• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Hartige recepten

Hartige recepten 

Je hebt zoetekauwers en je hebt mensen die juist meer van zoutige lekkernijen houden. Hartige lekkernijen kun je heel goed zelf maken en zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst. Wil je eens wat anders maken dan knakworstjes in bladerdeeg of ben je op zoek naar een recept waarmee je een heerlijke quiche kunt maken? Op deze pagina vind je het allemaal. Van hartige hapjes tot aan makkelijke bladerdeeg snacks en van hartige taarten tot aan hartige wafels. Bekijk de recepten op deze pagina dus maar eens en laat je erdoor inspireren! 

Wat is het verschil tussen zoet en hartig? 

Je hebt vast weleens van de begrippen zoet en hartig gehoord, maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee? Onder zoet vallen vooral lekkernijen die veelal zoet smaken. Ze kunnen wel een vleugje smaken naar iets fris zoals citroen en dergelijke, maar over het algemeen zijn ze lekker zoet. Onder hartig eten verstaan we gerechten met een wat krachtigere en meer zoute smaak, zoals gekruid gehakt, kaas, vis en vlees. Wist je trouwens al dat het genetisch is bepaald of je meer team hartig of meer team zoet bent? Er zijn geen grote studies die deze kwestie onderzoeken, maar uit de studies die wel beschikbaar zijn, kunnen we concluderen dat er een link is tussen je genen en je voorkeur voor zout, bitter of zoet. 

Welke hartige recepten vind je op Baktotaal.nl? 

Bij hartige lekkernijen denk je misschien aan hartige taarten, quiches en bladerdeeghapjes. Toch zijn er veel meer hartige snacks en bijgerechten die je kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaaswafels, pizza hartjes of een hartige cake? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een hartige variant van te maken. Wil je jouw gasten echt eens verrassen met een origineel lekkernijen? Dan staat op deze pagina vast wel een hartig recept dat jou aanspreekt.   

Waarvoor kun je hartige hapjes maken? 

Er zijn allerlei gelegenheden en redenen te bedenken om hartige snacks te maken. Zo is een quiche een heerlijk bijgerecht bij een avondmaaltijd of een barbecue. Kleine hapjes kunnen perfect als borrelhap dienen op een verjaardag of ander feestje. Heel veel hartige snacks zijn trouwens ook prima als schooltraktatie uit te delen. Of neem ze mee naar werk om je collega's te verrassen met wat lekkers. Met hartige lekkernijen kun je ook heel goed je tafel vullen op feestdagen zoals Pasen en Kerstmis. Een pizza kerstboom is toch een onwijs leuke snack tussendoor? En op de paastafel misstaan fluffy pancakes, mini quiches en dergelijke echt niet! Sterker nog: door zowel zoete als hartige gerechtjes te serveren, hebben je gasten alle mogelijkheid om te gaan voor de snacks die zij het lekkerst vinden.  

Wat heb je nodig voor hartige recepten? 

Wat je precies voor een hartig recept nodig hebt, hangt af van wat je gaat maken. Onder hartig vallen namelijk allerlei uiteenlopende lekkernijen. Kies jouw favoriete recept uit en lees deze goed door. In elk recept geven wij namelijk duidelijk aan welke ingrediënten en benodigdheden je nodig hebt en hoeveel je daarvan nodig hebt. Daarnaast hebben we alle instructies in een overzichtelijk stappenplan gezet en elke instructie zo duidelijk mogelijk omschreven. Als je de juiste hoeveelheid ingrediënten aanhoudt, de juiste benodigdheden gebruikt én stap voor stap onze instructies doorneemt krijg je het allerbeste resultaat. Laat die hapjesschaal maar rondgaan! 

Shop jouw benodigdheden voor een bavarois taart op Baktotaal! 

