• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Hartige recepten

Hartige recepten 

Je hebt zoetekauwers en je hebt mensen die juist meer van zoutige lekkernijen houden. Hartige lekkernijen kun je heel goed zelf maken en zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst. Wil je eens wat anders maken dan knakworstjes in bladerdeeg of ben je op zoek naar een recept waarmee je een heerlijke quiche kunt maken? Op deze pagina vind je het allemaal. Van hartige hapjes tot aan makkelijke bladerdeeg snacks en van hartige taarten tot aan hartige wafels. Bekijk de recepten op deze pagina dus maar eens en laat je erdoor inspireren! 

Wat is het verschil tussen zoet en hartig? 

Je hebt vast weleens van de begrippen zoet en hartig gehoord, maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee? Onder zoet vallen vooral lekkernijen die veelal zoet smaken. Ze kunnen wel een vleugje smaken naar iets fris zoals citroen en dergelijke, maar over het algemeen zijn ze lekker zoet. Onder hartig eten verstaan we gerechten met een wat krachtigere en meer zoute smaak, zoals gekruid gehakt, kaas, vis en vlees. Wist je trouwens al dat het genetisch is bepaald of je meer team hartig of meer team zoet bent? Er zijn geen grote studies die deze kwestie onderzoeken, maar uit de studies die wel beschikbaar zijn, kunnen we concluderen dat er een link is tussen je genen en je voorkeur voor zout, bitter of zoet. 

Welke hartige recepten vind je op Baktotaal.nl? 

Bij hartige lekkernijen denk je misschien aan hartige taarten, quiches en bladerdeeghapjes. Toch zijn er veel meer hartige snacks en bijgerechten die je kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaaswafels, pizza hartjes of een hartige cake? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een hartige variant van te maken. Wil je jouw gasten echt eens verrassen met een origineel lekkernijen? Dan staat op deze pagina vast wel een hartig recept dat jou aanspreekt.   

Waarvoor kun je hartige hapjes maken? 

Er zijn allerlei gelegenheden en redenen te bedenken om hartige snacks te maken. Zo is een quiche een heerlijk bijgerecht bij een avondmaaltijd of een barbecue. Kleine hapjes kunnen perfect als borrelhap dienen op een verjaardag of ander feestje. Heel veel hartige snacks zijn trouwens ook prima als schooltraktatie uit te delen. Of neem ze mee naar werk om je collega's te verrassen met wat lekkers. Met hartige lekkernijen kun je ook heel goed je tafel vullen op feestdagen zoals Pasen en Kerstmis. Een pizza kerstboom is toch een onwijs leuke snack tussendoor? En op de paastafel misstaan fluffy pancakes, mini quiches en dergelijke echt niet! Sterker nog: door zowel zoete als hartige gerechtjes te serveren, hebben je gasten alle mogelijkheid om te gaan voor de snacks die zij het lekkerst vinden.  

Wat heb je nodig voor hartige recepten? 

Wat je precies voor een hartig recept nodig hebt, hangt af van wat je gaat maken. Onder hartig vallen namelijk allerlei uiteenlopende lekkernijen. Kies jouw favoriete recept uit en lees deze goed door. In elk recept geven wij namelijk duidelijk aan welke ingrediënten en benodigdheden je nodig hebt en hoeveel je daarvan nodig hebt. Daarnaast hebben we alle instructies in een overzichtelijk stappenplan gezet en elke instructie zo duidelijk mogelijk omschreven. Als je de juiste hoeveelheid ingrediënten aanhoudt, de juiste benodigdheden gebruikt én stap voor stap onze instructies doorneemt krijg je het allerbeste resultaat. Laat die hapjesschaal maar rondgaan! 

Shop jouw benodigdheden voor een bavarois taart op Baktotaal! 

