• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Taart & Gebak recepten

Taart recepten 

Of er nou iemand jarig is, er dit weekend visite langskomt of je gewoon iets lekkers wilt voor bij de koffie of thee: er is altijd wel een goed excuus te bedenken om taart te maken. Wij zijn bij Baktotaal ook dol op taart en daarom delen we op deze pagina onze favoriete taart recepten. Hartig of zoet? Ontdek de mogelijkheden en maak de meest heerlijke baksels om je vingers bij af te likken. 

Keuze genoeg 

Ben jij er al over uit wat voor een soort taart je wilt maken? Wil je graag een zoete taart maken voor bij de koffie of thee met vruchten, kwark of appel? Of wil je juist een heerlijke hartige taart bakken voor bij de borrel of lunch? Bij taarten en gebak heb je dus een ruime keuze uit diverse soorten vullingen, deeg enzovoorts. Maak bijvoorbeeld een lekkere chocoladetaart met een chocolade biscuit als bodem. Of maak juist een heerlijke vlaai met een aardbeienvulling. Alles is mogelijk! Zelfs met het formaat van het gebak kun je lekker variëren. Zo kun je een grote taart maken, een hoge taart, maar ook allemaal kleine gebakjes. De diverse soorten taarten en gebak zijn opgedeeld in verschillende subcategorieën, zodat je altijd eenvoudig het recept vindt die past bij jouw wensen. 

Taart voor elke gelegenheid 

Voor zo'n beetje elke gelegenheid kun je wel een taart recept vinden op Baktotaal.nl. Maak bijvoorbeeld een lekkere taart voor een verjaardag in een bepaald thema, een mooie bruidstaart of een heerlijke appeltaart voor op een regenachtige herfstdag.  

Wat is het verschil tussen taart en gebak? 

Veel mensen denken dat gebak enkel een synoniem is voor taart en andersom. Toch is dat niet helemaal waar. Een taart is een bepaald soort gebak, maar naast taarten zijn er nog veel meer andere lekkernijen die onder de term gebak vallen.  

Een aantal voorbeelden van gebak zijn:

  • Taarten

  • Brownies

  • Muffins

  • Donuts

  • Vlaaien

  • Soesjes

  • Bosche bollen 

Taart bakken 

Een taart bakken is iets waar je veel geduld voor nodig hebt. Bovendien is het belangrijk dat je goed het recept leest en hier niet te veel van afwijkt. Zorg er dus altijd voor dat je een goede weegschaal hebt, een maatbeker en natuurlijk de juiste ingrediënten. Heb je dat nog niet in huis? In onze webshop vind je bijna alles wat je nodig hebt! 

  

No bake taart maken 

Wil je wel wat lekkers op tafel kunnen zetten, maar wil je liever niet de oven aanzetten? Maak dan eens een no bake taart. No bake taarten zijn taarten die niet de oven in hoeven. Bij zo'n taart denk je al snel aan kwarktaarten, maar er zijn nog veel meer lekkere gebakjes die niet de oven in hoeven. Dat is onder andere ideaal als je niet wilt gaan bakken op een hete zomerdag of als je (tijdelijk) geen oven bij de hand.  

  

Het decoreren van taarten en gebak 

Eén van de belangrijkste onderdelen bij het bakken van taarten en gebak, is het decoreren. Met de juiste decoratie kan je een taart een stijl geven die past bij een gelegenheid. Erg populair is het om zelf een kindertaart te bakken. Hierbij mag decoratie absoluut niet ontbreken, want dat maakt de taart helemaal af. Kies voor decoratie van bijvoorbeeld het favoriete stripfiguur van het kind of de lievelingssport. Natuurlijk mogen kaarsjes niet ontbreken op de taart. Ga je voor een pakket met kaarsjes of ga je voor een cijfer van het jaartal van het kind? De keuze is aan jou! 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 253-288 van 622

