• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Hartige recepten

Hartige recepten 

Je hebt zoetekauwers en je hebt mensen die juist meer van zoutige lekkernijen houden. Hartige lekkernijen kun je heel goed zelf maken en zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst. Wil je eens wat anders maken dan knakworstjes in bladerdeeg of ben je op zoek naar een recept waarmee je een heerlijke quiche kunt maken? Op deze pagina vind je het allemaal. Van hartige hapjes tot aan makkelijke bladerdeeg snacks en van hartige taarten tot aan hartige wafels. Bekijk de recepten op deze pagina dus maar eens en laat je erdoor inspireren! 

Wat is het verschil tussen zoet en hartig? 

Je hebt vast weleens van de begrippen zoet en hartig gehoord, maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee? Onder zoet vallen vooral lekkernijen die veelal zoet smaken. Ze kunnen wel een vleugje smaken naar iets fris zoals citroen en dergelijke, maar over het algemeen zijn ze lekker zoet. Onder hartig eten verstaan we gerechten met een wat krachtigere en meer zoute smaak, zoals gekruid gehakt, kaas, vis en vlees. Wist je trouwens al dat het genetisch is bepaald of je meer team hartig of meer team zoet bent? Er zijn geen grote studies die deze kwestie onderzoeken, maar uit de studies die wel beschikbaar zijn, kunnen we concluderen dat er een link is tussen je genen en je voorkeur voor zout, bitter of zoet. 

Welke hartige recepten vind je op Baktotaal.nl? 

Bij hartige lekkernijen denk je misschien aan hartige taarten, quiches en bladerdeeghapjes. Toch zijn er veel meer hartige snacks en bijgerechten die je kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaaswafels, pizza hartjes of een hartige cake? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een hartige variant van te maken. Wil je jouw gasten echt eens verrassen met een origineel lekkernijen? Dan staat op deze pagina vast wel een hartig recept dat jou aanspreekt.   

Waarvoor kun je hartige hapjes maken? 

Er zijn allerlei gelegenheden en redenen te bedenken om hartige snacks te maken. Zo is een quiche een heerlijk bijgerecht bij een avondmaaltijd of een barbecue. Kleine hapjes kunnen perfect als borrelhap dienen op een verjaardag of ander feestje. Heel veel hartige snacks zijn trouwens ook prima als schooltraktatie uit te delen. Of neem ze mee naar werk om je collega's te verrassen met wat lekkers. Met hartige lekkernijen kun je ook heel goed je tafel vullen op feestdagen zoals Pasen en Kerstmis. Een pizza kerstboom is toch een onwijs leuke snack tussendoor? En op de paastafel misstaan fluffy pancakes, mini quiches en dergelijke echt niet! Sterker nog: door zowel zoete als hartige gerechtjes te serveren, hebben je gasten alle mogelijkheid om te gaan voor de snacks die zij het lekkerst vinden.  

Wat heb je nodig voor hartige recepten? 

Wat je precies voor een hartig recept nodig hebt, hangt af van wat je gaat maken. Onder hartig vallen namelijk allerlei uiteenlopende lekkernijen. Kies jouw favoriete recept uit en lees deze goed door. In elk recept geven wij namelijk duidelijk aan welke ingrediënten en benodigdheden je nodig hebt en hoeveel je daarvan nodig hebt. Daarnaast hebben we alle instructies in een overzichtelijk stappenplan gezet en elke instructie zo duidelijk mogelijk omschreven. Als je de juiste hoeveelheid ingrediënten aanhoudt, de juiste benodigdheden gebruikt én stap voor stap onze instructies doorneemt krijg je het allerbeste resultaat. Laat die hapjesschaal maar rondgaan! 

Shop jouw benodigdheden voor een bavarois taart op Baktotaal! 