Heb je een hartig recept uitgekozen? Bestel dan alle benodigdheden hiervoor op Baktotaal. Dankzij het ruime assortiment, dat uit meer dan 10.000 producten bestaat, vind je bij Baktotaal namelijk écht alles om te bakken. Bij ons vind je niet alleen bakbenodigdheden zoals taartvormen, maar ook diverse bavaroisepoeders waarmee je heel eenvoudig jouw eigen bavarois kan maken. Bestel dus vandaag nog en ga aan de slag! 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 37-72 van 129

per pagina
Pagina
  1. Turkse gözleme recept
    Turkse gözleme recept
    6 1 uur
    Ben jij gek op gerechten uit de buitenlandse keuken? Maak dan eens met ons recept deze verrukkelijke gözleme. Dit is een traditioneel Turks gerecht dat tijdens het avondeten wordt geserveerd. Het is gemaakt van een dun uitgerold brooddeeg, die je vervolgens insmeert met boter en ei en daarna vult met wat je maar lekker vindt. Wij hebben de broodjes gevuld met een mengsel van spinazie en feta kaas en het eindresultaat is echt heerlijk geworden. Lees snel verder voor ons Turkse gözleme recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  2. Hartige scones recept
    Hartige scones recept
    9 1 uur
    Je zult de zoete scones vast wel kennen die geserveerd worden met jam en clotted cream. Vaak worden die scones bij een high tea geserveerd. Dit keer delen wij een andere variant op deze lekkernijen, namelijk hartige scones. Deze scones zijn perfect om te serveren als bijgerecht tijdens het avondeten met een lekkere dip. Daarnaast zijn ook deze scones een perfecte snack bij een high tea of borrel. Het fijne aan ons recept is dat die niet eens zo heel moeilijk is, maar je ermee wel heerlijke hapjes krijgt. Bekijk ons hartige scones recept hieronder maar eens en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  3. Yoghurt pannenkoeken recept
    Yoghurt pannenkoeken recept
    8 1 uur
    Yoghurt pannenkoeken, ken jij ze al? Door de yoghurt zijn de pannenkoeken wat frisser dan standaard pannenkoeken. Je kunt de pannenkoeken met elk soort yoghurt maken en daardoor ook zo fris of juist zoet maken als dat je zelf lekker vindt. Uiteraard kun je ook zelf bepalen welk soort yoghurt je gebruikt en zodoende kiezen voor wat gezondere of juist extra zoete pannenkoeken. Gebruik bijvoorbeeld vanille yoghurt voor zoete pannenkoeken en magere yoghurt voor de wat meer verantwoorde variant. Welke yoghurt je ook gebruikt als je onderstaand yoghurt pannenkoeken recept volgt, gaat het helemaal goedkomen!
    Bekijk het recept
  4. Hartige plaattaart recept
    Hartige plaattaart recept
    8 1 uur
    Wij zijn dol op hartige plaattaarten. Deze taarten kun je namelijk beleggen met wat je maar wilt. Bovendien kun je een plaattaart gemakkelijk in stukken snijden en zodoende uitdelen aan bijvoorbeeld visite op een verjaardag of ander feestje. Je kunt een plaattaart ook heel goed als bijgerecht serveren tijdens een warme maaltijd of barbecue. Lees snel verder voor ons hartige plaattaart recept en ga lekker aan de slag!

    Maak de hartige plaattaart al van tevoren!