per pagina
Pagina
  1. Kruidcake bars recept
    Kruidcake bars recept
    8 1.5 uur
    Met de Brand New Cake Kruidcake-mix kun je niet alleen een standaard kruidcake bakken, maar ook verrukkelijke kruidcake bars. Wij hebben de bars opgespoten met een lekkere crème en gegarneerd met wat chocoladekrullen. Ze zien er zo niet alleen wat leuker uit, maar smaken ook nog eens een stuk beter. Je kunt deze zoete lekkernij perfect uitdelen tijdens een verjaardag of een ander feestje. Uiteraard kun je ze ook gewoon lekker zo opsnoepen tijdens bijvoorbeeld een avondje voor de buis. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  2. Ster koektaart recept
    Ster koektaart recept
    10 1.5 uur
    Met deze koektaart in de vorm van een ster ga je zeker weten punten scoren tijdens Kerst. De taart ziet er namelijk niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook nog eens lekker. Serveer puntjes van de taart tijdens de feestdagen bij de koffie of thee of serveer ‘m juist als afsluiter van het kerstdiner. Het is trouwens ook heel erg leuk om deze taart te maken voor Oud & Nieuw. Je hebt er dan alleen wat andere decoraties voor nodig. Reden genoeg dus om snel ons ster koektaart recept te bekijken en lekker zelf te gaan bakken.
    Bekijk het recept
  3. Crème brûlée cheesecake recept
    Crème brûlée cheesecake recept
    12 2 uur
    Wij hebben weer een super tof recept voor je! Dit keer hebben wij namelijk een heerlijke crème brûlée cheesecake gemaakt. Wil je eens wat anders dan de welbekende crème brûlée serveren? Serveer in plaats van dat toetje dan eens deze crème brûlée cheesecake als dessert, wedden dat die in de smaak gaat vallen bij jezelf, jouw vrienden en familie? Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de bak!
    Bekijk het recept
  4. Hot chocolate cheesecake recept
    Hot chocolate cheesecake recept
    10 2 uur
    Wanneer het buiten koud en guur is, vinden wij het ontzettend lekker om een warme kop chocolademelk te drinken. Met natuurlijk een grote toef slagroom erop en het liefst ook wat marshmallows. Ben jij ook zo dol op chocolademelk? Maak dan eens een Hot Chocolate cheesecake, oftewel een chocolademelk cheesecake. Het is weer eens wat anders dan de welbekende New York cheesecake of de inmiddels ook wel populaire Oreo Cheesecake. Bovendien past dit gebak perfect bij de winter. Hieronder delen we ons hot chocolate cheesecake recept waarmee je zelf een heerlijke chocolademelk cheesecake kunt maken.
    Bekijk het recept
  5. Herfstige sinaasappeltaart recept
    Herfstige sinaasappeltaart recept
    10 1.5 uur
    De hond liep ineens mank, de dahlia’s stortten in en toen hadden we nog een insluiper in huis die er een enorme zooi van maakte. Welkom, herfstblues. Gelukkig had hij de oven laten staan, tijd voor troosttaart. Deze herfstige sinaasappeltaart heeft alles wat je nodig hebt als de regen tegen de ramen slaat: warmkruidige cake, een romige vulling en frisse citrussmaak als suggestie van toch-best-gezond. Door de yoghurt in het beslag blijft de cake iets vochtig en daarmee lekker smeuïg. Echt zo’n stukje taart waarmee je echt even weg kunt dromen uit de waan van de dag. Wie wil dat nou niet, af en toe?
    Bekijk het recept
  6. Gevulde kerstmannetjes Frank Haasnoot recept
    Gevulde kerstmannetjes Frank Haasnoot recept
    12 2.5 uur