Heb je een hartig recept uitgekozen? Bestel dan alle benodigdheden hiervoor op Baktotaal. Dankzij het ruime assortiment, dat uit meer dan 10.000 producten bestaat, vind je bij Baktotaal namelijk écht alles om te bakken. Bij ons vind je niet alleen bakbenodigdheden zoals taartvormen, maar ook diverse bavaroisepoeders waarmee je heel eenvoudig jouw eigen bavarois kan maken. Bestel dus vandaag nog en ga aan de slag! 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 73-108 van 129

per pagina
Pagina
  1. Plaatpizza recept
    Plaatpizza recept
    1 1 uur
    Heb je een keer zin om zelf pizza te bakken? Met dit super makkelijke recept maak je een hele lekkere zelfgemaakte plaatpizza. Het verschil tussen een normale pizza en een plaatpizza is alleen de vorm. Een plaatpizza is wat rechthoekige en een normale pizza vorm is rond. Je kunt aan deze plaatpizza jouw eigen favoriete topping geven. Ben je benieuwd naar hoe je deze plaatpizza zelf kan maken? Lees dan snel verder voor ons plaatpizza recept!
    Bekijk het recept
  2. Pizzadeeg recept
    Pizzadeeg recept
    4 0.5 uur
    Pizza, wie is er nou niet gek op? Natuurlijk kun je een pizza gewoon in de supermarkt halen of bestellen, maar het is veel lekkerder om hem zelf te maken. De bodem van de pizza is de basis. Wanneer je die eenmaal hebt, kun je de pizza compleet naar wens opbouwen. Daarom laten we je in dit artikel zien hoe je zelf een lekker pizzadeeg kunt maken.
    Bekijk het recept
  3. Hartige tartelettes recept
    Hartige tartelettes recept
    4 1 uur

    Ken jij tartelettes al? Dit zijn heerlijke mini taartjes die je helemaal naar wens kunt vullen en garneren. Daarnaast kun je zowel zoete als hartige tartelettes maken. Onze fruit taartjes zijn een goed voorbeeld van lekkere frisse en zoete taartjes. Wil je liever hartige tartelettes maken? Maak dan eens deze heerlijke hartige tartelettes met kikkererwten, spekjes en tomaat. Lees snel verder voor het recept! 

    Bekijk het recept
  4. Hartige muffins recept
    Hartige muffins recept
    12 0.5 uur

    Heb jij wel zin om te bakken, maar even niet in al die zoetigheid? Dan is dit recept voor hartige muffins echt iets voor jou! Deze hartige muffins kun je als lekker tussendoortje eten, maar ze smaken ook perfect tijdens de lunch of het diner. En het uiteraard kun je met de vulling lekker variëren. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze hartige muffins kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag! 

    Bekijk het recept
  5. Glutenvrije pannenkoeken recept
    Glutenvrije pannenkoeken recept
    12 1 uur

    Word jij ook zo blij van pannenkoeken? Heel veel mensen zijn dol op pannenkoeken, maar sommige mensen kunnen de standaard variant helaas niet eten doordat zij een glutenintolerantie of glutenallergie hebben. Daarom laten wij in dit recept zien hoe je heerlijke glutenvrije pannenkoeken kunt maken! Voor dit recept heb je maar 4 ingrediënten nodig en dat is natuurlijk alleen maar fijn. Het is helemaal niet lastig om deze pannenkoeken te maken en ze smaken ook nog eens heel erg lekker. Win-win noemen we dat. Reden genoeg dus om zelf eens deze pannenkoeken te maken. Lees snel verder voor ons glutenvrije pannenkoeken recept en ga lekker aan de slag!

    Bekijk het recept
  6. Kaasstengels recept
    Kaasstengels recept
    16 1 uur

    Kaasstengels zijn die heerlijke stengels die je vaak op een verjaardag of ander feestje op tafel ziet staan. Ben jij ook zo gek op deze hartige borrelhapjes? Dan is het een heel goed idee om ze eens zelf te maken. Zelfgemaakte hapjes zijn namelijk het allerlekkerst. Daarnaast is het helemaal niet lastig om deze borrelhapjes zelf te maken. Een kind kan de was doen!

    Bekijk het recept
  7. Hartige taart met gehakt en sperziebonen recept
    Hartige taart met gehakt en sperziebonen recept
    8 1 uur

    Heb je een keer zin om iets hartigs te bakken? Met dit recept kun je een heerlijke hartige taart maken met gehakt en sperziebonen. Binnen een mum van tijd staat jouw lekkere hartige taart in de oven en kun je er snel van genieten. Wil jij deze taart ook bakken? Lees dan snel verder voor het recept. 


    Bekijk het recept
  8. Zelf pasteibakjes recept
    Zelf pasteibakjes recept
    4 1 uur

    Pasteibakjes zijn ronde, warme en hartige bladerdeeg-gebakjes. Traditioneel worden pasteibakjes gevuld met kippenragout. Een pasteibakje met vulling kan als amuse geserveerd worden, maar ook als tussengerecht of soms zelfs als hoofdgerecht met bijvoorbeeld friet en brood. Je kunt pasteibakjes ook kant en klaar kopen in de supermarkt, maar die zijn natuurlijk nooit zo lekker als zelfgemaakte. Je hebt trouwens maar 2 ingrediënten nodig, hoe makkelijk is dat?!

