes. Kortom: Koekebakkers, opgelet! 

  

Diverse soorten koekjes 

Kan jij ook geen genoeg krijgen van koekjes? Dat begrijpen we! Natuurlijk kan je een bezoekje brengen aan de supermarkt en daar een pak koekjes kopen, maar zelfgemaakte koekjes smaken nog beter. Bovendien kan je zelf jouw favoriete koekjes voorzien van een eigen twist, zoals een andere topping of een extra ingrediënt waardoor je unieke koekjes bakt die je niet in de supermarkt kan vinden. Om je wat inspiratie te geven, vind je in ons aanbod verschillende recepten voor het bakken van koekjes. Wat is jouw favoriet? 

  

Wat heb je nodig? 

Bij het bakken van koekjes heb je altijd een aantal standaard benodigdheden nodig. Denk bijvoorbeeld aan een keukenweegschaal, bakplaat, bakpapier en een beslagkom. Qua ingrediënten kan het wel erg verschillen wat je nodig hebt! Check daarom altijd goed de ingrediëntenlijst en koop de producten in die je nodig hebt. In onze webshop vind je altijd een ruim aanbod met ingrediënten en benodigdheden waar je uit kunt kiezen, uiteraard van topkwaliteit merken. 

  

Waarom heb je ei nodig in koekjesdeeg? 

Als je de koekrecepten op deze pagina bekijkt, zie je dat in bijna elk recept wel ei wordt gebruik. Dat is niet voor niets. Ei zorgt namelijk ervoor dat alle ingrediënten goed door elkaar gemengd blijven. Ei zorgt er ook voor dat de koekjes droog worden en houdt het deeg zacht. 

  

Kun je ei vervangen? 

Het is zeker mogelijk om koekjes zonder ei te bakken, maar het is dan wel belangrijk dat je het ei vervangt door een ander ingrediënt dat (ongeveer) dezelfde functies heeft. 

  

Ingrediënten waarmee je ei kan vervangen zijn: 

  • Appelmoes

  • Banaan

  • Aquafaba

  • Bakpoeder

  • Baking soda in combinatie met appelazijn 

 

Koekdeeg laten rusten in de koelkast 

Veel koekdegen hoor je eerst te laten rusten, voordat je ermee koekjes gaat bakken. Waarom is dat eigenlijk? Er zijn meerdere redenen om koekdeeg te laten rusten in de koelkast. De eerste reden is om de smaken goed in het deeg te laten trekken, waardoor de gebakken koekjes nog lekkerder worden. Een andere reden is omdat je koekdeeg maakt met zachte boter. Zachte boter maakt het deeg zacht en plakkeriger. Daardoor is het niet alleen lastiger om uit het deeg vormpjes te steken, maar kunnen de koekjes ook uitlopen in de oven. Als je een deeg laat rusten in de koelkast, zorg je ervoor dat de boter weer wat harder wordt. Het deeg wordt daardoor ook steviger én kouder. Daardoor plakt het deeg niet meer of nog slechts een klein beetje, is het makkelijker om met het deeg te werken en lopen de koekjes (minder) uit tijdens het bakken. 

  

Welke koek bevat de minste calorieën?  

Vind jij het leuk om koekjes te bakken, maar wil je wel een beetje op de calorieën letten? Dan is het natuurlijk handig om te weten welke koekjes de minste calorieën bevatten. 

Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van de koeksoorten met het minste aantal calorieën: 

  • Lange vinger: 20 kcal 

  • Maria biscuit: 27 kcal 

  • Speculaasje: 33 kcal 

  • Kletskop: 39 kcal 

  • Café noir: 42 kcal 

  • Biscuit: 44 kcal 

  • Volkoren biscuit: 47 kcal 

  • Oreo koekje: 53 kcal 

  

Welke koek is lactosevrij? 

Er zijn kant-en-klare koekjes die lactosevrij zijn. Dit staat op de verpakking van de koekjes aangegeven. Wil je zelf lactosevrije koekjes bakken? Dan is het belangrijk om de roomboter te vervangen door een lactosevrij ingrediënt dat (ongeveer) dezelfde werking als roomboter heeft. Een goede vervanger voor roomboter in koekdeeg vinden wij plantaardige boter, zoals plantenmargarine. Plantaardige boter is gewoon in de supermarkt te koop. 

 

Vind jouw favoriete koek recept op Baktotaal.nl! 

