• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Dessert recepten

Dessert recepten 

Desserts zijn de perfecte afsluiter van een heerlijk diner. Hoeveel je ook hebt gegeten, een toetje gaat er altijd wel in. Nagerechten kun je natuurlijk gewoon in de winkel halen, maar het is veel leuker om ze zelf te maken. De meeste zelfgemaakte toetjes zijn ook nog eens veel lekkerder dan de kant-en-klare variant en heb je zo op tafel staan. Op Baktotaal.nl vind je tientallen dessert recepten waarmee je vast en zeker uit de voeten komt. Neem er maar eens vlug een kijkje en laat je verrassen door het diverse aanbod. 

Heerlijke dessert recepten voor elke gelegenheid 

Of het nu gaat om een intiem diner voor twee, een feestelijke bijeenkomst of gewoon een verwennerij voor jezelf, onze dessertrecepten passen perfect bij elke gelegenheid. Van eenvoudige en snelle lekkernijen tot indrukwekkende meesterwerken, we hebben voor ieder wat wils. Laat je inspireren door de vele recepten die wij hebben verzameld en laat eventueel je creativiteit de vrije loop door je eigen draai aan een recept te geven. Gebruiken wij bijvoorbeeld in een trifle recept rood fruit, maar ben je daar niet zo van? Dan kun je dit fruit natuurlijk ook vervangen door een andere fruitsoort zoals mango of citrusvruchten. 

Welke dessert recepten vind je op Baktotaal.nl? 

Op Baktotaal.nl vind je uiteenlopende dessert recepten waarmee je heerlijke afsluiters van een diner kunt maken. Veel van deze toetjes recepten zijn erg gemakkelijk, waardoor vrijwel iedere thuis- en hobbybakker ermee uit de voeten kan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan recepten voor lekkere mousses, trifles en puddings. Houd je wel van een uitdaging? Dan word je vast blij van onze pavlova recepten en recepten voor desserttaarten. Of je nou een culinair hoogstandje op tafel wilt zetten of vooral iets kleins, bij ons vind je het allemaal! 

Ook alle benodigdheden vind je op Baktotaal.nl! 

Bij Baktotaal denk je misschien aan producten om te bakken, maar wist je al dat wij ook heel veel benodigdheden in ons assortiment hebben opgenomen die je bij dessert recepten kunt gebruiken? Acetaatfolie, ijsmachines en crème brûlée zijn hiervan een aantal voorbeelden. Daarnaast komen ook diverse bakvoren van pas tijdens het maken van diverse nagerechten. Gebruik bijvoorbeeld een springvorm voor het maken van een desserttaart en een cakeblik voor het maken van een parfait. Kies dus jouw favoriete recept uit en bestel de benodigdheden vandaag nog, zodat je zo snel mogelijk aan de slag kunt!