    Een groot voordeel van een hartige plaattaart is dat je deze snack al prima een poosje van tevoren kunt maken. Wil je de plaattaart als bijgerecht bij het avondeten maken? Maak het hartige gebak dan bijvoorbeeld alvast ‘s ochtends. Dan hoef je de hartige taart ‘s avonds alleen nog maar even in de oven op te warmen. Dat kan best ideaal zijn als je ‘s avonds niet zoveel tijd hebt of gewoonweg niet lang in de keuken wilt staan.
    Bekijk het recept
  5. Quiche met filodeeg recept
    Quiche met filodeeg recept
    12 1 uur
    Quiches van bladerdeeg of een simpel zanddeeg ken je waarschijnlijk al wel. Iets minder bekend is de quiche met filodeeg. Daarom is het extra leuk om eens zo’n hartige taart te maken. Het flinterdunne filodeeg staat bekend als een beetje lastig deeg om te gebruiken, het kan namelijk vrij snel scheuren. In een quiche zie je die scheurtjes niet meer terug, waardoor je met dit deeg dus vrijwel probleemloos een hartige taart kunt maken. Dankzij dit deeg heeft de quiche een lekkere, knapperige korst en je kunt ‘m natuurlijk helemaal naar wens vullen. Ben je benieuwd naar hoe je zelf zo’n lekkere hartige taart kunt maken? Lees dan snel verder voor ons quiche met filodeeg recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  6. Hartige taart recept
    Hartige taart recept
    12 1 uur
    Wist je dat je naast zoete taarten ook hartige taarten kunt maken? Met ons recept is het helemaal niet lastig om een hartige taart te maken. Het fijne aan dit recept is dat je de taart helemaal naar wens kunt vullen. Zo hebben wij ervoor gekozen om dit hartige gebak te vullen met tonijn. In plaats van tonijn kun je ook heel goed gehakt of kip gebruiken. Eet de taart bijvoorbeeld als avondmaal of serveer ‘m als tussendoortje of lunch. Het kan allemaal! Lees snel verder voor ons hartige taart recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  7. Hartige tompouce recept
    Hartige tompouce recept
    6 1 uur
    De klassieke tompouce ken je natuurlijk al wel. Dit gebak kun je op veel verjaardagen wel vinden. Wij vonden het leuk om er eens een hartige variant op te maken en kwamen zodoende op een heerlijke hartige tompouce. We kozen ervoor om de hartige tompouce te beleggen met onder andere gerookte zalm en rucola, maar uiteraard kun je hier lekker mee variëren. Je kunt deze lekkernijen dus helemaal naar wens maken. Zo’n hartige tompouce is een perfect voorgerecht tijdens een diner, maar smaakt ook erg goed als tussendoortje bij bijvoorbeeld een borrel. Lees snel verder voor ons hartige tompouce recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  8. Hartige koekjes recept
    Hartige koekjes recept
    30 1 uur
    Wist je al dat je niet alleen heel goed zoete koekjes, maar ook hartige koekjes kunt maken? Wij hebben deze koekjes op smaak gebracht met onder andere paprikapoeder, tijm en chilipoeder. De koekjes zijn onder andere de perfecte lekkernijen voor bij de borrel, maar smaken ook heerlijk als bijgerecht bij een kopje soep. Lees snel verder voor ons hartige koekjes recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  9. Dutch baby recept
    Dutch baby recept
    8 1 uur
    Wordt er eens iets naar ons land genoemd, blijkt het een misverstand. De Dutch baby komt namelijk helemaal niet uit Nederland, maar uit Duitsland: de restaurateur uit Amerika die de kreet bedacht haalde onze landen door elkaar. Laten we de Europese gedachte er maar op los laten, dan is het altijd goed.

    Dan nu het ingewikkelde: de Dutch baby laat zich niet goed fotograferen. Want net als met een Yorkshire pudding stort ie als je ‘m uit de oven haalt na een tijdje in, laat staan als je het nog een beetje leuk wilt aankleden. De smaak lijkt op een pannenkoek met een zweem van custard. Dat combineert heerlijk met de in vlierbloesemsiroop gemarineerde aardbeitjes en het andere zomerfruit. Meteen opeten, met slagroom of een bol vanille-ijs, dan zijn de randjes ook nog lekker crispy!
    Bekijk het recept
  10. Quiche met asperges recept
    Quiche met asperges recept
    8 1 uur
    Hoera, asperges! De koningin van de groente is weer volop verkrijgbaar. Heerlijk, maar ook wel prijzig als je ze als hoofdmoot van je maaltijd gebruikt. In deze quiche hebben ze ook een glansrol, maar heb je er veel minder nodig: 8 groene en 8 witte. De smaken zijn vrij klassiek, met ham en de romige vulling met eieren, maar dan op een lekker krokante bodem. Eet je geen vlees? Het kan ook prima met gerookte zalm of helemaal vegetarisch met wat extra kaas. Koninklijk wordt deze quiche sowieso!
    Bekijk het recept
  11. Hartjes van bladerdeeg recept
    Hartjes van bladerdeeg recept
    18 1 uur
    Voor je het weet is het alweer Moederdag en hoe leuk is het om een lieve moeder op die dag te verwennen met iets lekkers wat je zelf hebt gebakken? In mei zijn aardbeien volop verkrijgbaar, waardoor je veel baksels voor Moederdag ziet met dit fruit erin of erop. Wij vonden het leuk om een keer iets te maken waar geen enkele aardbei bij komt kijken. Zodoende kwamen wij op schattige bladerdeeg hapjes die wij vulden met hazelnootpasta. Uiteraard kun je de hartjes vullen met wat je maar wilt, maar deze variant vinden wij echt wel een aanrader. Lees snel verder voor ons hartjes van bladerdeeg recept en ga lekker aan de slag!