Heb je een hartig recept uitgekozen? Bestel dan alle benodigdheden hiervoor op Baktotaal. Dankzij het ruime assortiment, dat uit meer dan 10.000 producten bestaat, vind je bij Baktotaal namelijk écht alles om te bakken. Bij ons vind je niet alleen bakbenodigdheden zoals taartvormen, maar ook diverse bavaroisepoeders waarmee je heel eenvoudig jouw eigen bavarois kan maken. Bestel dus vandaag nog en ga aan de slag! 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 109-129 van 129

per pagina
Pagina
  1. No stress blini's recept
    No stress blini's recept
    15 1.5 uur

    Ik ken een vrouw, die zag in november al tegen Kerst op. Al die bezoekjes, die dagen in de keuken, ze telde de dagen tot het weer januari was. Al die stress is natuurlijk jammer van zo'n feest. Nodig wat dierbare mensen uit, zet een boom in je kamer, ontkurk een top wijn en maak alleen gerechtjes waar je op het laatst nog maar een kleinigheidje aan hoeft te doen. Deze blini's bijvoorbeeld, uit Het Hartige Bakboek van Rutger van den Broek (sowieso een aanrader). De kleine hartige pannenkoekjes hebben de maat van een poffertje en zijn dus prima geschikt als amuse, borrelhapje of -als je er verschillende toppings op maakt- voorgerecht. Je kunt ze warm eten, maar ik bakte ze bij wijze van proef de avond voor een etentje al. In een afgesloten trommel bleven ze prima (haal ze dan wel 1 uurtje voor het eten uit de koelkast). Behalve het boekweitmeel heb je vast alles al in huis, dus als je het niet vertrouwt oefen je vast een keer. Door het opgeklopte eiwit worden de blini's mooi bol. Lepeltje crème fraîche erop, toefje zalm, een plukje dille en klaar ben je. Glas prosecco erbij en je hoort niemand meer klagen: simpel chique, zonder stress!

    Bekijk het recept
  2. Poffertjes recept
    Poffertjes recept
    4 0.5 uur

    Poffertjes, de meeste kinderen zijn er dol op. Het liefste zien we ze gebakken door oma. Poffertjes zijn eigenlijk een soort luchtige, mini pannenkoeken. Natuurlijk zijn ze het lekkerst zodra ze een beetje bestrooid zijn met poedersuiker en een klontje roomboter. Ben jij benieuwd hoe je zelf deze lekkere poffertjes kunt maken? Check het recept hieronder. Succes!

    Bekijk het recept
  3. American pancakes recept
    American pancakes recept
    4 0.5 uur

    De grote, platte pannenkoeken ken je vast al wel. Wat poedersuiker en/of stroop erbij en je hebt een heerlijk lekkernij. Maar ken jij American Pancakes al? Deze pannenkoekjes zijn typisch Amerikaans, maar worden ook in Nederland steeds populairder. Instagrammer @sihamdaily heeft deze heerlijke American pancakes voor ons gebakken. Wil jij ook zelf overheerlijke American pancakes maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de bak!

    Wat zijn American Pancakes?

    American Pancakes zijn kleine, dikke pannenkoekjes. Ze zijn wel weer wat groter dan flensjes. In Amerika worden de pannenkoekjes vooral als ontbijt gegeten. De typische stapel pancakes overgoten met stroop en een plak boter ernaast, ken je vast wel uit films en series. Zo worden de pancakes in Amerika dan ook gegeten. Het is een stevig ontbijt, waarmee je het wel volhoudt tot aan de lunch. Uiteraard hoef je natuurlijk niet 's ochtends een hele stapel pannenkoeken naar binnen te werken. Houd het bijvoorbeeld bij 1 of 2 stuks of eet het als avondmaal. Het is in ieder geval erg leuk om eens zelfs American pancakes te maken. Lees dus snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag!

    Bekijk het recept
  4. Banaan bebogeen pancakes recept
    Banaan bebogeen pancakes recept
    4 0.5 uur

    Ben je gek op pannenkoeken? Dan is dit banaan bebogeen pancakes recept zeker iets voor jou. Instagrammer @sihamsdaily heeft deze fantastische pancakes gemaakt. Ben je benieuwd naar hoe je deze pancakes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept! 