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 73-108 van 182

per pagina
Pagina
  1. Cheesecake in een glaasje recept
    Cheesecake in een glaasje recept
    4 1 uur
    We kennen cheesecakes allemaal wel in de vorm van een taart. Zuke cheesecakes worden vaak als gebak bij een kopje koffie of thee geserveerd, maar een cheesecake smaakt ook heerlijk als dessert. Wij hebben de standaard cheesecake dan ook een twist gegeven, door eens een cheesecake in een glaasje te maken. Zodoende kregen we allerlei hapjes, die we perfect als lekkere traktatie kunnen uitdelen. Uiteraard kun je cheesecake in glaasjes ook heel goed serveren als dessert of als lekker hapje bij bijvoorbeeld een high tea. Reden genoeg dus om ze zelf eens te maken. Lees snel verder voor ons cheesecake in een glaasje recept om erachter te komen hoe je dat kunt doen!
    Bekijk het recept
  2. Paas tiramisu recept
    Paas tiramisu recept
    4 1 uur
    Rond Pasen vliegen de chocolade eieren, kippeneieren, schuimpjes en paasstollen je om de oren. Wil je wel eens wat anders maken dan dat? Maak dan eens deze heerlijke tiramisu voor Pasen! Het is helemaal niet lastig om zelf deze tiramisu te maken en als je in elk glaasje 2 lange vingers steekt, lijken de toetjes net paashaasjes. Dat ziet er toch super gezellig uit? Lees snel verder voor ons paas tiramisu recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  3. Monchou ijs recept
    Monchou ijs recept
    12 1.5 uur
    Monchou ken je vast al wel. Het is een verse roomkaas die je in zo’n beetje elke supermarkt wel kunt vinden. Denk je aan monchou, dan denk je ook aan de klassieke monchoutaart met een topping van kersen. Wist je al dat je met monchou nog veel meer lekkernijen kunt maken? Monchou ijs is daar een goed voorbeeld van. Dit is een heerlijke romige ijs, die je uiteraard net zoals de klassieke monchoutaart, kunt combineren met kersen. Dit ijs is een perfecte lekkernij voor de zomer, maar kun je ook heel goed als basis gebruiken voor een dessert. Het is trouwens helemaal niet lastig om dit ijs te maken, waardoor het ontzettend leuk is om eens een poging te wagen. Lees dus snel verder voor ons monchou ijs recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  4. Irish coffee toetjes recept
    Irish coffee toetjes recept
    6 1 uur
    Toetjes, wij zijn er dol op! Met de Brand New Cake Irish Coffeecake-mix hebben wij deze heerlijke Irish coffee toetjes gemaakt. Door de cakemix te gebruiken, heb je in een handomdraai de perfecte basis klaar voor het maken van de toetjes. Wij hebben de desserts gegarneerd met een caramel en banaan, wat echt een heerlijke combinatie is. Serveer de toetjes met een bolletje ijs en een toef slagroom en je hebt echt een verrukkelijk dessert! Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  5. Toetjes voor Valentijnsdag recept
    Toetjes voor Valentijnsdag recept
    2 1.5 uur
    Vind jij Valentijnsdag ook zo’n leuke en romantische feestdag? Wij in ieder geval van wel! Het is heel erg leuk om op deze dag van het jaar jouw lief extra in het zonnetje te zetten. Dat kun je bijvoorbeeld doen door diegene te verrassen met een heerlijk diner voor twee. Gewoon lekker thuis. Met dit recept kun je heel eenvoudig schattige toetjes voor Valentijnsdag maken. Wedden dat de toetjes bij zowel jouzelf als jouw partner in de smaak zullen vallen? Lees snel verder voor ons toetjes voor Valentijnsdag recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  6. Pistache ijs recept
    Pistache ijs recept
    12 0.5 uur
    Tijdens het warme weer houden wij er allemaal van om een lekker ijsje te eten. Het is toch het allerfijnst als er gewoon ijs bij je thuis in de diepvries ligt. Daarbij is zelfgemaakt ijs natuurlijk wel het allerlekkerst. Heb je al eens gehoord van pistache ijs? Dit is heerlijk ijs dat echt naar pistache smaakt. Door de groene kleur die het ijs door de nootjes krijgt, ziet het ijs er ook nog eens bijzonder mooi uit. Het is weer eens wat anders dan aardbeien-, vanille-, of chocolade ijs. Met ons pistache ijs recept kun je heel eenvoudig zelf thuis dit lekkere ijs maken, zonder dat je daarvoor een ijsmachine nodig hebt. Dat is toch fantastisch? Lees snel verder voor ons recept om te zien hoe je dat kunt doen.

    Hoe kun je ijs maken zonder ijsmachine?