    In een handomdraai op tafel

    Het leuke aan deze hartjes van bladerdeeg is dat je ze in een handomdraai op tafel kunt hebben staan. Je hebt ook nog eens maar weinig ingrediënten nodig om deze hartjes te kunnen maken. Deze hartjes zijn dus ideaal om te maken als je niet zo vaak in de keuken wilt staan, maar je moeder (of iemand anders die je liefhebt) wel wilt verrassen met wat zelfgemaakte lekkernijen. Deze hapjes kun je trouwens niet alleen goed voor Moederdag, maar ook voor Valentijnsdag maken. Of deel ze uit op bijvoorbeeld een verjaardag. Met deze bladerdeeg hapjes kun je allerlei verschillende kanten op en dat maakt het extra leuk om ze eens te maken.
    Bekijk het recept
  12. Kaneelvlinders recept
    Kaneelvlinders recept
    18 1 uur
    Ken jij kaneelvlinders al? Dit zijn hapjes gemaakt van bladerdeeg en (je raadt het al!) kaneel. Je kunt deze bladerdeeg hapjes ook zien als kleine koekjes. Ze doen namelijk wel een beetje denken aan de kaneelkoekjes die je in de winkel kunt kopen. Het is trouwens helemaal niet lastig om zelf deze kaneelvlinders te maken en je hebt ze in een handomdraai op tafel staan. Reden genoeg dus om ons kaneelvlinders recept te gaan volgen en lekker aan de slag te gaan!

    Deze kaneelvlinders zijn ook leuk om met kinderen te maken!

    Deze kaneelvlinders zijn zo makkelijk om te maken, dat je ze ook prima samen met kinderen kunt maken. Misschien vinden de kinderen het ook leuk om van het bladerdeeg andere figuurtjes te maken zoals rondjes en hartjes. Wie weet met welke ideeën ze komen? Alles aan bakken is leuk: van het bestellen van de benodigdheden en het maken van het lekkers tot aan het samen opeten ervan. Succes gegaranderd dus!
    Bekijk het recept
  13. Muffins met feta recept
    Muffins met feta recept
    10 1 uur
    Na al het lekkere eten met Pasen houden we het deze week een beetje simpel. Soep met een broodje? Kan altijd, maar in de koelkast slingerde nog een half doosje eieren en wat kaasjes en in de vensterbank stond het muntplantje zielig te wezen. Toch maar wat bakken dus: hartige muffins voor bij de soep. Als je een ander kaasje hebt of andere nootjes: gewoon gebruiken. Een plakje rauwe ham of zalm, olijven of zongedroogde tomaatjes kunnen er ook prima in. Lekkerder gaan je restjes niet worden!
    Bekijk het recept
  14. Ham-kaas rolls recept
    Ham-kaas rolls recept
    6 1 uur
    Heb jij nog een rol vers bladerdeeg in de koelkast liggen? Maak er dan eens deze heerlijke ham-kaas rolls mee! Het is een eenvoudig recept waarmee je in een handomdraai lekkere hartige rolletjes kunt maken. De rolls smaken perfect bij het ontbijt of de lunch, maar zijn ook de perfecte lekkernijen voor bij de borrel of tijdens een high tea. Wil jij de rolls liever vullen met andere ingrediënten? Dan kan dat gewoon! Je kunt dus heel eenvoudig een eigen twist geven aan deze heerlijke rolls. Lees snel verder voor ons ham-kaas rolls recept en ga lekker aan de slag, succes!

    Zelf croissantdeeg maken of niet?

    Voor het maken van deze rolls heb je croissantdeeg nodig. Vind je het leuk om de rolls helemaal from scratch te maken? Bekijk dan ons croissants recept om te zien hoe je zelf een lekkere croissantdeeg kunt maken. Wij maakten het onszelf dit keer makkelijk, door kant-en-klare croissaintdeeg van Danerolles te maken. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft.
    Bekijk het recept
  15. Worteltjes van bladerdeeg recept
    Worteltjes van bladerdeeg recept
    6 1.5 uur
    Tijdens Pasen vliegen de paaseieren, chocolade hazen en paasstollen je om de oren. Lijkt het je leuk om eens wat anders te maken? Iets wat er heel erg leuk uitziet, lekker smaakt en helemaal niet lastig is om te maken? Dan is ons recept voor worteltjes van bladerdeeg echt wat voor jou! Het leuke aan deze ‘wortels’ is dat je er zowel een hartige als een zoete variant van kunt maken. Het is dus maar net wat je zelf wilt. Wij besloten om er een zoete variant van te maken met slagroom, mascarpone en suiker. Wil je liever een hartige variant maken? Vul de bladerdeeg wortels dan bijvoorbeeld met ragout, gehakt en/of gegrilde groenten en steek er takjes peterselie. Een kind kan de was doen!
    Bekijk het recept
  16. Bastilla recept
    Bastilla recept
    10 2.5 uur
    Ken je bastilla (ook wel bestilla genoemd) al? Dit is een Marrokaanse, hartig gevulde taart die wordt gemaakt van warqadeeg, een deeg dat nog dunner is dan filodeeg (wat je waarschijnlijk wel kent van loempia’s). Bastilla kun je helemaal naar wens vullen met bijvoorbeeld rundvlees, kippenvlees of gegrilde groenten. Heerlijk voor bijvoorbeeld de iftar tijdens Ramadan. Lees snel verder voor ons bestilla recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  17. Baghrir recept
    Baghrir recept
    8 1 uur