    Speciaal voor de feestdagen heeft patissier Frank Haasnoot deze prachtige Santa siliconenvorm ontwikkeld. Met deze vorm kun je feestelijke kerstmannetjes maken. Wij hebben ze gevuld met chocolademousse, frambozengelei en cake. Zodoende hebben wij een heerlijk dessert gemaakt die je perfect tijdens de feestdagen kunt serveren. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om ze als gebakjes bij de koffie te serveren. Wil je jouw familie of vrienden ook verrassen met deze verrukkelijke kerstmannetjes? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  7. Appel crumble met speculaaskruiden recept
    Appel crumble met speculaaskruiden recept
    8 1 uur
    Hèhè, herfst. Vroeg donker, af en toe een bui, kaarsjes aan. Je hebt mensen die er depressief van worden, maar als je van bakken houdt is het najaar juist fijn. Lekker de keuken in en het hele huis lekker laten ruiken naar appels, noten en specerijen. In deze 1-persoons appel crumbles met speculaaskruiden komen die smaken van de herfst moeiteloos samen. Heerlijk bij koffie of thee maar ook een mooi najaarsdessert als je er een bolletje ijs bij serveert. Je kunt ze rustig een dag van tevoren maken en dan nog even opwarmen in de oven. Maar tien tegen één dat je de geur uit de oven niet kunt weerstaan en dat ze meteen al op gaan!
    Bekijk het recept
  8. Walnoot karamel cheesecakejes recept
    Walnoot karamel cheesecakejes recept
    8 1 uur
    Tijdens de herfst zijn wij dol op baksels met een lekkere zoete smaak. Zo heeft instagrammer @ellouisacooking deze heerlijke walnoot karamel cheesecakejes gemaakt. Deze gebakjes zijn heerlijk op bijvoorbeeld een sombere herfstdag met een lekker kopje thee of koffie erbij. Wil je weten hoe je zelf deze lekkernijen kunt maken? Lees dan snel verder voor het walnoot karamel cheesecakejes recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  9. Petit fours recept
    Petit fours recept
    10 1.5 uur
    Ben je nog op zoek naar lekkere gebakjes? Maak dan eens petit fours! Deze kleine Franse gebakjes kun je in allerlei varianten maken. Je kunt ze bijvoorbeeld vullen met slagroom of crème en bedekken met een laagje glazuur of marsepein. Petit fours zijn vers het allerlekkerst dus het is zeker de moeite zeker waard om ze zelf te maken. Ben je benieuwd naar het recept om zelf Petit fours te maken? Lees dan snel verder voor ons petit fours recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  10. Gevulde chocoladetaartjes recept
    Gevulde chocoladetaartjes recept
    12 1 uur
    Chocoladeliefhebbers opgelet! Deze gevulde chocoladetaartjes zijn echt verrukkelijk! De taartjes bestaan uit een lekkere zoete bodem gevuld met karamel en chocolade ganache. Ze zijn perfect om uit te delen tijdens een verjaardag, maar ze smaken ook verrukkelijk als dessert. Wil je zelf ook deze heerlijke gevulde chocolade taartjes maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  11. No bake Toblerone cheesecake recept
    No bake Toblerone cheesecake recept
    10 1 uur
    Toblerone liefhebbers opgelet! Deze no bake Toblerone cheesecake is echt verrukkelijk en ook nog eens eenvoudig om te maken, want je hebt er niet eens een oven voor nodig. Win-win noemen we dat! Wij hebben deze cheesecake gemaakt met een bodem van kandijkoekjes en dat zorgt voor een extra lekkere smaak en bite. Reden genoeg dus om zelf eens deze heerlijke cheesecake te maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  12. Perenkruimeltaart recept
    Perenkruimeltaart recept
    20 1.5 uur