Wil je lekkere koekjes bakken? Laat je dan inspireren door de koek recepten die wij op deze pagina hebben verzameld. Op deze pagina vind je recepten waarmee je allerlei verschillende soorten koekjes kunt bakken. Van luxe koekjes tot aan simpele koekrecepten en van chocoladekoeken tot aan koekjes in bepaalde thema's. En van de meer gezondere koekrecepten tot aan recepten waarbij we even niet zo nauw op de calorieën letten: bij ons vind je het allemaal! Kies jouw favoriete koekjes bakken recept uit en ga aan de slag. Het allerleukste vinden wij om meerdere koekjes te bakken en die in een koektrommel te bewaren. Zelfgemaakte koekjes blijven doorgaans wel een poosje goed, waardoor je dus best wel een tijdje van jouw zelfgebakken koeken kunt genieten. Door de koeken in een trommel te bewaren, kun je ze ook heel gemakkelijk uitdelen aan bijvoorbeeld visite. 

  

Bestel alle benodigdheden in onze webshop! 

Heb jij jouw favoriete koekjes recept uitgekozen? Bestel dan alles wat je ervoor nodig hebt in onze webshop. We hebben zelfs al bij elk recept het winkelwagentje gevuld, zodat je de producten niet meer zelf bij elkaar hoeft te zoeken. Bestel de benodigdheden vandaag nog, zodat je zo snel mogelijk aan de slag kunt gaan met het bakken van koekjes. Bakkers klaar? Bakken maar! 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 109-144 van 287

per pagina
Pagina
  1. Ferrero Rocher koekjes recept
    Ferrero Rocher koekjes recept
    16 1 uur
    Wij vinden koekjes heerlijk als lekkernij voor bij de koffie of thee. Ze zijn vaak niet al te groot en ideaal om uit te delen. Wij zijn ook dol op de welbekende Ferrero Rocher chocolaatjes. Daarom besloten wij om het beste van twee werelden samen te voegen en deze verrukkelijke Ferrero Rocher koekjes zijn daarvan het resultaat! Het fijne aan deze koeken is dat ze niet alleen lekker zijn, maar ook nog eens makkelijk te maken zijn. Win-win noemen we dat! Bekijk hieronder ons Ferrero Rocher koekjes recept om te zien hoe je zelf deze lekkere tussendoortjes kunt maken.
    Bekijk het recept
  2. Nieuwjaarskoekjes recept
    Nieuwjaarskoekjes recept
    20 2 uur
    Bij Oud & Nieuw denk je aan oliebollen en appelflappen, maar er zijn nog meer lekkernijen die je voor deze gelegenheid kunt maken. Met dit recept kun je bijvoorbeeld hele feestelijke nieuwjaarskoekjes maken. Deze koekjes smaken uiteraard heerlijk bij een kopje koffie of thee, maar ook bij een glas bubbels ;). Het is ook leuk om de koekjes als taarttoppers op een champagnetaart te zetten. Je kunt er dus allerlei verschillende kanten mee op en dat maakt het extra leuk om zelf deze nieuwjaarskoekjes te gaan maken!
    Bekijk het recept
  3. Mummie macarons recept
    Mummie macarons recept
    24 1.5 uur
    Wil je graag een griezelige snack maken dat ook nog eens heerlijk smaakt? Maak dan eens deze mummie macarons. Deze macarons kun je heel goed serveren op een Halloweenfeestje of een ander feest met het thema griezelen. En het is ook nog eens onwijs leuk om deze macarons te maken. Lees snel verder voor het recept!
    Bekijk het recept
  4. Mug huggers recept
    Mug huggers recept
    30 1.5 uur
    Ken jij mug huggers (in het Nederlands ook wel mokkoekjes genaamd) al? Wij zagen ze steeds vaker voorbijkomen op social media en ze zijn inmiddels ook in grote winkelketens te vinden. Toch zijn zelfgemaakte mokkoekjes natuurlijk het allerlekkerst. Daarom laten wij je in dit recept zien hoe je zelf leuke mug huggers kunt maken die ook nog eens lekker smaken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag

    Wat zijn mug huggers?