    Bekijk het recept
  9. Zelf Dikkertjes recept
    Zelf Dikkertjes recept
    6 0.5 uur
    Dikkertjes zijn heerlijke pannenkoekjes met vruchten erin. Je kunt er bijvoorbeeld rozijnen of stukjes appel  in doen. Of gewoon allebei, extra lekker. In dit recept gebruiken we alleen rozijnen.
    Bekijk het recept
  10. Zelf pizza recept!
    Zelf pizza recept!
    8 0.5 uur
    In dit recept laten wij zien hoe jijzelf overheerlijke Pizza's kunt maken! De zomer deed namelijk nog even flink zijn best, de kinderen krijgen alweer vakantie: tijd om iets gezelligs te doen. Wij staken op de valreep nog een vuurtje in onze pizza-oven aan, maar met een pizzasteen in een flink hete gewone oven lukt dit recept ook prima. Omdat het in de vakantie allemaal wat ongedwongener mag, maak ik zelf de deegbollen en de saus en verder is het een doe-het-zelf feestje. Je zet gewoon allerlei lekkers op de buitentafel of het aanrecht om de pizza mee aan te kleden. Iedereen rolt één voor één een bol uit, smeert er wat tomatensaus op, bedenkt een mooie combinatie voor erop en bakken maar. Het resultaat deel je, in punten. Zo heb je steeds een andere smaak en is elke punt vers en lekker heet. Glaasje wijn erbij en nazomeren maar!
    Bekijk het recept
  11. Kaasbroodjes recept
    Kaasbroodjes recept
    8 1 uur

    Ben jij een echte kaaskop? Dan zijn deze heerlijk kaasbroodjes die Instagrammer @sihamdaily voor ons maakte echt iets voor jou! Kaasbroodjes kun je in bijna elke supermarkt wel halen, maar zeg nou eerlijk zelf gebakken broodjes smaken echt het allerlekkerst. Het maken ervan kost wel wat tijd, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Deze broodjes zijn een heerlijke lunch, maar zijn ook een perfecte snack voor bij de borrel. Lees snel verder voor ons kaasbroodjes recept en ga lekker aan de slag!

    Bekijk het recept
  12. Pasteitjes met aspergeragout recept
    Pasteitjes met aspergeragout recept
    4 1 uur

    Er zijn weer volop asperges. Heerlijk met roomboter en zalm, ei of ham. Vroeger nam een rijke oom ze mee uit Limburg, nu koop je ze tot 24 juni (Sint-Jan) gewoon overal. Maar een beetje sjiek eten blijft het, die mooie lange stengels. Als je wat extra asperges kookt, kan je op de dag erna van het smakelijke kookvocht en kleine stukjes ook nog wat feestelijks bakken: pasteitjes met aspergeragout. Wij gebruikten de piemaker om ze een dag van tevoren te bakken, dat apparaat geeft altijd een feestelijk resultaat. Vlak voor de maaltijd warmden we de pasteitjes heel gemakkelijk in de oven op 180 graden nog zo’n 20 minuten op. Zo hadden we snel alweer iets gezelligs op tafel. In deze ragout zit ham, maar je maakt het gerecht net zo makkelijk vega met stukjes ei en extra peterselie. 