    Volop peren te koop, maar met handperen moet je een beetje geluk hebben. Vaak zijn ze nog wat te hard om zo te eten en als je ze laat liggen zijn ze zo ineens weer té rijp. Met die net nog niet zachte peren kan je wel heerlijk bakken. Deze lekkere uitdeeltaart bijvoorbeeld, waar je met gemak 20 stukjes uit snijdt. Ook heel goed met appels te maken trouwens, als je dat lekkerder vindt.

    Voor de perencake wissel je royale laagjes peer en beslag af, wat er niet alleen mooi uitziet maar ook een mooi smeuïg resultaat geeft. Bovenop komt een lekker knapperige laag van deegkruimels met pecannoten. Heerlijk, die smaken van de herfst!

    Bekijk het recept
  13. Origami cake recept
    Origami cake recept
    10 2 uur
    Wauw, wat ziet deze origami cake er gaaf uit! Het is wel een werkje om de taart te maken, maar het resultaat mag er zeker zijn. De taart heeft een lekkere zoete smaak wat in combinatie met het verse fruit echt heerlijk is. Hieronder hebben we stap voor stap voor je beschreven hoe je zelf deze prachtige origami cake kunt maken. Succes met bakken!
    Bekijk het recept
  14. Cheesecake bars met caramelZ recept
    Cheesecake bars met caramelZ recept
    25 2 uur
    We kennen de cheesecake al in de vorm van een taart, maar je kunt er ook heerlijke bars mee maken. Deze cheesecake bars met CaramelZ zijn echt onweerstaanbaar. Ze zijn namelijk door de karamel lekker zoet van smaak. Deze zoete snack is dan ook perfect om uit te delen op een verjaardag of gewoon lekker voor bij de koffie of thee. Lees snel verder voor het recept en ga aan de bak!
    Bekijk het recept
  15. Buttercream board voor Sinterklaas recept
    Buttercream board voor Sinterklaas recept
    10 1 uur

    Eerder vertelden we je al over de nieuwste baktrend: een buttercream board maken en lieten we zien hoe je zelf een heerlijke cream board kunt maken. Eigenlijk kun je zo’n bord helemaal naar je eigen wens maken, want je kunt zelf bepalen welke (smaken) crème en lekkernijen je op de bord serveert. Daardoor kun je ook heel goed zo’n creamboard in een bepaald thema maken. Ons leek het leuk om een crème bord te maken voor Pakjesavond. Het bord kun je namelijk eenvoudig zelf of met kinderen maken en vervolgens lekker samen opeten. Bovendien zijn er rond Sinterklaas allerlei lekkere hapjes en snoepgoed te vinden die je heel goed op het bord kunt serveren. Reden genoeg dus om zelf ook eens zo’n bord vol lekkers te maken voor het Sinterklaasfeest!

    Wat is een buttercream board?

    Een buttercream board (cream board, crème board of botercrème bord) is de zoete tegenhanger van de butterboard. Een butterboard wordt vooral in Amerika geserveerd en bestaat uit diverse smaakjes zachte boter of roomkaas en allerlei kleine (hartige) hapjes die je in de boter kunt dippen. Op een buttercream board vind je een zoete crème (doorgaans botercrème) in verschillende smaakjes met daarnaast kleine, zoete hapjes. Je kunt elke gewenste crème maken (wij kozen voor Crème Chantilly en Zwitserse room) en de crème helemaal naar wens op smaak maken. Uiteraard kun je ook zelf kiezen welke zoete hapjes je naast de crème op het bord serveert. Je kunt een cream board dus helemaal naar jouw wens maken en dat vinden wij zo leuk aan deze trend!

    Bekijk het recept
  16. (Butter)creamboard recept
    (Butter)creamboard recept
    10 1 uur
    Ken jij het buttercream board al? Het buttercream board, oftewel botercrème bord, is de nieuwste trend in de bak- en kookwereld. Uiteraard konden wij niet achterblijven en moesten wij onze eigen versie van dit bord vol crème en lekkere snacks maken. Omdat wij botercrème wat machtig vinden, besloten we om crème chantilly en Zwitserse room te gebruiken. Met de Brand New Cake Crème Chantily mix is die crème zo gemaakt. Lees snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag!

    Wat is een buttercream board?

    Een buttercream board (cream board, crème board of botercrème bord) is afgeleid van de Amerikaanse trend butterboard. Op een butterboard vind je verschillende smaakjes zachte boter of roomkaas en allerlei kleine (hartige) hapjes die je in de boter kunt dippen. Het buttercream board is hiervan de zoete tegenhanger. Op dit bord vind je namelijk een zoete crème (vaak botercrème) in verschillende smaakjes met daarnaast kleine, zoete hapjes. Je kunt elke gewenste crème maken (wij kozen voor Crème Chantilly en Zwitserse room) en de crème helemaal naar wens op smaak maken. Uiteraard kun je ook zelf kiezen welke zoete hapjes je naast de crème op het bord serveert. Je kunt een cream board dus helemaal naar jouw wens maken en dat vinden wij zo leuk aan deze trend!
    Bekijk het recept
  17. Napoleon taart recept
    Napoleon taart recept
    12 1.5 uur
    Deze Napoleon taart komt oorspronkelijk uit Rusland. Met de welbekende kleine keizer uit Frankrijk heeft deze taart niets te maken, hooguit leek het in zijn oorspronkelijke vorm op de steek van de keizer. Italianen zijn er altijd als de kippen bij om iets wat echt lekker is te omarmen, zij beweren dat de taart eigenlijk Napolitan heet, uit Napels dus. Daar heb je het gedonder in de glazen alweer. Wij gaan gewoon bakken, daar knapt het humeur altijd van op.