    Mug huggers zijn koekjes die je aan een mok kunt hangen. Ze ‘knuffelen’ als het ware een mok, vandaar de naam mug huggers of mokkoekjes. Doorgaans leg je een lekker koekje bij een kopje warme thee of koffie op het schoteltje, maar de mokkoekjes kun je dus aan het kopje zelf hangen. Dat ziet er super leuk uit en er zijn allerlei varianten op te bedenken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een gingerbread poppetje uit te steken en zodoende te vormen dat het lijkt of hij aan het kopje hangt. Of steek gewoon koekjes uit met een stervormige uitsteker en laat de ster bovenop de mok shinen. Het is allemaal mogelijk!
    Bekijk het recept
  5. Appelkoeken met banketbakkersroom en spijs recept
    Appelkoeken met banketbakkersroom en spijs recept
    10 1.5 uur
    Deze appelkoeken schijnen de favoriete koeken te zijn van oud-presentatrice (en helaas wijlen) Martine Bijl. De koeken bestaan niet alleen uit appels, maar ook uit spijs en banketbakkersroom. Daardoor zijn het bijna ook wel kleine gebakjes te noemen. Reden genoeg dus om ze zelfs een te maken.
    Bekijk het recept
  6. Rudolph rendier koekjes met lampjes recept
    Rudolph rendier koekjes met lampjes recept
    20 2 uur
    Rudolf het rendier mag tijdens de kerstperiode natuurlijk niet ontbreken. Hij is immers het meest bekende rendier van de Kerstman! Om deze grote vriend met een rode neus te eren, hebben wij hele grappige rendier koekjes gemaakt mét rode lampjes als neus. Met deze kerstkoekjes zul je tijdens de feestdagen zeker punten scoren bij je familie of vrienden. Lees snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  7. Gingerbread koekjes recept
    Gingerbread koekjes recept
    35 1.5 uur
    Tijdens de Kerstperiode eten we weer andere dingen dan in de rest van het jaar. Zo komen er ook vaak gingerbread koekjes op tafel. Deze koekjes worden vaak met een uitsteker van een poppetje uitgestoken. Ze hebben een lekkere kruidige maar ook zoete smaak. Hierdoor kun je ze perfect als tussendoortje bij een kopje koffie of thee serveren. Zelfs bij een warme chocolademelk is het heerlijk om deze gingerbread koekjes te nuttigen. Wij hebben ervoor gekozen om een lint door de koekjes heen te doen, zodat we ze kunnen ophangen en dus als kerstdecoratie kunnen gebruiken. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze gingerbread cookies kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de bak!
    Bekijk het recept
  8. Kruidnoot rotsjes recept
    Kruidnoot rotsjes recept
    20 0.5 uur
    Als er één ding tijdens de Sinterklaas periode niet mag ontbreken, dan zijn het wel kruidnoten. Vandaag de dag vind je deze zoetigheden in allerlei verschillende varianten. Zo bestaan er tegenwoordig zelfs mini kruidnootjes. Wij besloten om met deze kruidnootjes pindarotsjes te maken en hierbij de pinda’s te vervangen door de kruidnootjes. Dat bleek een heel goed idee te zijn (al zeggen we het zelf), want we kregen echt heerlijke rotsjes die perfect bij het sinterklaasfeest passen. Lees dus snel verder voor ons super makkelijke kruidnoot rotsjes recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  9. Gingerbread huisje recept
    Gingerbread huisje recept
    12 2.5 uur
    Wauw, wat ziet dit gingerbread huisje er gaaf uit! We krijgen spontaan zin in de winter en alle feestdagen. Het is wel even een werkje om dit schattige peperkoekhuisje te maken, maar het resultaat mag er zeker zijn. Doordat het huisje zoveel gezelligheid uitstraalt, is het super leuk om de lekkernij als een soort pronkstuk op een tafel, kast of dressoir te zetten. Ben je benieuwd naar ons gingerbread huisje recept? Lees dan snel verder en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  10. Healthy chocoladeflikken met noten recept
    Healthy chocoladeflikken met noten recept
    20 0.5 uur
    Wil jij graag wat lekkers maken om te snacken dat niet heel ongezond is en dat heel eenvoudig is om te maken? Dan is ons recept voor chocoladeflikken met noten echt wat voor jou. Dit recept bevat namelijk alles wat je zoekt. Je maakt ermee namelijk super eenvoudig heerlijke chocolaatjes met een lekkere bite. Als je goed pure chocolade gebruikt, zijn de flikken ook nog eens gezond. Beter kan het gewoon niet. Kijk dus snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  11. Pumpkin spice kruiden recept
    Pumpkin spice kruiden recept
    1 0.1 uur
    Het is herfst! En in deze tijd van het jaar zijn pompoenen volop aanwezig en wordt er van alles met pompoenen gedaan. Zo kun je ze uithollen en er enge Halloween decoratie van maken, maar je kunt er ook heel goed mee bakken. Kruiden die vaak in deze tijd worden gebruikt (en dan vooral in combinatie met baksels met pompoen) zijn pumpkin spice kruiden. Deze kruiden kun je in steeds meer winkels kopen, maar je kunt ze ook vrij eenvoudig gewoon zelf thuis maken. In dit recept vertellen we je hoe!