    Ken je baghrir al? Dit zijn Marokkaanse pannenkoeken met gaten erin. Door de kenmerkende gaatjes, worden de lekkernijen ook wel ‘duizendgaatjes pannenkoeken genoemd’. Tijdens het bakken van de pannenkoeken ontstaan luchtbelletjes, die uiteindelijk gaatjes worden. Daardoor krijg je heerlijke, luchtige pannenkoeken die vaak in combinatie met wat honing of stroop worden gegeten. Lees snel verder voor ons baghrir recept en ga lekker aan de slag!

    Gebruik een koude koekenpan met antiaanbaklaag!

    Voor het maken van baghrir kun je het beste een koude koekenpan met antiaanbaklaag gebruiken. Gebruik je geen koude koekenpan? Dan stolt het beslag meteen in de pan, waardoor het niet kan rijzen er ook geen gaten ontstaan. Zet de pan voor gebruik bijvoorbeeld even in de koelkast.
    Bekijk het recept
  18. Ham kaas croissants recept
    Ham kaas croissants recept
    8 1.5 uur
    Croissants, wij zijn er dol op! Uiteraard kun je deze broodjes gewoon bij de bakker om de hoek en zelfs in vrijwel elke supermarkt wel kopen. Wij vinden het echter veel lekker om ze zelf te maken en dan ook allerlei varianten tegelijk. Zo hebben wij ook gewoon zelf heerlijke ham-kaas croissants gemaakt. Wil je weten hoe je dat zelf kunt doen? Check dan ons ham kaas croissants recept hieronder en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  19. Kaiserschmarrn recept
    Kaiserschmarrn recept
    4 2 uur

    Drijfnat kwamen de kinderen afgelopen weken uit school. En dan is het altijd fijn als je gewoon met wat je in je voorraadkast hebt even lekker warm ‘troost-eten’ kunt maken. Kaiserschmarrn (ook wel kaisermarren genoemd) zijn zo klaar en je krijgt er meteen wintersport-vibes van. Wij maakten appelcompote en cranberrycompote bij de pannenkoekreepjes, maar ik weet zeker dat de kinderen ook staan te juichen als je er een potje appelmoes of jam bij opendraait (maak je wel de rozijnen voor kinderen, week ze dan in appelsap in plaats van rum). De smaak van vanille, het mooie sneeuwwitte van poedersuiker, meer comfort food dan dit wordt het niet. Is iedereen meteen dat rotweer weer vergeten.

    Wat zijn kaiserschmarrn?

    Kaiserschmarrn is een typisch Oostenrijks nagerecht. Kaiserschmarrn zijn licht gekramelliseerde pannenkoeken die in grove stukken worden gesneden. Kaiserschmarren worden traditioneel met flink wat poedersuiker en een pruimencompote geserveerd, maar wij besloten om er appelcompote en cranberrycompote bij te maken. Uiteraard kun je helemaal zelf bepalen met wat je deze pannenkoekjes serveert, het is maar net wat je zelf lekker vindt.