    Wat is een Napoleon taart?

    Het bijzondere aan deze taart is dat je ‘m opbouwt uit lagen gevuld bladerdeeg. En dat bladerdeeg gaat in kruimels ook rondom en bovenop. Dat geeft de taart crunch als tegenhanger van de andere romige ingrediënten. Over het recept zijn ook al net zoveel meningen als mensen, in sommige varianten gaat er vla in, in anderen custard en in deze weer een vloeibare tussenlaag. In de ene beschrijving staat dat je ‘m een nachtje moet laten staan, wij sneden ‘m na een paar uurtjes al aan. Dat geeft een bult gekruimel, maar ook meer knapperigheid. Gewoon proberen wat jij lekkerder vindt dus.
    Bekijk het recept
  18. Appelkruimel cheesecake recept
    Appelkruimel cheesecake recept
    10 2.5 uur
    Appelkruimeltaart ken je vast al wel, maar wist je dat je ook een appelkruimel cheesecake kunt maken? Deze variant op de appelkruimeltaart is nog niet zo bekend, waardoor het extra leuk is om eens dit gebak te maken. Met de Brand New Cake Cheesecake-mix is dat trouwens helemaal niet lastig om te doen. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  19. Toblerone cheesecake met Brand New Cake recept
    Toblerone cheesecake met Brand New Cake recept
    10 2 uur
    Wij kunnen geen genoeg krijgen van cheesecakes, daarom hebben wij dit keer een heerlijke Toblerone cheesecake gemaakt. Toblerone is echt een verslavend lekkere chocolade. Je kan je dan ook vast wel voorstellen dat het moeilijk wordt om van deze Toblerone cheesecake af te blijven. Je kunt dit gebak perfect serveren bij een kopje of thee of voor de echte zoetekauw bij een kop warme chocolademelk. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je zelf deze heerlijke Toblerone cheesecake met de Cheesecake-mix van Brand New Cake kunt maken. Succes met bakken!
    Bekijk het recept
  20. Pompoentaartjes recept
    Pompoentaartjes recept
    15 2 uur
    Je ziet ze weer overal: pompoenen. In stalletjes langs de kant van de weg in de meest vreemde vormen en kleuren en in de groente-afdeling de mooie oranje waar je zo lekker soep van kunt maken. En laat je daar nou ook heerlijk mee kunnen bakken! Pumpkin pie hoort in de Verenigde Staten traditioneel bij Thanksgiving, het feest dat eind november wordt gehouden uit dankbaarheid voor een overvloedige oogst. Op die feestdis prijkt steevast een kalkoen en een pompoentaart. Omdat dat best een machtige hap is, bakten wij een rechthoekige en sneden die in mooie vierkantjes. Dat kan je rustig een paar dagen doen voor je wat te vieren is, want deze taart is en blijft lekker smeuïg. Noten en specerijen geven er een lekker herfst tintje aan. Goede oogst of niet, hier zijn je gasten zeker dankbaar voor!
    Bekijk het recept
  21. Oranjekoek recept
    Oranjekoek recept
    15 1.5 uur
    Oranjekoek, ken jij dit baksel al? Deze typisch Fries lekkernij bestaat traditioneel uit een plaatvormige koek met daarop roze glazuur en crème versiering. Wij hebben in dit recept oranje glazuur gebruikt, omdat wij dat met de naam van het baksel wel zo toepasselijk vinden. Uiteraard kun je elke kleur glazuur gebruiken wat je wilt. Het is maar net wat je zelf leuk vindt! Ben je benieuwd naar hoe je zelf oranjekoek kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  22. Snoeptaart recept
    Snoeptaart recept
    10 2 uur
    Ken jij een echte zoetekauw en wil jij diegene verschillen met iets lekkers? Maak dan eens deze snoeptaart! Deze taart is helemaal versierd met snoep (natuurlijk!) en ziet er ontstaan ​​niet alleen lekker, maar ook nog eens super resultaat uit! Dat maakt het perfect om voor iemand zijn of haar verjaardag te maken. Ben je benieuwd naar hoe je zelf zo'n snoeptaart kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  23. Appel-cheesecake recept
    Appel-cheesecake recept
    8 1 uur
    De ene crisis na de andere op het journaal, protesten op Prinsjesdag, de dagen worden rap korter en nou moet de regenkleding ook nog uit de kast. Tijd voor een troosttaart. We maakten een combi van twee van die heerlijke zoete dingen waar je humeur altijd van opknapt: appeltaart en cheesecake. Appels zijn er nu volop, dus voel je vrij om er wat meer plakjes op te leggen. Of bak de cheesecake zonder appel en maak er een lekkere bramen- of frambozensaus bij. Hoe dan ook: hier krijg je zo weer een crisisbestendig humeur van. Wedden?
    Bekijk het recept
  24. Babyshower taart recept
    Babyshower taart recept
    12 1.5 uur