    Wat zijn pumpkin spice kruiden?

    Pumpkin spice is een specerij-mengsel dat oorspronkelijk uit Amerika komt en lijkt een beetje op de speculaaskruiden die we in Nederland hebben. De verhoudingen van de specerijen zijn in beide mixen wel wat anders en in de pumpkin spice-mix worden net wat minder kruiden gebruikt. In Amerika worden de kruiden vooral gebruikt om pumpkin pies op smaak te brengen. Er zijn ook heel veel mensen die het lekker vinden om met de mix koekjes en zelfs warme dranken zoals koffie op smaak te brengen. Je kunt het mengsel dus voor onwijs veel verschillende doeleinden gebruiken. Daarom is het altijd handig om in het najaar een potje zelfgemaakte pumpkin spice kruiden in huis te hebben.
    Bekijk het recept
  12. Pompoenkoekjes recept
    Pompoenkoekjes recept
    20 1 uur
    Wist je dat je met pompoen allerlei heerlijke gerechten kunt maken? Van lekkere soep tot aan deze overheerlijke pompoenkoekjes, het kan gewoon! Deze koeken hebben een lekkere zoete smaak en je hebt ze al binnen een half uur klaar. Wil je weten hoe je zelf deze heerlijke pompoenkoekjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

    Wat is pompoen?

    Wist jij al dat pompoen een vrucht is? Pompoen is familie van de komkommer en de meloen, wat ook vruchten zijn. Rond de 16e eeuw werden pompoenen voor het eerst in Europa geïntroduceerd. Tegenwoordig zijn de vruchten niet meer weg te denken uit ons land en komen ze elk jaar rond de herfst weer terug. Pompoenen zijn rond de herfst namelijk op zijn best en worden ook veel gebruikt als decoratie tijdens bijvoorbeeld Halloween.
    Bekijk het recept
  13. Herfstige koekjes met chocolademousse recept
    Herfstige koekjes met chocolademousse recept
    15 1 uur
    Een lekker knapperig koekje, een mousse van pure chocola in een donker jasje en een halve noot bovenop. Zijn dit nou luxe aangeklede koekjes of mini-gebakjes? Over één ding is in elk geval geen twijfel mogelijk bij dit baksel: het is herfst! De onderdelen waaruit dit mini-gebakje is opgebouwd zijn helemaal niet ingewikkeld, maar samen hebben ze toch een luxe uitstraling. De velvetspray van cacaoboter is in verschillende kleuren verkrijgbaar, wij gingen voor puur. Samen met de zoetromige mousse en de halve mousse echt een verrukkelijke combi. Of je nou opgerold bij de haard zit met warme chocolademelk of nog even in een hoekje van de tuin een kop koffie of thee drinkt: dit gaat er altijd in!
    Bekijk het recept
  14. Kano koeken recept met Brand New Cake
    Kano koeken recept met Brand New Cake
    10 1.5 uur
    Ben jij ook zo gek op lekkere koeken? Maak dan eens deze kano koeken! Ze zijn met de Brand New Cake Taartbodem- en Koekjes-mix vrij eenvoudig om te maken. Ideaal dus als je wel zin hebt om wat lekkers te bakken, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Lees snel verder voor het recept en ga aan de slag!
    Bekijk het recept
  15. Mega chocolate chip koeken recept
    Mega chocolate chip koeken recept
    10 1.5 uur
    Ben jij gek op chocolade? Dan zijn deze mega chocolate chip koeken echt iets voor jou! De koeken hebben een verrukkelijke smaak en het is helemaal niet zo moeilijk om ze te maken. Deze maga chocolate chip koeken zijn weer eens wat anders dan de chocolate chip cookies of American Cookies die je waarschijnlijk al wel kent. Je kunt ze perfect uitdelen als traktatie op bijvoorbeeld een verjaardag, maar natuurlijk ook gewoon zelf opeten. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  16. Zelf hondenkoekjes recept met pindakaas
    Zelf hondenkoekjes recept met pindakaas
    30 0.5 uur
    Heb je een hond en vind je het leuk om te bakken? Maak dan zelf eens hondenkoekjes! Door dat te doen, weet je precies wat je je hond geeft wat natuurlijk niet helemaal het geval is als je hondenkoekjes in de winkel koopt. Bovendien is het helemaal niet lastig om zelf hondenkoekjes te maken, met een klein half uurtje heb je ze klaar. Wij besloten om zelf hondenkoekjes te maken met pindakaas, hieronder vertellen we waarom en laten we zien hoe je ze zelf kunt maken. Lees dus snel verder!