    Bekijk het recept
  13. Zelf Mayonaise recept!
    Zelf Mayonaise recept!
    1 0.5 uur
    Mayonaise, wie kent het niet?! In Nederland is deze saus zeer populair bij frietjes of andere snacks uit de frituur. In Rusland wordt mayonaise vooral gebruikt als broodbeleg of saladedressing en in Japan weer bij de pizza. Ik persoonlijk blijf toch bij de combinatie met friet!
    Bekijk het recept
  14. Empanada's voor Maxima recept
    Empanada's voor Maxima recept
    10 1.5 uur
    Empanada's zijn volgens de roddelbladen het lievelingshapje van koningin Maxima. En omdat zij op Prinsjesdag weer zo bloedstollend charmant zat te wezen naast onze koning besloten we meteen empanada's te bakken. De naam van dit hapje uit de Zuid-Amerikaanse keuken betekent oorspronkelijk 'ingepakt' of 'ingewikkeld'. Maar ingewikkeld zijn ze helemaal niet om te maken. Je kunt eindeloos variëren met de vulling die je erin doet en de saus die je erbij serveert. Klinkt toch perfect?! Omdat we door dat hele stikstofdrama steeds vaker horen dat we minder vlees moeten eten, maakten we een vegetarische variant met een Mexicaanse twist. Maar empanada's zijn ook superlekker met gehakt, tonijn en ei of kip. Op internet kom je talloze varianten tegen, sommige gefrituurd en sommige in de oven gebakken. Wij kozen voor de laatste, want zo te zien is Maxima helemaal niet van de vette happen. Salsa van verse tomaat met rode ui en limoen erbij en je hebt zomaar ineens een volwaardige maaltijd in plaats van een borrelhapje. Prinsheerlijk, als je het ons vraagt. Succes met het maken!
    Bekijk het recept
  15. Friandises met mango en pistache recept
    Friandises met mango en pistache recept
    12 1 uur
    Als je op zondagmorgen door een Frans dorpje loopt, is vaak het bakkerswinkeltje open. Na de kerkdienst halen de dorpelingen daar hun verse stokbrood, taarten en cakejes. Die geur alleen al maakt van de zondag een speciale dag. Omdat hier bijna geen bakkers open zijn op zondag, moeten we voor ovenverse gebakjes zelf aan de bak. Deze friandises uit 'Het Franse Bakboek' van Jean Michel Raynaud zijn ideaal: je maakt het beslag al een avond van tevoren en bakt ze de volgende ochtend af. Je eet ze het liefst ovenvers, dan zijn ze het lekkerst. De zachte smaak en smeuïge structuur combineren goed met fris fruit, volop variatie mogelijk in de zomer dus. Raynaud combineert ze met frambozen en kokos. Wij bakten ze met mango en knapperige pistachenootjes en waanden ons al een beetje op vakantie. Zo maak je van doordeweekse dagen heel gemakkelijk een beetje zondag.
    Bekijk het recept
  16. Lahmacun recept
    Lahmacun recept
    14 1 uur

    Daar is ie dan ons Lahmacun recept waar veel vraag naar was! Lahmacun of lahmajoen (en in Nederland ook wel Turkse pizza genoemd) is een traditioneel Midden-Oosters gerecht. Dit gerecht is wereldwijd ontzettend populair. Lahmacun is kortgezegd een pizza dat is gemaakt van deeg en gehakt. Ben je benieuwd naar hoe je zelf Lahmacun kunt maken? Lees dan snel verder.

    Bekijk het recept
  17. Hartige cakejes recept
    Hartige cakejes recept
    8 1 uur
    Zuid-Europa kreunt onder een hittegolf en hier is het ook zomers warm. Nog even genieten van die zwoele avonden op het terras. Heb je geen zin om te koken maar wel trek in wat hartigs? Bak dan eens deze kleine hartige cakejes met kruiden, olijven en zongedroogde tomaatjes. Heerlijk als borrelhap, maar met een salade erbij ook een prima maaltijd. Vind je het overdag te warm om te bakken? Maak ze dan gerust een dag van tevoren en warm ze later op in de oven of Airfryer. Het toefje kruidenroomkaas bovenop doe je er vlak voor het serveren op. Vallen ze in de smaak? Dan kan het variëren beginnen: met uitgebakken spekjes en Gruyère bijvoorbeeld, of met basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Een toefje Mediterranee op jouw eigen terras of balkon! Lees snel verder voor ons hartige cakejes recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  18. Hartige hapjes voor pakjesavond recept
    Hartige hapjes voor pakjesavond recept
    35 0.5 uur

    Wie zoet is krijgt lekkers. Heel veel lekkers, zo rond deze tijd. Ben je het zoete een beetje zat of gewoon niet zo'n zoetekauw? Maak dan eens deze hartige hapjes voor Pakjesavond. Je kunt met de vulling van dit recept lekker variëren: in plaats van prei kun je bijvoorbeeld kleine stukjes olijf en zongedroogde tomaatjes, snippertjes venkel met ansjovis gebruiken. Of gebruik eens peer of blauwe klaas. Het fröbelen van de preistrikjes is wel even een gepriegel, maar als je toch eenmaal in de knutselstand staat voor de surprises doe je deze er met de linker pink bij toch? De strikjes maken de hartige minipakjes met hun jasje van spek of bladerdeeg wel net even af.