    Bij veel ijs recepten die je tegenkomt, heb je een ijsmachine nodig. Het fijne aan dit recept is dat er geen ijsmachine aan te pas komt. Het is dan ook helemaal niet lastig om zelf ijs te maken. Je hebt namelijk maar 2 ingrediënten nodig, dat zijn slagroom en gecondenseerde melk. Dat zijn de basis benodigdheden voor zelfgemaakt ijs. Je kunt vervolgens allerlei verschillende ingrediënten gebruiken om de meest uiteenlopende soorten ijs te maken. Zo maakten wij met deze basis heerlijke pistache ijs!
    Bekijk het recept
  7. Arretjescake bol met Maltesers recept
    Arretjescake bol met Maltesers recept
    12 1 uur
    Arretjescake liefhebbers opgelet! Met dit recept maak je heel eenvoudig een heerlijke arretjescake die er net iets leuker uitziet dan een standaard arretjescake. Hierdoor kun je deze lekkernij perfect als dessert serveren. Wij hebben voor een extra lekkere smaak nog wat Maltesers erdoorheen gedaan. Dat zorgt voor een verrukkelijk eindresultaat. Wil jij deze deze arretjescake bol met Maltesers maken? Lees dan snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  8. Kerstboompjes van schuim en chocolade recept
    Kerstboompjes van schuim en chocolade recept
    8 2 uur
    De chocoladezoen (ook wel bekend als mellowcake) is een heerlijk zoet hapje die je op elk moment van het jaar wel kunt serveren. Het leek ons leuk om voor Kerstmis van de zoenen schattige kerstboompjes te maken en zie hier het resultaat. Deze schuimzoenen zijn super lekker, helemaal niet lastig om te maken en kun je perfect tijdens een kopje koffie of thee serveren voorafgaande (of juist na) het kerstdiner. Hieronder lees je hoe je zelf deze lekkere chocozoenen kunt maken.
    Bekijk het recept
  9. Pavlova kerstboom recept
    Pavlova kerstboom recept
    15 2 uur
    Bij Kerstmis mag een mooie kerstboom natuurlijk niet ontbreken. Het is ook ontzettend leuk om allerlei lekkernijen in de vorm van een kerstboom op tafel te zetten. Dat ziet er namelijk super gezellig uit. Met dit palova kerstboom recept maak je een heerlijk pavlova dessert in de vorm van een kerstboom. Dit nagerecht ziet er niet alleen spectaculair uit, maar is ook nog eens onwijs lekker. Als je dit gerecht als afsluiter van het kerstdiner serveert, ga je zeker weten punten scoren. Lees snel verder voor ons recept en ga aan de slag!
    Bekijk het recept
  10. Red velvet stack recept
    Red velvet stack recept
    32 1.5 uur
    Wij vinden red velvet heel erg goed bij de feestdagen passen. Dat komt waarschijnlijk door de rode cake die vaak in combinatie met witte chocolade of witte roomkaas crème wordt geserveerd. Dat ziet er al behoorlijk kerstig uit. Wij houden er wel van om met Kerst wat meer uit te pakken en niet een standaard cake te serveren. Daarom hebben wij deze verrukkelijke red velvet stack gemaakt. Deze stack ziet er door de taarttopper enorm feestelijk uit, waardoor de stack een echt spektakelstuk is die je perfect tijdens Kerst op tafel kunt zetten. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  11. Meringue rol recept
    Meringue rol recept
    8 1 uur
    Tijdens de feestdagen genieten de meeste mensen van een heerlijk diner. Het dessert is toch wel het hoogtepunt van het diner en met deze meringuerol met Bailey’s ga je zeker punten scoren! Deze meringuerol heeft door de Bailey’s vulling namelijk een verrukkelijke smaak. Wij hebben ervoor gekozen om de meringuerol te garneren met fruit, wat echt heerlijk is in combinatie met de smaak van Bailey’s. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  12. Bladerdeeg kerstboom recept
    Bladerdeeg kerstboom recept
    10 1 uur
    Ben je op zoek naar een simpel en verrukkelijk recept voor de kerstdagen? Maak dan eens deze bladerdeeg kerstboom met hazelnootpasta. Het is een perfect lekkernij om met jouw familie of vrienden te delen tijdens de kerstdagen. Je zou deze lekkernij onder andere heel goed als dessert kunnen serveren met wat ijs. Bovendien is het helemaal niet lastig om deze kerstboom van bladerdeeg te maken. Het is dus echt het proberen waard om deze bladerdeeg kerstboom met hazelnootpasta te maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  13. Kruidcake toetjes recept
    Kruidcake toetjes recept
    6 1 uur
    Ken jij kruidcake al? Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een cake met een kruidige smaak. Daardoor vinden wij het heel erg lekker om deze cake in het najaar te nuttigen bij een lekker kopje koffie of thee. Je kunt er trouwens ook heel eenvoudig een volwaardig toetje van maken (leuk voor bijvoorbeeld het kerstdiner!). Dankzij de Brand New Cake Kruidcake-mix is het helemaal niet lastig om dit dessert te maken. Wil je zelf ook deze heerlijke kruidcake toetjes maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga aan de slag!
    Bekijk het recept
  14. Crème brûlée cheesecake recept
    Crème brûlée cheesecake recept
    12 2 uur
    Wij hebben weer een super tof recept voor je! Dit keer hebben wij namelijk een heerlijke crème brûlée cheesecake gemaakt. Wil je eens wat anders dan de welbekende crème brûlée serveren? Serveer in plaats van dat toetje dan eens deze crème brûlée cheesecake als dessert, wedden dat die in de smaak gaat vallen bij jezelf, jouw vrienden en familie? Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de bak!
    Bekijk het recept
  15. Gevulde kerstmannetjes Frank Haasnoot recept
    Gevulde kerstmannetjes Frank Haasnoot recept
    12 2.5 uur
    Speciaal voor de feestdagen heeft patissier Frank Haasnoot deze prachtige Santa siliconenvorm ontwikkeld. Met deze vorm kun je feestelijke kerstmannetjes maken. Wij hebben ze gevuld met chocolademousse, frambozengelei en cake. Zodoende hebben wij een heerlijk dessert gemaakt die je perfect tijdens de feestdagen kunt serveren. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om ze als gebakjes bij de koffie te serveren. Wil je jouw familie of vrienden ook verrassen met deze verrukkelijke kerstmannetjes? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  16. Snowglobe cakejes recept
    Snowglobe cakejes recept
    3 1.5 uur
    Tijdens de feestdagen komen bij veel mensen vaak de snowglobes weer uit de kast. Vooral kinderen vinden het leuk deze beeldjes leuk heen en weer te schudden. Als het ‘sneeuw’ in de globe valt, ziet dat er zo magisch uit! Speciaal voor de feestdagen hebben wij deze gave snowglobe cakejes gemaakt. Deze tulband cakejes zijn super leuk om tijdens het kerstdiner te serveren als dessert. De globe kun je beter niet opeten, maar het tulband cakeje smaakt wel heerlijk! Wil jij voor de feestdagen ook deze leuke cakejes maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  17. Appel crumble met speculaaskruiden recept
    Appel crumble met speculaaskruiden recept
    8 1 uur
    Hèhè, herfst. Vroeg donker, af en toe een bui, kaarsjes aan. Je hebt mensen die er depressief van worden, maar als je van bakken houdt is het najaar juist fijn. Lekker de keuken in en het hele huis lekker laten ruiken naar appels, noten en specerijen. In deze 1-persoons appel crumbles met speculaaskruiden komen die smaken van de herfst moeiteloos samen. Heerlijk bij koffie of thee maar ook een mooi najaarsdessert als je er een bolletje ijs bij serveert. Je kunt ze rustig een dag van tevoren maken en dan nog even opwarmen in de oven. Maar tien tegen één dat je de geur uit de oven niet kunt weerstaan en dat ze meteen al op gaan!
    Bekijk het recept
  18. Buttercream board voor Sinterklaas recept
    Buttercream board voor Sinterklaas recept
    10 1 uur