    Waarom hondenkoekjes maken met pindakaas?

    Honden zijn dol op pinda’s! Wist jij dat al? Honden mogen deze peulvruchten ook gewoon eten. De pinda’s moeten dan wel gepeld zijn en er moet niets aan zijn toegevoegd zoals suiker of zout. De makkelijkste manier om de smaak van pinda’s te verwerken in hondenkoekjes, is door pindakaas te gebruiken. Daarom hebben wij dat gedaan! Gebruik speciale pindakaas voor honden of 100% pindakaas als je zeker wilt weten dat je geen pindakaas gebruikt waaraan smaakstoffen en dergelijke zijn toegevoegd. Wil je het helemaal safe spelen? Dan kun je natuurlijk eerst zelf pindakaas maken en die vervolgens voor dit recept gebruiken.

    Let op! Net als mensen kunnen honden allergieën hebben. Bij het vrijgeven van dit recept gaan we ervan uit dat je zelf weet of je de koekjes aan jouw hond kunt voeren of niet.
    Bekijk het recept
  17. Oreo Cookie Pops voor Halloween recept
    Oreo Cookie Pops voor Halloween recept
    10 0.5 uur
    Ben jij op zoek naar een recept waarmee je heel erg simpel leuke traktaties in het thema Halloween kunt maken? Dan zijn deze oreo cookie pops voor Halloween echt wat voor jou! Je hebt geen oven nodig om deze leuke snacks te maken en dat is natuurlijk ideaal wanneer je geen zin of de gelegenheid hebt om te bakken. Het recept vergt alleen een klein beetje geduld en creativiteit, dat is alles!

    Wat zijn cookie pops?

    Cakepops ken je vast al wel, maar heb je al gehoord van cookie pops? Dit is een variatie op de welbekende cakepops, die wij steeds vaker voorbij zien komen. Waar cakepops bolletjes cake op een stokje zijn, zijn cookie pops (je raadt het al!) koekjes op een stokje. Waar cakepops al heel makkelijk zijn om te maken (vooral als je kant-en-klare cake gebruikt), zijn cookie pops nóg makkelijker om te maken. Je kunt hiervoor namelijk zo goed als jouw favoriete (kant-en-klare of homemade) koekjes gebruiken. Bovendien hoef je het koekdeeg niet eerst te bewerken, voordat je ermee aan de slag kunt. En dat is natuurlijk wel het geval bij cakepops. Reden genoeg dus om zelf eens cookie pops te maken!
    Bekijk het recept
  18. Oogbal koekjes voor Halloween recept
    Oogbal koekjes voor Halloween recept
    30 2 uur

    Het leuke aan Halloween is dat je er allerlei griezelige baksels voor kunt maken. Je kunt het zo eng maken als dat je zelf wilt! Wij vinden het leuk om voor Halloween baksels te maken die er niet al te griezelig uitzien, maar wel helemaal binnen het thema passen. Deze Oogbal koekjes voor Halloween zijn daar een mooi voorbeeld van. Ze zien er eerder grappig dan eng uit, maar ze zijn een perfecte traktatie voor op een Halloween feest. Lees dus snel verder voor het recept!

    Bekijk het recept
  19. Voodoo pop koekjes recept
    Voodoo pop koekjes recept
    12 2 uur

    Vind jij Halloween ook zo’n leuk thema om in te bakken? Wij wel! Anders dan bij de meeste andere thema’s mag je baksels in het thema Halloween lekker griezelig maken. En dat vinden wij onwijs leuk om een keer in het jaar te mogen doen. Deze gingerbread voodoo doll cookies zijn daar een goed voorbeeld van. Het zijn de welbekende gingerbread poppetjes die je normaal gesproken vooral rond Kerst ziet. Voor het thema Halloween zien er wel ietsjes anders uit dan dat je van ze gewend bent. Ze zien er namelijk uit als griezelige voodoo poppetjes. Het leuke van deze Voodoo pop koekjes is dat ze helemaal niet lastig zijn om te maken, maar wel lekker én origineel zijn. Win-win noemen we dat. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