    Bekijk het recept
  19. Hartige muffins in bloempotjes recept
    Hartige muffins in bloempotjes recept
    6 1 uur

    Hartige muffins, dat is weer eens wat anders dan een broodje. Deze muffins zijn lekker bij een kop soep of een stoofpot. We bakten ze dit keer niet in een muffinvorm, maar in kleine bloempotjes. De papieren muffin cups zorgen ervoor dat je ze heel makkelijk uit de bakvorm haalt. En staat dat niet lekker landelijk? Zelfs de kippen kwamen even kijken bij de fotosessie op het gazon. Die zagen met hun arendsoogjes natuurlijk de pompoenpitten al schitteren... Ben je benieuwd geworden naar hoe je zelf deze heerlijke muffins kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept. 

    Hoe smaken deze hartige muffins?

    Het deeg krijgt zijn hartige smaak door mosterd, mosterdpoeder en pittige oude kaas. Daar kan je natuurlijk prima mee variëren, met bijvoorbeeld een likje pesto, mozzarella en snippertjes zongedroogde tomaatjes. Of sliertjes rauwe ham, gorgonzola en gedroogde vijg in reepjes. Je kunt er daadwerkelijk alle kanten mee op. Deze muffins zijn trouwens niet een heerlijk bijgerecht, maar ook een prima aanvulling op een aangeklede borrel in de namiddag. Kan je het koken lekker een keertje overslaan en dat is ook weleens fijn!

    Bekijk het recept
  20. Hartige scones recept
    Hartige scones recept
    15 1 uur

    Allerlei mooie er-op-uitplannen hadden we, voor Tweede Paasdag. Maar het sneeuwde en hagelde en uiteindelijk zaten we de hele dag onder een deken op de bank te Netflixen met een pot thee op tafel. Toen de paaseitjes en de stol waren verorberd, waren we toe aan wat hartigs. Gelukkig slingerde er nog allerlei lekkers van de paasbrunch de dag ervoor in de koelkast. We bakten hartige scones en belegden ze met geitenkaas, zalm en andere overvloed. Zodoende maakte ik deze heerlijke hartige scones. Lees snel verder voor het recept!

    Lekkere hartige scones naar eigen smaak

    Met dit recept moet je lekker zelf naar eigen smaak variëren. Andere kruiden door het beslag geeft meteen een heel andere smaak. En ook met de vulling kan je je uitleven. Rauwe ham met vijgen bijvoorbeeld, of brie met honing, of pesto. En als je geen thee lust, schenk je mooi op tijd een lekkere bel wijn in. Daar knapt het humeur wel van op, wedden?

    Bekijk het recept
  21. Bruschetta recept
    Bruschetta recept
    12 0.5 uur

    Ken jij bruschetta al? Dit is een heerlijk gerecht dat oorspronkelijk uit Italië komt. Je kunt het prima als tussendoortje eten, maar je ziet deze lekkernij ook steeds vaker terug op de borrelplank. En het mooie is dat het helemaal niet lastig is om het broodje zelf te maken. Al helemaal niet als je daarvoor ons bruschetta recept gebruikt. Lees dus snel verder! 

    Wat is bruschetta?

    Bruschetta is een gegrild broodje dat oorspronkelijk uit Midden-Italië komt en wordt doorgaans gegeten als hapje vooraf, nagerecht of gewoon als tussendoortje. Het broodje kan zowel wit als meergranenbrood zijn, het is dus maar net wat je zelf wilt. Het brood is ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met een beetje olijfolie. De vaste kruiden die worden gebruikt om het broodje op smaak te brengen zijn zout en peper. Daarnaast kun je het broodje met allerlei groentes zoals tomaat en rode peper beleggen. Het broodje wordt ook vaak belegd met worst en mozzarella. Sommige mensen kiezen ervoor om de olijfolie te vermengen met Italiaanse kruiden zoals oregano en basilicum.

    In Amerika wordt met bruschetta trouwens niet het gerecht, maar het beleg wat erop zit bedoeld. Daar bestaat het beleg uit tomaten, ui, knoflook en kruiden en is het gewoon in een fles te koop.