    Eerder vertelden we je al over de nieuwste baktrend: een buttercream board maken en lieten we zien hoe je zelf een heerlijke cream board kunt maken. Eigenlijk kun je zo’n bord helemaal naar je eigen wens maken, want je kunt zelf bepalen welke (smaken) crème en lekkernijen je op de bord serveert. Daardoor kun je ook heel goed zo’n creamboard in een bepaald thema maken. Ons leek het leuk om een crème bord te maken voor Pakjesavond. Het bord kun je namelijk eenvoudig zelf of met kinderen maken en vervolgens lekker samen opeten. Bovendien zijn er rond Sinterklaas allerlei lekkere hapjes en snoepgoed te vinden die je heel goed op het bord kunt serveren. Reden genoeg dus om zelf ook eens zo’n bord vol lekkers te maken voor het Sinterklaasfeest!

    Wat is een buttercream board?

    Een buttercream board (cream board, crème board of botercrème bord) is de zoete tegenhanger van de butterboard. Een butterboard wordt vooral in Amerika geserveerd en bestaat uit diverse smaakjes zachte boter of roomkaas en allerlei kleine (hartige) hapjes die je in de boter kunt dippen. Op een buttercream board vind je een zoete crème (doorgaans botercrème) in verschillende smaakjes met daarnaast kleine, zoete hapjes. Je kunt elke gewenste crème maken (wij kozen voor Crème Chantilly en Zwitserse room) en de crème helemaal naar wens op smaak maken. Uiteraard kun je ook zelf kiezen welke zoete hapjes je naast de crème op het bord serveert. Je kunt een cream board dus helemaal naar jouw wens maken en dat vinden wij zo leuk aan deze trend!