    Bekijk het recept
  20. Griezelige gebitskoeken voor Halloween recept
    Griezelige gebitskoeken voor Halloween recept
    10 1 uur

    Voor je het weet is het alweer Halloween. Deze feestdag werd jarenlang vooral in Amerika gevierd en daar wordt rondom het feest groots uitgepakt. Ondertussen wordt de hype rond dit griezelig feest in Nederland ook steeds groter. Zo zijn er meer en meer mensen die samen Halloween vieren. En bij een viering hoort natuurlijk wat lekkers! Ben jij van plan om met Halloween een feest te geven of wil je wat lekkers trakteren aan de deur dat perfect binnen dit thema past? Maak dan deze griezelige gebitskoeken! De koeken zien er niet alleen een beetje griezelig uit, ze smaken ook nog eens super lekker. Bovendien zijn ze helemaal niet lastig om te maken. Lees snel verder voor het recept en ga aan de slag!

    Bekijk het recept
  21. Gevulde koeken recept met Brand New Cake
    Gevulde koeken recept met Brand New Cake
    8 1.5 uur

    Gevulde koeken zijn een perfecte lekkernij voor bij een kopje koffie van thee. Met de Brand New Cake Taartbodem & Koekjes mix kun je heel eenvoudig een heerlijk deeg maken voor de koeken. Je moet er namelijk alleen maar wat boter en een ei aan te voegen. Daarnaast kun je naast koekjes ook heerlijke sloffen met deze mix maken. Het is dus een goed idee om altijd de Brand New Cake Taartbodem & Koekjes mix in huis te hebben. Ben je benieuwd naar hoe met deze mix heerlijke gevulde koeken kunnen maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

    Bekijk het recept
  22. Perenkoeken recept
    Perenkoeken recept
    6 1 uur
    Langzaam glijden we de nazomer in. De tijd van appels en peren, ook weer een heerlijke tijd voor thuisbakkers. Deze perenkoeken zijn echte klassiekers: een koeklaagje onderin, daar cakebeslag met kleine blokjes peer bovenop en nog wat schijfjes peer bovenop. Ze zijn zeker net zo lekker met appel, maar dit is net even wat minder geijkt. Als we nog wat verder de herfst in gaan, kan je bijvoorbeeld wat koekkruiden of pecannoten aan het deeg voor de bodempjes toevoegen. Of je voegt wat kaneel aan het cakebeslag toe. Met dit recept kan je lekker variëren en het resultaat is eigenlijk altijd goed als je deze basis maar aanhoudt. Soms moet je aan ouderwetse recepten helemaal niets proberen te verbeteren!
    Bekijk het recept
  23. Citroen-maanzaadkoekjes met bramencurd recept
    Citroen-maanzaadkoekjes met bramencurd recept
    12 1 uur
    Het stikt nog van de bramen in de moestuin en ook als we de hond uitlaten zien we ze nog volop hangen. Als de vriezer en de jampotten zijn gevuld, maken we er nog een lekkere bramencurd van, prachtig voor een taart. Of als frisse vulling tussen twee koekjes. Om de frisse smaak van de bramenvulling te benadrukken voegden we citroen aan het koekjesdeeg toe. De mooie rozerode kleur van de bramencurd piept nog net tussen de twee koekjes uit. Door het deeg en bovenop de koekjes gaat ook wat maanzaad voor een knapperig accentje. Een lekker fris en boterig koekje om van te genieten in dit mooie nazomerweekje!
    Bekijk het recept
  24. Valentijnsdag koekjes recept
    Valentijnsdag koekjes recept
    18 1 uur