    Bekijk het recept
  20. Chocolate chip pancakes recept
    Chocolate chip pancakes recept
    6 1.5 uur
    De dunne pannenkoeken ken je vast al wel. Deze pannenkoeken kun je zowel zoet als hartig beleggen met wat je maar wilt. American pancakes ken je ondertussen vast ook al wel, maar heb je al eens gehoord van chocolate chip pancakes? Wij niet! Deze pannenkoeken zijn een zoete variant op de welbekende American pancakes en wij vinden ze echt onwijs lekker. Ben jij dol op chocolade én op pannenkoeken? Dan geniet je bij deze pannenkoekjes van beide werelden. Win-win noemen we dat. Wil je weten hoe je zelf deze verrukkelijke chocolate chip pancakes kunt maken? Lees dan snel verder voor ons chocolate chip pancakes recept en ga lekker aan de bak!
    Bekijk het recept
  21. Red Velvet Pancakes Recept
    Red Velvet Pancakes Recept
    8 1 uur
    Ben jij ook zo dol op red velvet taarten? Dan zullen deze red velvet pancakes vast en zeker ook bij je in de smaak vallen. Deze pannenkoeken hebben namelijk, net zoals een red velvet taart, een lichte chocoladesmaak die we combineren met een zoete topping van roomkaas en vers fruit. Deze combinatie vinden wij verrukkelijk, waardoor deze red velvet pancakes niet zomaar een maaltijd maar een echte traktatie te noemen zijn. Wil je weten hoe je zelf deze heerlijke pannenkoekjes kunt maken? Lees dan snel verder voor ons red velvet pancakes recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  22. Börek recept
    Börek recept
    12 1.5 uur
    Heb jij zin in iets hartigs? Maak dan eens börek. Dit is een heerlijk gerecht dat bestaat uit knapperige lagen filodeeg met gekruide vulling van gehakt, of -wat gezonder- spinazie met fetakaas. Je ziet online prachtige exemplaren in kunstige rollen tegenkomen, maar wij hielden het simpel en bakten de börek gewoon in een ovenschaal. Je kunt de börek zo in eenvoudig in stukken snijden en uitdelen als lekkernij op bijvoorbeeld een feestje. Je zou deze lekkernij zelfs als bijgerecht voor bij het avondeten kunnen serveren. Lees snel verder voor ons börek recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  23. Bladerdeeg hartjes met chocolade recept
    Bladerdeeg hartjes met chocolade recept
    6 1 uur
    Op Valentijnsdag geven we de mensen die we liefhebben iets meer aandacht. We kunnen ze verrassen met een leuk cadeautje, maar iets lekkers gaat er ook altijd wel in. Met dit recept kun je deze super leuke bladerdeeg hartjes met chocolade maken. Het leuke aan deze hart lolly’s is dat ze helemaal niet lastig zijn om te maken. Het is dan ook een leuke activiteit om met kinderen te doen. Wil jij zelf ook deze bladerdeeg hartjes met chocolade maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  24. Panpizza recept
    Panpizza recept
    4 1.5 uur
    We houden er allemaal wel van om eens een lekkere pizza tijdens het avondeten te eten. Ben jij de standaard diepvriespizza's een beetje zat? Maak dan eens deze heerlijke panpizza. Wij hebben ervoor gekozen om de pizza te garneren met salami en kaas, maar uiteraard kun je hier lekker mee variëren en de pizza helemaal naar wens maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  25. Pasteitjes van filodeeg recept
    Pasteitjes van filodeeg recept
    6 1 uur
    Als de jaarwisseling eraan komt, ben je vaak wel een beetje uitgekookt. Maar een lekker warm hapje met oud en nieuw is natuurlijk wel heel erg lekker, al was het maar als tegenwicht tegen de oliebollen en appelflappen. Deze hartige pasteitjes van filodeeg zet je gemakkelijk in elkaar en vul je met wat je nog in de koelkast hebt rondslingeren. Wij gebruikten peer en een rest gorgonzola, maar je kan de vulling ook maken met bijvoorbeeld mini-stukjes broccoli en brie, een zongedroogd tomaatje en snippers (rauwe of gekookte) ham of olijven in ringetjes met fetakaas. Door er slagroom met ei door te mengen, wordt de vulling één geheel. Maak ze gerust een dag van tevoren, in de airfryer of een voorverwarmde oven warm je ze gemakkelijk op. Leef je lekker uit, want in zo’n filojasje zijn zelfs onooglijke restjes ineens weer heel aantrekkelijk!
    Bekijk het recept
  26. Bladerdeeg ringen met appel recept
    Bladerdeeg ringen met appel recept
    10 1 uur
    We kennen allemaal wel de appelbeignets, maar hoe tof is het om daar eens een andere variant op te maken?! Maak bijvoorbeeld eens deze heerlijke bladerdeeg ringen met appel (ook wel appelkroontjes genaamd). Deze lekkernijen zien er heel erg mooi uit, smaken verrukkelijk én zijn helemaal niet lastig om te maken. Wij vinden het de perfecte lekkernij voor tijdens de feestdagen als je even geen zin hebt om moeilijk te doen, maar wel wat lekkers op tafel wil zetten. Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je ze zelf kunt maken. Succes met bakken!
    Bekijk het recept
  27. Vispasteitjes recept
    Vispasteitjes recept
    6 1 uur
    Op een regenachtige dag is het heerlijk om vast een beetje te proefbakken voor december. En het mooie is dat deze hartige vispasteitjes het net zo goed doen als feestelijk voorafje bij het Kerstdiner als op Pakjesavond bij een wijntje. De basis is simpel diepvries bladerdeeg, de vulling en de vorm maken er wat sjieks van. Met reepjes bladerdeeg maak je er net zo makkelijk een mijter van de Sint op als een dennenboompje, een leuk knutselklusje met de kinderen. Niet dol op vis? Varieer dan bijvoorbeeld met kip en doperwtjes en voeg kerrie toe aan de saus. Of maak een Mexicaanse variant met gehakt, mais en salsa. Met deze pasteitjes pak je altijd lekker uit!
    Bekijk het recept
  28. Hartige banketletter recept
    Hartige banketletter recept
    10 1 uur
    Deze heerlijke hartige, banketstaaf is erg geschikt als vervanger voor de zoete lekkernijen op Sinterklaasavond. Gevulde speculaas, marsepein en chocoladeletters zijn namelijk erg zoet, zoet en nog eens zoet. Als je niet oppast, eet je op een heerlijk avondje zo een paar ons suiker weg. Hartstikke lekker, maar na al dat zoete geweld kun je ook vreselijk verlangen naar iets hartigs. Om toch nog een beetje in Sinterklaas-sfeer te blijven, kun je deze mooie hartige banketletter S bakken. Deze letter is erg geschikt voor als pakjesavond nog moet beginnen. Zo kun je nog even een hartige bodem leggen voordat de pepernoten, gevulde speculaas en chocoladeletters worden uitgedeeld.