    Wat is bebogeen?

    Je hebt er misschien vast wel eens iets over gehoord, maar wat is bebogeen nou precies? Bebogeen is een soort karamelpasta en wordt vaak gebruikt om brood mee te beleggen. Bebogeen is onder andere ontstaan, doordat er in het noorden van Nederland rond de Tweede Wereldoorlog weinig boter beschikbaar was. 

    Bekijk het recept
  5. Flugel pannenkoeken recept
    Flugel pannenkoeken recept
    3 1 uur

    Ben jij gek op pannenkoeken en vind je het leuk om eens wat anders te bakken dan standaard pannenkoeken? Maak dan eens deze Flugel pannenkoeken. Tegenwoordig is het namelijk helemaal hip om met Flugel lekkere baksels te maken. Daarom delen wij vandaag het recept voor Flugel pannenkoeken met je! Dit is echt iets voor jou als je gek bent op pannenkoeken, Flugel en natuurlijk de kleur roze. Lees snel verder voor het recept!

    Bekijk het recept
  6. Funfetti pannenkoeken recept
    Funfetti pannenkoeken recept
    3 0.5 uur

    Funfetti pannenkoeken, misschien heb je er al weleens van gehoord. Het zijn pannenkoeken waarbij kleurrijke eetbare strooisels door het beslag zijn gedaan. Daarnaast worden de pannenkoeken ook nog eens met de vrolijke sprinkles versierd. Hierdoor zien deze pannenkoeken er net wat feestelijker uit dan een gewone pannenkoek. En door het glazuur en de slagroom die je bij de pannenkoeken serveert, smaken funfetti pancakes net wat zoeter dan de standaard pannenkoeken. Ben je een echte zoetekauw? Dan is dit de perfecte lekkernij voor jou. Lees dus snel verder voor het recept!

    Perfecte maaltijd voor een kinderfeestje!

    Naast dat funfetti pannenkoeken onwijs lekker zijn, is het ook nog eens helemaal niet lastig om ze te maken. Het is dan ook ontzettend leuk om de pannenkoeken te serveren op een kinderfeestje. Je kunt de kinderen op het feestje zelfs hun eigen funfetti pancakes laten bakken en zijn of haar eigen pannenkoek mooi versieren. Je hebt er dan gelijk een onwijs leuke en originele activiteit bij.

    Bekijk het recept
  7. Hartige pannenkoekentaart recept
    Hartige pannenkoekentaart recept
    4 0.5 uur
    Het corona-virus gooit roet in het eten voor allerlei evenementen. Ook Nationale Pannenkoekdag op 20 maart gaat niet door. Verstandig, want op die dag gaan basisschoolleerlingen normaliter met hun zelfgebakken pannenkoeken naar ouderen in de buurt, en dat is nu gezien de besmettingsrisico’s niet zo goed idee. Maar wat let je om op Pannenkoekdag zelf (of met de kinderen) een flinke stapel te bakken? Wij maakten van simpele pannenkoeken een hartige taart door ze te stapelen met rauwe ham, kaas, kruiden, spinazie en crème fraîche. Met een frisse salade erbij een heerlijke maaltijd, voor jong én oud.

     
    Bekijk het recept
  8. Hartige taartjes met drie romige mousses recept
    Hartige taartjes met drie romige mousses recept
    24 1 uur

    Soms wil je op een feestje indruk maken op je gasten zonder al te veel moeite te hoeven doen. Dan is het toch makkelijk om de helt van het werk door een ander te laten opknappen? In dit recept voor hartige taartjes heb ik dat ook gedaan. Ik heb namelijk cups van het merk Pidy gebruikt. Van dat merk bieden wij een hele collectie kant en klare bodempjes aan. Deze zijn super handig, want je hoeft ze alleen nog maar te vullen. Voor dit recept kun je de Pidy veggie cups gebruiken. Deze cups zijn perfect voor koude recepten. Daarnaast zijn ze erg kleurrijk om te presenteren en hebben ze een heerlijke groentesmaak.