    Bekijk het recept
  22. Hartige geitenkaas hapjes recept
    Hartige geitenkaas hapjes recept
    20 0.5 uur

    Bijna oudejaarsavond. Oliebollen! Ik houd heel erg van bakken, maar oliebollen bakken doe ik niet. Ik herinner me van vroeger dat mijn zussen in de weer waren met een tobbe beslag. Ze droegen er mutsjes bij, tegen de geur. IJdele hoop, want de penetrante oliegeur was overal, daar hielp geen mutsje tegen. Het wasteil beslag bleef door een overmatig gebruik van gist maar opzwellen. Het leek de wonderbaarlijke vermenigvuldiging wel.

    Ik bak liever wat hartigs. Voor 12.00 uur, als iedereen al wat rozig wordt en wel even een oppepper kan gebruiken. Deze hartige kaashapjes zijn makkelijk te maken en precies wat je wilt na al die zoetigheid: lekker zoutig en kruidig, met een crunchy buitenkant en een zacht-romige vulling. Maak ze rustig al een dag van tevoren, in een voorverwarmde oven op 180 graden piep je ze tegen middernacht in 10 minuutjes zo weer op. Zwerft ergens nog een olijfje, zongedroogd tomaatje of plakje rauwe ham? Voeg deze dan rustig toe naar smaak. Dat is relaxed het nieuwe jaar inglijden!

    Bekijk het recept
  23. Pie deeg recept
    Pie deeg recept
    1 1 uur

    In dit recept laten wij zien hoe je zelf pie deeg kunt maken. Je kunt dit deeg perfect gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld een lekkere appeltaart of een hartige taart. En gelukkig is het maken ervan helemaal niet zo moeilijk. Je hebt er ook nog eens maar 4 ingrediënten voor nodig. Reden genoeg dus om zelf eens dit lekkere deeg te maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

    Bekijk het recept
  24. Franse pissaladière recept
    Franse pissaladière recept
    4 1 uur
    Geen zomervakantie boeken, dat is wel even slikken. Gelukkig kun je als thuisbakker de vakantiesfeer ook gewoon in huis halen. Met deze Franse Pissaladière bijvoorbeeld. Het is een Franse ‘pizza’ met een heerlijke laag van zoetgebakken uien en daarop mooie ruitjes van zoute ansjovis met zwarte olijven. De Pissaladière ziet er mooi uit en smaakt verrukkelijk. En als je er op een mooie lentedag een glas gekoelde rosé bij serveert in je achtertuin of op je balkon, waan je je zomaar in de Provence of een andere mooie streek in La Douce France. Ik gebruikte er Italiaanse bloem tipo 001 voor. Laat de Fransen het maar niet horen, maar deze bloem geeft een heerlijk resultaat in een pizzabodem. De uien worden zo zacht en zoet door ze heel kalmpjes aan te bakken, dat kan wel een half uur duren. Het deeg moet ook even een uurtje rusten voor het beste resultaat. Maar hey, we hoefden nergens heen toch?
    Bekijk het recept
  25. Turkse pizza (lahmacun) recept
    Turkse pizza (lahmacun) recept
    10 0.5 uur
    Het regent gouden medailles op de televisie. Spannend genoeg om met een bordje op schoot te eten dus. Ooit heb ik kooklessen gevolgd bij een Turkse dame en sinds die tijd is Lahmacun, Turkse pizza dus, een favoriet gerecht bij ons thuis. Ideaal voor-de-buis-eten, want je hebt er geen bestek bij nodig. De truc is om wat sla, tomaat en feta in het midden te leggen en de turkse pizza dan op te rollen. Zo is de Turkse pizza ook nog een beetje gezond, wel zo fijn als je naar al die fitte lijven zit te kijken. Ik bak altijd het dubbele recept en vries de rest dan in, dat is handig voor drukke weken. Maar de eerste lading eten we vers uit de oven, heen en weer wiegend op het ritme van Ireen, Jorien, Sjinkie, Sven en de rest. Hup Holland, wij zitten er klaar voor!
    Bekijk het recept
  26. Hartige pie tee gebakjes recept
    Hartige pie tee gebakjes recept
    8 1 uur

    Ken jij pie tee al? Pie tees zijn kleine, dunne en knapperige gebakjes. Het deeg heeft wel wat weg van een pannenkoek. Het is een Chinees gebakje dat vooral met een hartige vulling wordt gevuld, zoals dun gesneden groenten en garnalen. Sinds kort hebben wij de Brand New Cake Pie Tee maker in ons assortiment opgenomen, waardoor je nu gewoon zelf thuis deze lekkere gebakjes kunt maken. In dit recept laten we zien hoe je met deze handige tool hartige pie tee gebakjes kunt maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

    Bekijk het recept
  27. Kroketten recept
    Kroketten recept
    8 1 uur

    Kroketten, wie kent ze niet? Deze snacks zijn lekker naast een patatje, op een broodje en natuurlijk ook gewoon als een 'los' tussendoortje met wat saus. Je vindt deze oer-Hollandse snacks in elke cafetaria en supermarkt, maar uiteraard is een zelfgemaakte kroket het allerlekkerst. Het is wel even een klusje om zelf kroketten te maken, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Lees snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag! 