    Een banketletter voor elke gelegenheid

    Deze hartige banketletter is buiten Sinterklaas om ook erg lekker! Je maak er bijvoorbeeld erg makkelijk saucijzenbroodjes van. Dit recept is dus prima voor elke gelegenheid. Je kunt de banketletter ook serveren bij het avondeten. Met wat nasi en boontjes erbij eet je weer eens wat anders doordeweeks. Deze staaf is multifunctioneel en gewoon verschrikkelijk lekker!
    Bekijk het recept
  29. Tortilla wraps recept
    Tortilla wraps recept
    8 1 uur
    We kiezen er vaak voor om tortilla wraps in de supermarkt te kopen, maar je kunt ze ook eenvoudig zelf maken. Je hebt daarvoor maar een aantal ingrediënten nodig. Naast dat het vrij eenvoudig is om de wraps zelf te maken, smaken ze vers ook nog eens het allerlekkerst! Reden genoeg dus om ze voortaan gewoon zelf te maken. Lees snel verder voor ons tortilla recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  30. Mini-quiches met verse vijg en geitenkaas recept
    Mini-quiches met verse vijg en geitenkaas recept
    4 1.5 uur
    Even wennen weer hoor, die herfstmodus … Voor het eerst ging deze week de verwarming aan, en om niet teveel aan de energienota te denken kochten we een fles zware rode wijn, word je meteen lekker warm van. De Turkse winkel had volop verse vijgen en in de koelkast slingerde nog een rolletje geitenkaas. Lekker hartig bakken dus, voor bij die rode wijn, want daar passen deze kleine hartige quiches prima bij. We maakten een compote van gedroogde vijgen en legden de mooie verse in partjes bovenop. Houd je niet van geitenkaas? Met een blauwe kaas als gorgonzola worden ze ook heerlijk.
    Bekijk het recept
  31. Flammkuchen recept
    Flammkuchen recept
    4 1 uur
    Flammkuchen is een heerlijk gerecht dat oorspronkelijk uit de Duits-Franse stad Elzas komt. Het Flammkuchen deeg is een heel dun brooddeeg dat je met allerlei verschillende toppings naar smaak kunt beleggen. Zo wordt het vaak belegd met Crème fraîche, reepjes ui en spek. Lijkt jou wat anders lekkerder? Dan kun je dat uiteraard ook gewoon als topping gebruiken. In onderstaand recept laten wij stap voor stap zien hoe je zelf een echte traditionele Flammkuchen kunt maken. Lees snel verder en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  32. Vegan pancakes recept
    Vegan pancakes recept
    12 1 uur
    Vegan pancakes maken, ja dat kan echt! Eet je veganistisch dan kan ook jij dankzij dit vegan pancakes recept genieten van heerlijke homemade pancakes. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

    Wat is vegan?