    Bekijk het recept
  19. Herfstige koekjes met chocolademousse recept
    Herfstige koekjes met chocolademousse recept
    15 1 uur
    Een lekker knapperig koekje, een mousse van pure chocola in een donker jasje en een halve noot bovenop. Zijn dit nou luxe aangeklede koekjes of mini-gebakjes? Over één ding is in elk geval geen twijfel mogelijk bij dit baksel: het is herfst! De onderdelen waaruit dit mini-gebakje is opgebouwd zijn helemaal niet ingewikkeld, maar samen hebben ze toch een luxe uitstraling. De velvetspray van cacaoboter is in verschillende kleuren verkrijgbaar, wij gingen voor puur. Samen met de zoetromige mousse en de halve mousse echt een verrukkelijke combi. Of je nou opgerold bij de haard zit met warme chocolademelk of nog even in een hoekje van de tuin een kop koffie of thee drinkt: dit gaat er altijd in!
    Bekijk het recept
  20. (Butter)creamboard recept
    (Butter)creamboard recept
    10 1 uur
    Ken jij het buttercream board al? Het buttercream board, oftewel botercrème bord, is de nieuwste trend in de bak- en kookwereld. Uiteraard konden wij niet achterblijven en moesten wij onze eigen versie van dit bord vol crème en lekkere snacks maken. Omdat wij botercrème wat machtig vinden, besloten we om crème chantilly en Zwitserse room te gebruiken. Met de Brand New Cake Crème Chantily mix is die crème zo gemaakt. Lees snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag!

    Wat is een buttercream board?

    Een buttercream board (cream board, crème board of botercrème bord) is afgeleid van de Amerikaanse trend butterboard. Op een butterboard vind je verschillende smaakjes zachte boter of roomkaas en allerlei kleine (hartige) hapjes die je in de boter kunt dippen. Het buttercream board is hiervan de zoete tegenhanger. Op dit bord vind je namelijk een zoete crème (vaak botercrème) in verschillende smaakjes met daarnaast kleine, zoete hapjes. Je kunt elke gewenste crème maken (wij kozen voor Crème Chantilly en Zwitserse room) en de crème helemaal naar wens op smaak maken. Uiteraard kun je ook zelf kiezen welke zoete hapjes je naast de crème op het bord serveert. Je kunt een cream board dus helemaal naar jouw wens maken en dat vinden wij zo leuk aan deze trend!
    Bekijk het recept
  21. Mini Cosmopolitan pavlova's recept
    Mini Cosmopolitan pavlova's recept
    12 2 uur
    Het blijft maar zomeren! Heerlijk met een cocktail op het terras genieten, helemaal nu de ergste hitte weg is. Eén van onze favoriete cocktails is de Cosmopolitan, een drankje dat razend populair was in de jaren ’90. Door de frisse smaak is er één gevaar: je slurpt het al gauw weg als limonade en er zit toch een flinke scheut wodka en sinaasappellikeur in. We gingen dus aan de bak om ongeveer dezelfde smaaksensatie te krijgen zonder die alcohol. Maar wel met het frisse van de cranberries en de mooie combinatie van lichtroze en lime-groen. Bak de pavlova’s rustig op een koelere avond en spuit ze vlak voor je ze gaat serveren op met de limoencrème, ze blijven zonder de vulling in een afgesloten trommel wel een paar dagen goed. En shake er eventueel een echte Cosmopolitan bij!
    Bekijk het recept
  22. Engelse trifle met zomerfruit recept
    Engelse trifle met zomerfruit recept
    4 1 uur

    Ken jij Engelse trifle al? Dit is een heerlijk dessert dat oorspronkelijk uit (hoe kan het ook anders) Engeland komt. Een trifle bestaat altijd uit meerdere lagen in een glas of kommetje. In dit artikel delen we ons recept trifle met zomerfruit met je!

    Wat is een Engelse trifle? 

    Een trifle is dus een typsich Engels dessert dat uit meerdere lagen bestaat. De onderste laag begint vaak met cake, hier overheen wordt wat wijn of likeur gedaan en bovenop zitten vaak heerlijke stukken vers fruit. Het leuke aan dit nagerecht is dat, je het op allerlei manieren kunt maken. Je kan namelijk erg veel variëren tussen welke smaken je in de Engelse trifle gebruikt. Kies bijvoorbeeld uit een bodem van brownie in plaats van cake of voeg er nog een laagje ijs aan toe. Heb je liever geen alcohol in de trifle? Je kunt in plaats van wijn of likeur ook prima wat sinaasappelsap of ranja gebruiken. 