    Ben je nog op zoek naar een lief en persoonlijk cadeautje voor jouw Valentijn? Bak dan eens deze dubbele hartvormige koekjes met jam, want daarmee maak je iedere zoetekauw blij! Je kunt naar eigen smaak een soort jam kiezen voor de vulling en zodoende de koekjes helemaal naar wens van de ontvanger maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  25. Haverkoekjes recept
    Haverkoekjes recept
    18 0.5 uur
    Wie houdt er nou niet van haverkoekjes?! Deze heerlijke koekjes zijn onder andere gemaakt van havermout, kaneel, suiker en eieren. Ze zijn ontzettend lekker bij de koffie of thee, maar je kunt ze natuurlijk ook heel goed als tussendoortje opeten. Het fijne aan deze koekjes is dat ze voor elk moment van de dag een perfect lekkernij zijn. Daarom delen we vandaag ons recept Haverkoekjes met jullie. Veel bakplezier!
    Bekijk het recept
  26. Chocolate chip cookies recept
    Chocolate chip cookies recept
    15 0.5 uur
    Chocolate chip cookies zijn typische Noord-Amerikaanse koekjes. Het zijn heerlijke snacks voor tussendoor bij een kopje koffie of thee of (zoals in Amerika) met een fijn glas melk ernaast. Ze lijken heel erg op de welbekende op American Cookies, maar zijn net wat dunner. Wij hebben speciaal voor jou een snel en makkelijk chocolate chip cookies recept waarmee je binnen een handomdraai zelf deze chocolade koekjes kunt maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  27. Cookie dough (eetbaar koekjesdeeg) recept
    Cookie dough (eetbaar koekjesdeeg) recept
    4 0.5 uur
    Cookie dough, je hebt er vast al weleens van gehoord. Tegenwoordig is dit eetbaar koekjesdeeg namelijk erg populair. Het is dan ook niet zomaar een deeg, maar deeg dat je zo kunt opeten zonder dat je het hoeft te bakken. Dit is mogelijk omdat er geen ei in verwerkt is. Het klinkt misschien gek om rauw koekjesdeeg te eten, maar het is echt onwijs lekker. Bovendien kun je met dit deeg weer allerlei andere lekkere baksels maken. En doordat je de cookie dough niet hoeft te bakken, is het ook nog eens heel eenvoudig te maken. Lees dus snel verder voor ons cookie dough recept!
    Bekijk het recept
  28. Koeksisters recept
    Koeksisters recept
    13 1 uur
    Ben jij net als ons dol op de Zuid-Afrikaanse keuken? Dan is dit koeksisters recept echt wat voor jou! De koekjes worden na het frituren door een siroop gehaald wat zorgt voor een heerlijke smaak. In Zuid-Afrika worden ze vaak als nagerecht geserveerd, maar ze smaken ook perfect als tussendoortje bij een kopje koffie of thee. Ben je benieuwd geworden naar hoe je zelf deze koeksisters kunt maken? Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  29. Rusk koekjes recept
    Rusk koekjes recept
    20 5 uur
    Rusk koekjes maken Rusk koekjes, heb jij er al eens van gehoord? Dit zijn droge koekjes uit Zuid-Afrika die in de verte een beetje lijken op onze beschuit. Het schijnt dat een Zuid-Afrikaan in het buitenland naar 2 dingen heimwee heeft: biltong en ‘buttermilk rusk’ (oftewel deze koekjes). Rusks worden in Zuid-Afrika vaak als ontbijt of snack gegeten. De koeken zijn van zichzelf vrij hard, maar het is heel normaal om ze in een kopje koffie of thee te dopen en ze daarna op te eten. Lijkt het je leuk om zelf eens deze koeken te maken? Lees dan snel verder voor ons recept en ga aan de slag!