    Waar vegetariërs alleen geen vlees eten, gaat een veganist verder dan dat. Een veganist eet niet alleen geen vlees, maar vermijdt ook andere etenswaren waarin dierlijke producten zitten. Bovendien gaat veganisme verder dan het volgen van een bepaald dieet en vermijden de meeste veganisten alles wat van dierlijk materiaal is gemaakt, zoals leer, bont en wol.

    Vegan pancakes voor elk moment van de dag!

    Deze heerlijke pancakes kun je daadwerkelijk op elk moment van de dag eten. Eet ze bijvoorbeeld als een stevig ontbijt of maak ze voor een lekkere uitgebreide lunch. Ook als snack voor onderweg of tussendoortje op werk kun je ze erg goed nuttigen. Deze pancakes zijn namelijk ook koud onwijs lekker. Daarnaast kun je de pancakes heel goed als avondmaal eten. Zelfs als dessert zijn deze lekkernijen een goed idee! Met een bolletje vegan ijs en wat stukjes vers fruit heb je in een handomdraai een heerlijk nagerecht op tafel staan. Er zijn redenen genoeg om zelf eens onderstaand recept uit te proberen!
    Bekijk het recept
  33. Bourekas recept
    Bourekas recept
    20 1 uur
    Bourekas of burekas, ken jij het al? Je kunt deze lekkernij zien als een soort hartige appelflap die erg populair is in de Sefardische Joodse en Israëlische keuken. Bourekas smaakt perfect als lekkere snack bij een borrel, maar je kunt de flappen ook prima tijdens het avondeten serveren. Ben je benieuwd naar hoe je zelf dit lekkere gerecht kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga aan de slag!
    Bekijk het recept
  34. Fatteh recept
    Fatteh recept
    4 1.5 uur
    Dit is pas lekker: fatteh! Fatteh is een Egyptisch en levantijns gerecht dat ons in de verte wat doet denken aan nacho’s. In plaats van met nacho’s is het gemaakt met crunchy platbrood. Wij hebben in dit recept rundergehakt gebruikt, maar je kunt uiteraard ook voor kipfilet of iets dergelijks kiezen. Je kunt fatteh perfect tijdens het avondeten serveren, maar het smaakt ook heerlijk als snack tijdens een borrel met vrienden. Ben jij benieuwd naar je zelf dit heerlijke gerecht kunt maken? Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  35. Chicago style pizza recept
    Chicago style pizza recept
    10 1 uur
    Bij pizza denk je waarschijnlijk aan Italië. Deze pizza’s zijn mooi rond en hebben een dunne pizzabodem waarop wat tomatensaus en toppings liggen. Het leuke aan een pizza is dat je hem helemaal naar eigen wens kunt garneren, waardoor er voor ieder wel wat wils is. Als tegenhanger van de klassieke Italiaanse, hebben we de Amerikaanse pizza. Deze pizza heeft een dikkere bodem, die wat zachter is dan de Italiaanse pizzabodem. Ken jij echter de Chicago Style pizza al? Deze pizza is wel next level te noemen en moet je als echte pizzaliefhebber minstens een keer in je leven maken. In dit artikel vertellen we je wat een Chicago Style pizza is en hoe je ‘m zelf kunt maken!
    Bekijk het recept
  36. Cachapas recept
    Cachapas recept
    8 0.5 uur
    Cachapas, ken jij het al? Het zijn pannenkoeken die worden gemaakt van maïsmeel. Dat betekent dat het glutenvrije pannenkoeken zijn! De pannenkoekjes worden vaak gevuld met vlees, maar je kunt ze ook vullen met mozzarella en tomaat. Dat hebben wij gedaan en beviel ons heel goed.

    Wat is cachapas?

    Cachapa is een gerecht dat oorspronkelijk uit Venezuela komt. Daar vind je deze lekkernijen op bijna elke hoek van de straat. Wij vinden deze lekkernijen een heerlijke tegenhanger van de zoete pannenkoeken die we in Nederland veel eten. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze heerlijke cachapas kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 37-72 van 129

per pagina
Pagina
Flag of Germany