    3 recepten voor hartige taartjes met drie romige mousses

    In dit artikel vind je 3 recepten voor hartige taartjes met verschillende mousses. In het eerste recept lees je hoe je de Pidy Veggie Cups Wortel kunt vullen met zalmmousse. Daarnaast kun je een heerlijke, romige geitenkaas-bietenmousse maken voor in de Pidy Veggie Cups Rode Biet. Tot slot lees je in het laatste recept hoe je een hammousse kunt maken in de Pidy Veggie Cups Spinazie. Je kunt de mousses prima één of twee dagen voor de grote dag maken. De cups blijven ook krokant als je ze een paar uurtjes voor het feestje al opspuit. Dan hoef je op het moment zelf alleen nog de garnering erop te spuiten. Deze hapjes zijn ook erg leuk als onderdeel van een high-tea of Paasbrunch.

    Bekijk het recept
  9. Hartige tomatentaartjes recept
    Hartige tomatentaartjes recept
    6 1 uur

    Het is volop zomer! Dé tijd om heerlijk buiten te eten en dan liefst niet te zwaar. Deze kleine quiches zijn perfect voor dit weer. Tomaatjes en basilicum zijn nu op hun best. Het deeg is snel te maken. Mocht je dat zelfs teveel werk vinden, dan zijn de bladerdeeg-tartelettes van Pidy een superhandige short-cut. De pesto is absoluut het lekkerst als je ‘m zelf even in elkaar draait, dat is zo gebeurd en veel lekkerder dan pesto uit een potje. Verplicht is het natuurlijk niet.


    Je eet deze tomaten-quiches als hartige lunch of je serveert ze als onderdeel van een tapas-plank met olijven, wat kaassoorten en zongedroogde tomaatjes. Ideaal voor iedereen die wel eens een dagje zonder vlees wil. Glaasje goed gekoelde rosé erbij en je waant je op een Italiaans terras. Zo hoef je helemaal niet op vakantie!

    Bekijk het recept
  10. Hartvormige appelflappen recept
    Hartvormige appelflappen recept
    5 1 uur

    Je hebt vast weleens een appelflap gemaakt. Ze smaken natuurlijk heerlijk, maar ze zien er niet heel bijzonder uit. Met dit recept kun je hartvormige appelflappen maken, dat is bijvoorbeeld ontzettend leuk voor Valentijnsdag of Moederdag. Uiteraard kun je ze ook gewoon naast een kopje of thee aan je visite serveren. Ben je benieuwd geworden naar hoe je zelf leuke hartvormige appelflapjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

    Bekijk het recept
  11. Bladerdeeg recept
    Bladerdeeg recept
    4 0.5 uur

    Bladerdeeg kun je voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken. Maak ermee bijvoorbeeld eens een hartige taart, quiche of heerlijke appelflappen. Uiteraard is bladerdeeg in vrijwel elke winkel kant-en-klaar te krijgen. Toch is het veel leuker om het zelf te maken. Als je het deeg vervolgens gebruikt voor het maken van een baksel heb je echt alles aan het baksel zelfgemaakt. En dat is natuurlijk het echte werk. Hieronder laten we je zien hoe je zelf dit deeg kunt maken.

    Halve toeren

    Bij het maken van bladerdeeg wordt in de bakkerswereld de term 'een halve toer' gebruikt. Het uitrollen en in vieren vouwen van deeg is ‘een halve toer’. Het deeg daarna een kwart slag draaien en weer uitrollen en in vieren opvouwen is ook een halve toer. In totaal zijn er zes halve toeren in het hele proces. In Frankrijk heet dit deeg mille-feuille (duizend laagjes). Als je alle laagjes aan het eind zou tellen, zijn het duizenden laagjes deeg. Echter is er geen reden voor paniek, want in dit recept leggen we je alles stap voor stap uit en wordt er geen bakkers-taal gebruikt. 