    Net zoals zovele trends, is sinds een aantal jaren de babyshower van Amerika overgewaaid naar Nederland. En bij een babyshower hoort natuurlijk een echte babyshower taart. Wil je graag zelf een toffe babyshower taart maken voor een feestje dat jij organiseert? Lees dan snel verder voor ons recept. Met ons recept krijg je namelijk een hele toffe babyshower taart die helemaal niet lastig is om te maken.

    Wat is een babyshower?

    Een babyshower is een feestje waarin de aanstaande moeder nog even goed in de spotlight wordt gezet en waarbij de komst van de baby alvast wordt gevierd. Traditioneel hoort een babyshower 6 tot 4 weken voor de uitgerekende datum te worden gevierd. Over het algemeen wordt het feestje georganiseerd door vriendinnen van de zwangere vrouw, zonder dat de zwangere vrouw hiervan op de hoogte is. Hierdoor wordt de babyshower een waar verrassingsfeest voor de aanstaande moeder!

    Nu je weet wat een Babyshowertaart is, is het natuurlijk de hoogste tijd om hem zelf te maken. Lees snel verder voor het recept!

    Bekijk het recept
  25. Vegan mini cheesecakes recept
    Vegan mini cheesecakes recept
    12 1 uur
    Ben jij gek op cheesecake en eet je om wat voor een reden dan ook vegan? Dan is dit recept echt iets voor jou! Je maakt hiermee namelijk eenvoudig heerlijke vegan mini cheesecakes. Het leuke aan de mini variant van de cheesecake is dat iedereen, op bijvoorbeeld een feestje, zijn eigen gebakje kan krijgen. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze mini vegan cheesecakes maakt? Lees dan snel verder voor het recept!
    Bekijk het recept
  26. Frambozentaart recept
    Frambozentaart recept
    10 1 uur
    Frambozentaart is een heerlijke frisse en fruitige taart. Je kunt de taart dan ook erg goed maken om als lekkernij te serveren op een warme zomerdag. De knapperige bodem in combinatie met de frangipane en frisse frambozen is echt ontzettend lekker! In de zomer zijn frambozen ook nog eens volop te krijgen, waardoor het al met al een heel goed idee is om in deze tijd van het jaar dit verrukkelijke gebak te maken. Kijk dus snel verder voor ons frambozentaart recept!
    Bekijk het recept
  27. Smash cake recept
    Smash cake recept
    8 1.5 uur
    De smash cake, ook wel meptaartje genoemd, ken je vast al wel. Het is een taart dat speciaal voor een baby wordt gemaakt dat 1 jaar oud wordt. Aan het kindje de eer om zich lekker op de taart uit te leven. Vaak is er nog een groot feest omheen met cadeaus, taart voor de gasten en ballonnen. Uiteraard wordt het moment waarop het kindje de taart eet op foto's vastgelegd. Het is dus vaak een heel spektakel dat ook wel een cake smash party wordt genoemd, waarvan de smash cake een onwijs belangrijk onderdeel is. Wij hebben een perfect smash cake recept voor je waarmee je een onwijs leuk meptaartje kunt maken. Lees dus snel verder!
    Bekijk het recept
  28. No bake cheesecake recept
    No bake cheesecake recept
    10 1 uur
    Je hebt vast al wel eens gehoord van de no bake cheesecake. Dit is een handige taart voor wanneer je geen oven bij de hand hebt, maar toch even wat lekkers wil maken. Verder doet 'ie zeker niet onder aan een gebakken cheesecake. Deze cheesecake is namelijk lekker zacht en romig. De topping van de cheesecake kun je maken zoals jij dat wilt, maar wij hebben voor chocolade- en aardbeiensaus gekozen. Dit is vrij simpel, maar oh zo lekker in combinatie met de romige vulling en koekjesbodem.