    De oorsprong van rusks/rusk koekjes

    Rusk koekjes (kortweg rusks genoemd) zijn harde en kruimelige koekjes die al sinds de 17e eeuw worden gebakken. We vermoeden dat deze koeken zijn afgeleid van de keiharde scheepsbeschuit die de zeelui van de VOC aten. Ze lijken een beetje op biscotti, maar zijn wel minder zoet. In het basisrecept van deze koeken vind je niet veel andere ingrediënten dan meel, suiker en bloem maar tegenwoordig zijn er in de winkels in Zuid-Afrika allerlei varianten hierop te vinden. Bekende varianten zijn rusks met gedroogd fruit, noten en zaden. Lekker hoor!
    Bekijk het recept
  30. S'mores recept
    S'mores recept
    6 0.5 uur
    S’mores worden in de Verenigde Staten al jarenlang gegeten bij het kampvuur en is dan ook een typisch Amerikaans lekkernij. Al vanaf jongs af aan prikken Amerikanen marshmallows op boomtakken of andere prikkers, roosteren deze in het kampvuur en leggen ze met een laagje chocolade tussen twee tarwebiscuits (Graham crackers). Dat is natuurlijk een ontzettend leuke activiteit om zelf ook eens te doen op een zwoele zomeravond, maar wij hebben ze gewoon in de oven gemaakt. Heb je geen kampvuur of oven tot je beschikking? Dan kun je deze typisch Amerikaanse lekkernij ook op de barbecue maken. Lees snel verder voor het (vrij simpele) recept van deze marshmallow koekjes en ga lekker aan de slag.
    Bekijk het recept
  31. Alfajores recept
    Alfajores recept
    10 1 uur
    Alfajores, misschien heb je er al weleens van gehoord. Het zijn heerlijke brosse koekjes met karamel die voornamelijk in Zuid-Amerika populair zijn. Het is dan ook een perfect lekkernij om uit te delen bij een kopje koffie of thee. Het fijne aan dit recept is dat het deeg helemaal niet in de koeling hoeft, dus je hebt de koeken binnen mum van tijd op tafel staan! Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  32. Luikse wafels recept
    Luikse wafels recept
    10 1 uur
    Een lekkere wafel gaat er altijd wel in. Met dit recept heb je de perfecte basis voor heerlijke Luikse wafels. Je kunt er elke gewenste topping op doen zoals heerlijke chocolate. Of ga jij liever voor fruit, slagroom en/of marshmallows? Het is maar net wat je zelf lekker vindt. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze Luikse wafels kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!
    Bekijk het recept
  33. Millionaire's shortbread recept
    Millionaire's shortbread recept
    10 1 uur
    Shortbread is van zichzelf niet zo heel bijzonder, maar je kunt er heel eenvoudig een toffe twist aan geven, door er millionaire's shortbread van te maken. Millionaire's shortbread bestaat uit een lekkere crunchy koekbodem met een laag karamel en chocolade en het is ook helemaal niet moeilijk om te maken. Ben je benieuwd naar hoe je zelf millionaire's shortbread kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  34. Vegan chocolate chip cookies recept
    Vegan chocolate chip cookies recept
    12 0.5 uur
    Eet je vegan en wil je eens wat lekkers bakken? Maak dan eens heerlijke vegan chocolate chip cookies! In dit recept laten we je zien hoe je zonder een bakmix lekkere vegan chocolate chip cookies, oftewel american cookies kunt maken. En dat is gelukkig met dit recept helemaal niet moeilijk, maar het levert wel heerlijke koekjes op. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

    Wat is de geschiedenis van de vegan chocolate chip cookies?

    Chocolate chip cookies zijn heerlijke chocoladekoekjes die je vast al wel kent. Het verhaal is dat Ruth Graves Wakefield deze koekjes rond 1938 bedacht. Ze hakte een chocoladereep in stukjes en voegde de stukjes chocolade toe aan een koekjesrecept. Doordat dit een speciale soort chocolade was, smolt de chocolade niet en werd het alleen maar een beetje zacht. En voilá: de chocolate chip cookies waren 'geboren'. De koekjes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in zowel Amerika als Nederland en er zijn inmiddels allerlei verschillende varianten op verzonnen. Dit keer delen wij dan de vegan variant. Eet je veganistisch? Dan kun je met dit recept dus heerlijke veganistische koekjes met chocolade maken.
    Bekijk het recept
  35. Koekjes voor in de kerstboom recept
    Koekjes voor in de kerstboom recept
    20 1 uur

    De Sint is weg, de kerstboom kan naar binnen. En met dat gure weer gaan we meteen lekker bakken, want een boom zonder koekjes is geen Kerstboom. Kerstkoekjes maken, is een leuke klus om samen met de kinderen in het weekend te doen. Doorgaans vinden kinderen vooral het versieren van de koekjes leuk. Met de Royal Icing Mix heb je een perfecte ‘lijm’ voor alle mogelijke sprinkles en strooisels. De mix droogt snel, dus je kunt het beste als je de lijntjes hebt gespoten meteen de decoratie strooien. Je kan er het beste een gezellig productielijntje met de kinderen van maken: touwtje erdoor, streepjes spuiten, versieren maar. Skyradio op de radio en hop, daar is ie: de bijna-kerststemming!

    Bekijk het recept
  36. Valentijnsdag koekjes met verrassing recept
    Valentijnsdag koekjes met verrassing recept
    18 1.5 uur
    Valentijnsdag staat natuurlijk in het teken van de liefde. Dit is dé dag van het jaar waarop je de liefde kunt verklaren aan iemand en waarop je iemand die je liefhebt extra goed in het zonnetje kunt zetten. Met deze Valentijnsdag koekjes met verrassing gaat dat zeker lukken! Als je de koekjes namelijk doorbijt komen er allerlei sprinkles uit. Het leuke aan deze koekjes is, dat je ze niet alleen voor Valentijnsdag maar voor elk gewenst thema kunt maken. Het is bijvoorbeeld ook super leuk om ze tijdens een gender reveal party te serveren. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 109-144 van 287

per pagina
Pagina
Flag of Germany