    Bekijk het recept
  12. Mummie worstjes in bladerdeeg recept
    Mummie worstjes in bladerdeeg recept
    8 0.5 uur

    Het is alweer bijna Halloween. En hoewel het een echt Amerikaans feest is, wordt het ook in Nederland door steeds meer mensen gevierd. Bij een feest horen natuurlijk lekkere hapjes en drankjes. Bij Halloween natuurlijk het liefst griezelige hapjes, die niet al te lastig zijn om te maken. Daar zijn deze Mummie worstjes in bladerdeeg een perfect voorbeeld van. Je hebt deze griezelige snacks namelijk in een handomdraai gemaakt. Lees dus snel verder voor het recept!

    Tips voor het maken van de mummies

    Je kunt dit recept zo uitgebreid of juist simpel houden als dat je zelf wilt. Je kunt het bladerdeeg namelijk heel goed van tevoren zelf maken aan de hand van ons bladerdeeg recept.  

    Je kunt ook helemaal zelf bepalen hoe je de oogjes op de mummies maakt. Dit kun je met bijvoorbeeld royal icing of eetbare oogjes doen, maar ook met fondant. Vind je het niet zo lekker om zoet met hartig te combineren? Dan kun je de oogjes zelfs met een saus naar keuze maken.

    Bekijk het recept
  13. Broccoliquiche met brie en pijnboompitjes recept
    Broccoliquiche met brie en pijnboompitjes recept
    10 1 uur

    Een lichte paniek in de familie: de liefde had ons een vegetariër gebracht. En omdat ik vaak als culinaire vraagbaak fungeer, belandde de vraag naar vleesloos op mijn aanrecht. Iets feestelijks graag, stressvrij te bereiden en toch een beetje indrukwekkend. En o ja, ook de vleeseters aan tafel moeten het lusten anders blijf je bezig. Zo bijzonder was die vraag niet. Veel mensen willen wel graag wat minder vlees eten, maar weten niet hoe. Van sojabrokken en tofu word je niet vrolijk. Gewoon veel lekkere dingen bij elkaar zoeken dus, die zelfs een wat onbestemde groente kunnen laten stralen. In de koelkast slingerde nog een punt brie en in de voorraad een aangebroken zakje pijnboompitten. Daar krijg je iets doodgewoons als broccoli wel mee in feeststemming.

    Het Hartige Bakboek van Rutger

    Ik gebruikte het recept voor quichedeeg uit het Hartige Bakboek van Rutger. De bodem moet je blind bakken, met een steunvulling. Dat is even wat extra werk, maar dan blijft de bodem wel lekker krokant. Is je dat allemaal te ingewikkeld, dan koop je kant en klaar hartige-taartdeeg uit de vriezer. Het resultaat was een pronkstuk op tafel, en niemand die nog verlangde naar kalkoen of rollade. Missie geslaagd! Hieronder geef ik je mijn recept, zodat ook jij deze heerlijke Broccoliquiche met brie en pijnboompitjes kan maken!

    Bekijk het recept
  14. Mini quiches recept met voorjaarsgroenten en pecorino
    Mini quiches recept met voorjaarsgroenten en pecorino
    8 1.5 uur

    Nu de restaurants nog niet open zijn, moeten we er thuis maar een feestje van maken. Of, als het weer zonnig wordt, buiten op een picknick-kleed. En dat lukt heel goed door deze heerlijke mini quiches te maken. Deze vegetarische mini quiches doen het goed als warm voorgerecht op een mooi bordje, maar je kunt ze ook goed meenemen en dan koud eten. 

    Hoe kun je deze mini quiches maken?

    De quiches worden eerst een kwartiertje blind gebakken, waardoor je voorkomt dat de bodem soppig wordt. Met de vulling kun je eindeloos variëren, we kozen dit keer voor lentegroente: bosuitjes, doperwtjes, (gele) courgette en groene aspergetips. De stelen van de asperges gaan in de vulling, de mooie kopjes leg je bovenop de quiches. Munt en citroen geven een lekkere frisse smaak aan het geheel en Pecorino (schapenkaas) een beetje pit. Wil je er een hoofdgerecht van maken? Serveer er dan twee per persoon, met een lekkere salade erbij, of maak er één grote quiche van. De baktijd van de gevulde quiche is dan 40 minuten.