    Bekijk het recept
  28. Engelse pie recept
    Engelse pie recept
    8 1.5 uur

    De Engelse pie is, zoals de naam al doet vermoeden, een typisch Engels gerecht. Deze hartige taart is romig van smaak en bevat allerlei lekkere ingrediënten zoals groente, kip en kaas. Daardoor is deze pie een perfect lekkernij om op een regenachtige dag (waarvan je in Engeland er veel hebt en eigenlijk ook wel in Nederland) te eten. Serveer de pie als hoofdmaaltijd of als bijgerecht of eet het op als een fijne snack voor tussendoor; het kan allemaal! Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag.

    Bekijk het recept
  29. Flammkuchen met gerookte zalm recept
    Flammkuchen met gerookte zalm recept
    4 1 uur

    Flammkuchen met gerookte zalm is echt een lekkere maaltijd voor de komende vrije dagen. Na de kleedjesmarkt, na een lange fietstocht, op een terras met een fles witte wijn: met dit gerecht kun je lekker ongedwongen genieten. Je kan ‘m rustig een dag van tevoren bakken (zonder de afwerking), dan is het een kwestie van nog even verhitten en garneren. Wij maakten de flammkuchen met zalm en kappertjes, maar als je meer een vleeseter bent is ‘ie ook heerlijk met gerookte spekjes (die moet je dan wel even meebakken). De oventemperatuur is belangrijk: alleen in een hete oven krijg je die mooie luchtbellen op je deeg. Wil je er een volwaardige maaltijd van maken? Doe dan voor het serveren nog een flinke extra pluk rucola op de flammkuchen.

    Bekijk het recept
  30. Kaasvlinders recept
    Kaasvlinders recept
    30 1 uur

    Je vindt kaasvlinders in bijna elke supermarkt, maar wist je dat je ze ook heel eenvoudig zelf kunt maken? Het vouwen van deze borrelhapjes moet je even doorhebben, maar je hebt ze daarna zo op tafel staan. Het is een lekker hartig hapje en daardoor passen ze ook perfect bij de borrel. Ben je benieuwd hoe je zelf deze heerlijke kaasvlinders kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

    Bekijk het recept
  31. Pizzaatjes met kruidig kip-gehakt recept
    Pizzaatjes met kruidig kip-gehakt recept
    12 1 uur

    Ken je die mop van die vrouw die pizzaatjes ging bakken voor 2 dagen? Je raadt vast al hoe dit verhaal afloopt. Deze pizzaatjes met kruidig kip-gehakt zijn namelijk zo ongelofelijk lekker dat je er van door blijft eten. Ik kreeg hier ineens enorm veel zin in toen Facebook mij de foto’s liet zien van het Turkse resort waar ik vorig jaar was.

    Geen pan nodig!

    Met het warme weer van de komende dagen is het fijn dat je voor dit recept geen pan nodig hebt. De vulling van kip-gehakt doe je namelijk gewoon rauw op het deeg en alles wordt gaar in de oven. Zet de schaal met deeg voor het rijzen lekker buiten in de schaduw, warm zat! De enige inspanning is het uitrollen van de pizzaatjes, ideaal dus!


    Bekijk het recept
  32. Pizzabroodjes recept
    Pizzabroodjes recept
    12 1 uur
    Pizza! Bij dat woord krijgen veel mensen honger. In dit artikel gaan we een net iets andere variant maken van de normale pizza. We gaan namelijk pizzabroodjes maken! Hoe heerlijk klinkt dat?! Wil jij andere ingrediënten als topping gebruiken dan dat wij in dit recept doen? Dan kan dat gewoon! Je kunt dus heel goed een eigen twist aan dit recept geven en zodoende pizzabroodjes maken die je zelf heel lekker vindt. Kijk dus snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  33. Pannenkoeken spaghetti recept
    Pannenkoeken spaghetti recept
    3 1 uur

    Ben jij ook zo dol op pannenkoeken? Dan is dit recept voor pannenkoeken spaghetti echt iets voor jou! Het is namelijk weer eens wat anders dan de gewone pannenkoek. Je kunt dit gerecht perfect als ontbijt of lunch eten. Zelfs als dessert doet deze lekkernij het goed. Wij hebben de pannenkoeken spaghetti gegarneerd met vers fruit, kokosrasp en een klein beetje gesmolten chocolade, waardoor een lekker zoet én fris gerecht hebt. Lees dus snel verder voor ons pannenkoeken spaghetti recept!