    Een zomerfruit trifle

    Wij vinden het ontzettend lekker om met zomerfruit een trifle te maken. Het fruit geeft de dessert namelijk een heerlijke, frisse smaak. En dat past natuurlijk ontzettend goed bij de zomer! Dit toetje wordt vaak gemaakt met vanillevla, maar wij hebben ervoor gekozen om dit ingrediënt te vervangen door vanille yoghurt. Deze yoghurt is namelijk net wat frisser dan vanillevla, waardoor het dessert nog frisser wordt. Bovendien is de combinatie van vanille yoghurt en fruit ontzettend lekker.

    Lees snel verder voor ons recept voor een heerlijke Engelse trifle met zomerfruit!

    Bekijk het recept
  23. Apple crumble recept
    Apple crumble recept
    4 1 uur
    Apple crumble, oftewel appel kruimel toetje, ken je misschien al wel. Het is een klein appel kruimel taartje dat vaak wordt geserveerd als dessert. Uiteraard kun je dit gerecht ook perfect als tussendoortje eten bij een kopje koffie of thee. Dit appelkruimel toetje is heel eenvoudig te maken, dus heb je toevallig nog een paar appels in de fruitschaal liggen? Maak dit dan eens! Het is heerlijk om warm te serveren, maar je kunt het ook prima koud eten. Lees snel verder voor ons apple crumble recept!
    Bekijk het recept
  24. Zelf chocolademelk recept
    Zelf chocolademelk recept
    1 0.5 uur
    Tijdens de koude winterdagen is niets lekkerder dan een kop warme chocolademelk. Je kunt natuurlijk een pak in de supermarkt halen, maar het is nog veel lekkerder om het zelf te maken. En het fijne is, dat je daar maar 3 ingrediënten voor nodig hebt. Ben je benieuwd naar hoe je zelf lekkere chocolademelk kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

    De geschiedenis van chocolademelk

    Chocolademelk werd ongeveer 2000 jaar geleden al gemaakt. Tot de 19de eeuw werd deze melk zelfs gebruikt als medicijn om lever- en maagziekten te behandelen. Het was toen een duur product en kon alleen door de rijken worden genuttigd. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende varianten te vinden en wordt het in Nederland vooral in de winter gedronken. Het liefst warm, met een grote toef slagroom erop na een dagje schaatsen op het ijs of wandelen in de sneeuw. Lekker hoor!
    Bekijk het recept
  25. Apfelstrudel na de sneeuwpret recept
    Apfelstrudel na de sneeuwpret recept
    6 1.5 uur

    Vandaag maken we Apfelstrudel en wanen we ons in een gezellige berghut. Het bakken van deze lekkernij is wel een kleine uitdaging, want de strudel heeft delicaat deeg dat snel scheurt. Je moet je dus wel even goed concentreren. Ideale ontspanning en met een heerlijk ouderwets resultaat. De besneeuwde berghellingen en de fout-knappe skileraar denk je er dan maar even bij, dat komt allemaal wel weer. Diepe dalen, hoge toppen: het leven is net een wintersportvakantie, als je er maar oog voor hebt.

    Bekijk het recept
  26. Apfelstrudel met rum recept
    Apfelstrudel met rum recept
    4 1 uur

    Apfelstrudel (met rum) is oorspronkelijk een recept uit Oostenrijk. Dit recept was vroeger eigenlijk voor de arme mensen bedoeld, maar is inmiddels een culinair gerechtje geworden. In dit artikel laten wij zien hoe je zelf een heerlijke apfelstrudel met rum kunt maken. Ben je benieuwd naar hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder!

    Bekijk het recept
  27. Poire Belle Hélène recept
    Poire Belle Hélène recept
    4 1 uur
    Ken jij Poire Belle Hélène al? Het is een heerlijk dessert dat al eeuwenlang bestaat. Het is een is een dessert dat door de beroemde Franse chef-kok Auguste Escoffier werd bedacht. Hij heeft het gerecht vernoemd naar de operette La belle Hélène van Jacques Offenbach. Hieronder lees je wat het precies en hoe je het zelf kunt maken!

    Wat is Poire Belle Hélène?