    Bekijk het recept
  15. Picknick-quiches recept
    Picknick-quiches recept
    8 1 uur

    Op Tweede Pinksterdag zijn we lekker vrij. Dat is een mooie gelegenheid om erop uit te trekken voor een picknick. Helaas lijken de weergoden daar heel anders over te denken, want echt lente wil het nog niet worden. Als je nu gaat picknicken mag je wel een rubberboot meenemen. Gelukkig zijn deze picknick-quiches niet alleen lekker als je ze koud eet, zo uit de hand op een picknickkleedje, maar ook warm uit de oven gewoon op de bank of aan tafel. Door de mediterrane vulling brengen ze toch een vleugje zon op zo’n vrije dag. Glaasje rosé erbij, en dromen maar, over zuidelijke streken waar we hopelijk gauw weer naar toe mogen. Fijne Pinksterdagen! 

    Bekijk het recept
  16. Vegetarische quiche met paddenstoelen recept
    Vegetarische quiche met paddenstoelen recept
    10 1 uur

    De oliebollen, ijstaarten en andere lekkernijen hebben we weer de deur uit gedaan. Heb je tijdens de feestdagen ook voldoende van al dat lekkers gegeten en wil je nu wel wat lekkers maar niet zo machtigs eten? Maak dan deze heerlijke quiche met paddenstoelen.

    Comfortfood voor barre tijden

    Een hartige taart is een perfecte comfortfood voor barre tijden. En deze vegetarische herfstquiche met paddenstoelen past perfect bij deze tijd van het jaar. De verse tijm en dragon geven de vulling extra smaak. Wil je all the way vega gaan? Met een lekkere groene salade erbij heb je een volwaardige, heerlijke maaltijd waarbij zelfs verstokte vleeseters helemaal niks missen.

    Prima van tevoren te maken

    Uiteraard kun je deze hartige taart direct na het bakken serveren. Warm is die het allerlekkerst! Je kunt de quiche trouwens ook heel goed een dag van tevoren maken. Dat is bijvoorbeeld ideaal als je de hartige taart voor een feestje of andere gelegenheid wilt maken, maar je niet op de dag zelf lang in de keuken wilt staan. Je kunt de quiche koud serveren, maar je warmt 'm ook gemakkelijk weer op. Stop hiervoor de taart voor ongeveer 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    Bekijk het recept
  17. Mini-quiches met bloemkoolbodem recept
    Mini-quiches met bloemkoolbodem recept
    6 1 uur

    Heb je zin om hartig en gezond te gaan bakken? Maak dan Mini-quiches met bloemkoolbodem. Deze Mini-quiches zitten ongemerkt vol groente door de bodem van bloemkool, koolhydraatarm dus. De vulling maakt dat qua calorieën dan weer ruimschoots goed, laten we het ook niet overdrijven :-) Lees snel verder voor ons recept voor deze heerlijke mini-quiches met bloemkoolbodem!

    Lekker variëren 

    Het mooie van deze kleine hartige taartjes is dat je met de vulling kunt variëren op basis van wat nog in je koelkast slingert uit de afgelopen weken van overvloed. De binding komt in dit recept van roomkaas. Met een derde bekertje crème fraîche of zure room en een ei lukt het trouwens ook. En als in jouw koelkast nog wat brie ligt of rauwe ham, doe je dat er lekker op in plaats van de roquefort die wij nog in huis hadden. Of je gebruikt een plukje sla in plaats van rucola, als je dat nog hebt. Zodoende ben je al improviserend meteen een no waste warrior, hoe mooi is dat?!