    Handig, zo'n taart zonder oven!

    Zo'n taart maken zonder oven is natuurlijk ontzettend handig wanneer je geen oven bij de hand hebt. Sta je bijvoorbeeld op een camping of zit je in een vakantiehuisje waarvan je niet zo goed weet hoe de oven werkt? Dan kun je gewoon deze taart maken om toch iets lekkers op tafel te zetten. Het enige wat je bij het maken van dit gebak wel nodig hebt, is een koelkast. De bodem en de cheesecake zelf moeten namelijk even in de koelkast opstijven. Lees snel verder voor onze complete no bake cheesecake recept!
    Bekijk het recept
  29. Monchoutaart recept
    Monchoutaart recept
    10 1 uur
    Monchoutaart ken je misschien wel als een taart die je heel eenvoudig met pakjes en zakjes kunt bereiden. Toch kun je ook heel gemakkelijk zonder al die pakjes en zakjes zelf een monchoutaart maken. In dit artikel laten wij zien hoe je dat heel kunt doen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om Bastogne koekjes te gebruiken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  30. Zomerse sinaasappeltaart met orancello recept
    Zomerse sinaasappeltaart met orancello recept
    10 1.5 uur
    Wat met citroenen kan, moet ook met sinaasappels lukken. Dat dachten de makers van orancello en het moet gezegd: minstens zo lekker. Ook in gebak. Met deze hitte hadden we niet veel zin om lang in de keuken te staan, maar deze taart maak je gemakkelijk in etappes. ’s Avonds als het koel is de cake bakken en het sinaasappelmengsel maken, dan hoef je de volgende dag alleen nog de roomlaag op te kloppen en op te spuiten. En dan heb je ook een taart die aan alle kanten zomer uitstraalt, helemaal als je ‘m garneert met eetbare bloemen zoals deze Oost-Indische kers. Alleen sinaasappelrasp erover strooien kan natuurlijk ook. Of we wel wisten wat we met de rest van de fles moesten, vroeg de slijter nog toen we van de bakplannen vertelden. Grapje zeker: orancello is op zo’n zwoele zomeravond ook heel verleidelijk met prosecco en bronwater. Wel eerst die cake bakken hè?
    Bekijk het recept
  31. Lemon curd recept
    Lemon curd recept
    4 1 uur
    Lemon curd is een typisch Brits lekkernij en is net wat dikker dan jam. Het wordt dan ook wel een pasta of spread genoemd. Er zijn meerdere soorten curds, maar lemon curd is naar ons weten de meest bekende variant. Toch zijn er meerdere varianten curds te vinden. Een curd is namelijk een spread dat wordt gemaakt van citrusvruchten. Naast curd van citroen bestaan er dan ook mango curds en sinaasappel curds en curds waarin diverse citrusvruchten worden gebruikt. Wil je zelf eens een lekkere lemon curd maken? Lees dan snel verder voor ons lemon curd recept!

    Waar kun je lemon curd voor gebruiken?

    Als je de curd eenmaal hebt gemaakt, kun je het voor allerlei verschillende dingen gebruiken. Zo kun je er een heerlijke lemon curd taart mee maken, maar er ook je cake(jes) mee afsmeren. Je kunt de curd zelfs als fris alternatief voor jam op brood en scones serveren. Het is ook heel lekker om wat van de curd door je yoghurt of als topping over ijs heen te doen. Of garneer er bijvoorbeeld een slof of koek mee. Zoals je ziet, kun je er daadwerkelijk alle kanten mee op!