    Wat is pannenkoeken spaghetti precies?

    Eigenlijk zegt de naam al wat het is, pannenkoeken spaghetti is spaghetti dat is gemaakt van pannenkoeken. Het is namelijk helemaal niet moeilijk om te maken, maar ziet er wel veel leuker uit op je bord dan een gewone pannenkoek. Bovendien kun je er echt alle kanten mee op. Maak de slierten zo breed en zo dik of juist zo dun en zo lang als je zelf wilt.
    Bekijk het recept
  34. Halloween appel pasteitjes recept
    Halloween appel pasteitjes recept
    10 1.5 uur

    Ben je dol op bakken met appel? Dan is dit recept echt wat voor jou! Met een klein beetje moeite kun je deze heerlijke appel pasteitjes maken. Het is bijna Halloween en voor dit feest kun je deze lekkere pasteitjes heel eenvoudig een griezelige touche geven. Perfect voor als er (onverwacht) visite langskomt of wanneer je een Halloweenfeestje gaat geven. Ben je benieuwd geworden naar hoe je zelf deze leuke Halloween appel pasteitjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

    Niet fan van appel? Gebruik dan een andere vulling!

    Ben je niet zo fan van appel? Dan kun je deze pasteitjes ook heel goed met wat anders vullen. Gebruik bijvoorbeeld een hartige vulling zoals gehakt en groenten, of ander fruit zoals pruimen, peren of rabarbercompote. 

    Je kan zelfs de bekleding weglaten. Doe in plaats van de oogjes bijvoorbeeld wat rozijnen of suiker op en je hebt al een heel ander pasteitje. Het is dus maar net wat je zelf wilt!

    Bekijk het recept
  35. Hartige pies met Indiaas tintje recept
    Hartige pies met Indiaas tintje recept
    4 1 uur

    We hebben al een kast vol apparaten met een stekker. Maar deze was té leuk om niet een keer uit te proberen: de piemaker van BrandNewCake. Op Facebook is zelfs een hele groep actief met dit apparaat, en daar zagen we al de mooiste creaties voorbij komen. Met bladerdeeg maak je in een wip een pasteitje dat voorgerecht waardig is. Of kleine appelpies. Maar wij hadden nog een Samos recept met zelfgemaakt deeg wat we wel eens wilden afstoffen. Met de bijgeleverde uitsteker maak je een keurige cirkel met inkepingen voor de onderkant en een passend dekseltje. Door het apparaat te sluiten krijg je het mooie sierrandje en zit je pie mooi dicht. Wij maakten de pies een dag voor het serveren en warmden ze in de oven nog even op, daarmee krijg je ook net even wat meer kleur en glans. Natuurlijk kan je de pies zowel zoet als hartig vullen. Deze vulling heeft een Indiaas tintje met de warme kruidige smaak. De kleur van zoete aardappel en doperwtjes maakt de vulling aantrekkelijk om te zien. Hier gaan we zeker nog eens mee experimenteren!

    Bekijk het recept
  36. Pannenkoekentaart met chocolade ganache en frambozenroom recept
    Pannenkoekentaart met chocolade ganache en frambozenroom recept
    4 1 uur

    De deelnemers van Heel Holland Bakt moeten dit seizoen onder andere een hartige pannenkoekentaart maken, die er ook nog eens eruit ziet als een echte taart. Wij vonden dit zo'n leuke opdracht, dat wij onze eigen versie hebben gemaakt: een pannenkoekentaart met chocolade ganache en frambozenroom. Afgewerkt met lekkere verse frambozen én bokkenpootjes om helemaal in het thema koek te blijven. Het resultaat is een heerlijk dessert dat zeker de moeite waard is om nog eens te maken. Lees snel verder voor ons Pannenkoekentaart recept!

    Bekijk het recept
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 73-108 van 129

per pagina
Pagina
Flag of Germany