    Bekijk het recept
  18. Twee zomerse quiches recept
    Twee zomerse quiches recept
    8 1.5 uur

    De tijd van wandelen, fietsen en picknicken is weer aangebroken. Even gewoon lekker lui op je terras zitten met een fles rosé in de koeler. Wat je plannen de komende weken ook zijn, deze hartige quiches zijn altijd prima. Neem ze in stukken gesneden mee en geniet er koud van of eet ze als warme maaltijd thuis. Je kunt ze ook prima een dag van tevoren maken en dan opnieuw verwarmen, een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 180 graden is genoeg. Frisse salade erbij en genieten maar. Heb je liever een andere vulling? Leef je lekker uit, want de zomer heeft genoeg groente-aanbod om regelmatig quiche op het menu te zetten.

    Bekijk het recept
  19. Doe-maar-normaal quiche recept
    Doe-maar-normaal quiche recept
    1 uur

    "Normaal doen, en anders wegwezen’’. Ik krijg het een beetje benauwd van zulke uitspraken, want ik weet niet zo goed wat normaal is. Behalve in de keuken. De wintermaanden zijn bijna achter de rug, wat betekent dat het de hoogste tijd is voor een Quiche met spek en ui.

    De lekkerste quiche is die met een knapperige bodem. Deze creëer je heel gemakkelijk met de Crusty Bake vorm van Kitchen Craft. Dankzij de gaatjes in de bakvorm is je deeg gegarandeerd krokant.

    In dit artikel laat ik je een ‘normaal’ en simpel basisgerecht zien voor een Quiche met spek en ui. Je kan eindeloos variëren wat betreft ingrediënten. Het enige wat je wel moet hebben, is een product wat alles aan elkaar bindt. Liaison heet dat met een chique woord. Ik durf het bijna niet te zeggen, voor je het weet ben ik niet normaal.

    Bekijk het recept
  20. Koolhydraatarme quiche recept
    Koolhydraatarme quiche recept
    3 1 uur
    Het is weer eens zover: ik doe aan de lijn. Daarom deel ik vandaag mijn recept voor een koolhydraatarme quiche. Al dat taarten bakken en met bier en bitterballen op het terras zitten, eist natuurlijk een keer zijn tol. Ik eet nu koolhydraatarm. Bevalt goed, al kan ik tijdelijk mijn zoete baksels voor deze blog niet meer proeven. Ik wilde een hartige taart met spruitjes maken, maar piekerde me suf over de bodem. Normaal een makkie, met bloem, maar dat mag nu natuurlijk niet. Op internet vond ik diverse koolhydraatarme quiches, maar ik had er een hard hoofd in. Zou dat wel lekker knapperig worden? Dat werd het, boven verwachting eigenlijk en het smaakte vaag naar roggebrood, helemaal geen slechte combi met die bacon en kaas. Eiwitten en vetten genoeg in deze koolhydraatarme quiche, dus geschikt voor 3 of 4 personen, al dan niet op dieet.
    Bekijk het recept
  21. Dwars door de koelkast quiche recept
    Dwars door de koelkast quiche recept
    8 1 uur
    Een handvol boontjes, een stuk courgette, wat plakjes vleeswaren, een stukje Franse kaas. Fijne restjes hoor, zo na de feestdagen. Weggooien is zonde, maak liever een rondje door je koelkast en bak met al die lekkere overblijvertjes een mooie quiche. Bloem, boter en eieren en een flinke scheut room heb je vast nog wel in huis. De smaak van de quiche wordt vooral bepaald door wat je in de liaison doet, een chique naam voor het eieren-roommengsel dat alle ingrediënten in de taart aan elkaar bindt. Ik deed er een flinke paplepel pesto door uit een kerstpakket, maar je kan er ook Mexicaanse kruiden door doen, of kerrie, of een handvol groene kruiden en een knoflookteen. Als je groenten gebruikt die bij het garen vocht afgeven, kun je ze beter eerst even voorbakken in een klein beetje olijfolie, anders word je bodem soppig. Zo smakelijk heb je je koelkast nog nooit leeg gegeten!

    Bekijk het recept
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 109-129 van 129

per pagina
Pagina
Flag of Germany