    Een kind kan de was doen!

    Lemon curd is kant-en-klaar verkrijgbaar, maar eigenlijk helemaal niet lastig om zelf te maken. Bovendien is zelfgemaakte lemon curd veel lekkerder. Je hebt er alleen een klein beetje geduld voor nodig. De kans is trouwens ook groot dat je de meeste ingrediënten al in huis hebt. Reden genoeg dus om het eens zelf te maken!
    Bekijk het recept
  32. Bakewell taart met kersen recept
    Bakewell taart met kersen recept
    12 1 uur
    Hoera, er zijn volop kersen! Heerlijk om zo op te eten, maar ook perfect voor een Bakewell taart. Dat is een echte klassieker uit Engeland. De Britten maken ‘m met frambozenjam, maar dat is in deze tijd van overvloed aan zomerfruit jammer, wij gaan liever voor vers.. De fruitlaag gaat op een knapperige bodem en daar komt nog een laag amandelfrangipane op. In de bodem zit ook al amandelmeel en er gaan nog amandeltjes bovenop, dus die heerlijke spijs-achtige smaak proef je door de hele taart. En juist die rijke smaak past zo goed bij het friskruidige van de kersenlaag. Als je deze eenmaal gemaakt hebt, heb je een prima basisrecept om heel veel mee te variëren, want er komt echt geen Brit controleren of je wel frambozenjam hebt gebruikt. Dus geef lekker jouw eigen draai aan de Bakewell!
    Bekijk het recept
  33. Slagroom karamel taart recept
    Slagroom karamel taart recept
    12 1 uur
    Deze slagroom karamel taart is toch heerlijk om naar te kijken? Hij is eenvoudig om te maken en smaakt verrukkelijk. Hij is dan ook perfect als verjaardagstaart, maar je kunt hem ook gewoon als tussendoortje eten als je jezelf even lekker wilt verwennen. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze heerlijke taart kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  34. Limoncello cheesecake recept (no bake!)
    Limoncello cheesecake recept (no bake!)
    10 1 uur
    In de zomer komen de frisse drankjes zoals Limoncello weer op tafel. Ben jij ook zo dol op dit drankje? Maak er dan een limoncello cheesecake mee! Deze taart is lekker fris en smaakt uiteraard naar jouw favoriete drankje. Voor het maken van dit gebak heb je trouwens geen oven nodig. Dat is natuurlijk perfect wanneer je in de zomer wel zin hebt in wat lekkers, maar niet in de warme keuken wilt staan.
    Bekijk het recept
  35. Melktert recept
    Melktert recept
    10 1 uur
    Ken jij melktert, oftewel melktaart al? Dit is een heerlijke taart dat in Zuid-Afrika vaak als nagerecht wordt gegeten. De taart heeft een lichte structuur, een zoete taartbodem en een lekkere romige vulling die onder andere is gemaakt van (je raadt het al!) melk! Ben je benieuwd naar hoe je zelf een verrukkelijke melktert kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  36. Geode taart recept
    Geode taart recept
    10 2 uur
    Als je op Instagram gaat zoeken naar #geodetaart, krijg je super gave resultaten. Bij de Geode taart lijkt het net of je naar de binnenkant van een met edelstenen gevulde taart kijkt. Is het lastig om zelf zo'n taart te maken? Nee hoor, met dit recept niet! In dit artikel leggen wij je namelijk stap voor stap uit hoe je zelf zo'n prachtige taart kunt maken. Oh trouwens, de taart is niet alleen heel erg mooi maar ook nog eens super lekker!

    Het maken van de rock candy

    Voor het maken van deze gave geode taart heb je rock candy nodig. Het maken van rock candy is helemaal niet moeilijk, maar het vergt wel wat tijd en geduld. De suikerkristallen moeten namelijk minimaal 2 á 3 dagen drogen. Hoe langer je het laat staan hoe groter de suikerkristallen worden. Je kunt het zeker wel 2 weken laten staan. Het recept voor de rock candy vind je hier en dien je van te voren te maken.
    Bekijk het recept
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 253-288 van 622

per pagina
Pagina
Flag of Germany