    Dit heerlijke, oude dessert is gemaakt van gepocheerde peren overgoten met warme ganache. De peren worden geserveerd met een bolletje vanilleroomijs. Zowel stoofperen als handperen kunnen pocheren, in dit recept maken wij gebruik van handperen. Daarnaast gebruik ik vanilleroomijs, je kunt ervoor kiezen om deze lekker zelf te maken of om simpelweg een bak ijs te kopen in de supermarkt. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

    Bekijk het recept
  28. Recept voor Pavlovataart
    Recept voor Pavlovataart
    6 3 uur

    Ga je bakken? Met die hitte? Mijn gezin verklaarde mij lichtelijk voor gek, maar bakblogger ben je natuurlijk niet alleen als het regent. Omdat de parasol en de koude drankjes lonkten, koos ik voor een pavlova. De standmixer klopt de eiwitten en de oven bakt alles op een lage temperatuur gaar, zodat de keuken niet zo bloedheet wordt. Verder is het een kwestie van heel veel vers zomerfruit wassen en de tuin induiken voor wat eetbare bloemetjes en munt. Voor de vulling koos ik yoghurt, room en lemoncurd. Dat laatste kan je heel goed zelf maken, maar bij een temperatuur boven de 25 graden leek me dat ernstig overdreven. Kant en klaar is ook prima. De totale lamlendigheid door de hitte was meteen verdreven toen dit spektakelstuk op tafel kwam. De zomer op je bord!

    Bekijk het recept
  29. Gestoomde sinaasappelpudding recept
    Gestoomde sinaasappelpudding recept
    4 3 uur

    Gestoomde sinaasappelpudding is een heerlijk nagerecht. Je kunt stoompudding in allerlei soorten en maten maken. In dit artikel ga ik je dan ook precies uitleggen hoe je een overheerlijke pudding kunt maken, is dat even toevallig ;)

    Succes met het maken van de Gestoomde sinaasappelpudding!

    Bekijk het recept
  30. Cannoli met chocolade recept
    Cannoli met chocolade recept
    12 2 uur

    Cannoli is een dessert uit de Siciliaanse keuken. Dit gerolde koekje kun je met elke vulling die je lekker vindt vullen. Daarnaast kun je het dessert ook helemaal garneren zoals je zelf wilt. In dit artikel laten we zien hoe je zelf heerlijke cannoli met chocolade en vanille-vulling kunt maken.

    Het oorspronkelijke cannoli recept

    Het oorspronkelijke recept van cannoli is met Marsala wijn. Wij besloten om een alcoholvrij recept te maken, zodat daadwerkelijk iedereen ervan kan genieten. Wil je liever wel het recept met Marsala wijn maken? Vervang dan het water en de appelazijn voor 80 milliliter wijn.

    Bekijk het recept
  31. Mini pavlova's met mascarponeroom en kersen recept
    Mini pavlova's met mascarponeroom en kersen recept
    6 3 uur

    Ben je op zoek naar een heerlijk dessert dat niet zo moeilijk is om te maken? Maak dan eens deze fantastische mini pavlova's met mascarponeroom en kersen. De pavlova's zijn gemaakt van eiwitten en suiker. Daarna zijn ze gevuld met een heerlijke mascarponeroom, met daar bovenop een heerlijke topping van kersenvulling. Ben je al benieuwd geworden naar hoe je zelf dit verrukkelijke dessert kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!  

    Bekijk het recept
  32. Turkse Baklava! recept
    Turkse Baklava! recept
    25 1 uur

    In dit artikel laten wij je zien hoe je heerlijke, Turkse Baklava kunt maken. Baklava wordt van oorsprong als dessert geserveerd in landen van de Balkan. In Nederland en België wordt het geserveerd in Griekse en Turkse restaurants. Baklava is een mega zoet gebakje die perfect als lekkernij bij een kopje koffie of thee smaakt. Om Baklava te maken, ben je ongeveer 1,5 uur bezig. Succes!

    Bekijk het recept
  33. Zelf advocaat recept
    Zelf advocaat recept
    10 1 uur

    Advocaat is een heerlijke gele likeur. Deze likeur wordt vaak door ouderen gegeten met een lekkere toef slagroom. De likeur is al eeuwenoud en inmiddels is het al honderden baksels gebruikt. Je kunt er dan ook allerlei lekkere dingen mee maken. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere slof of taart. Wil jij altijd deze lekkere likeur in huis hebben? Maak 'm dan zelf! Alles is namelijk zelfgemaakt het allerlekkerst. Lees dus snel verder voor ons advocaat recept!

    Waar komt advocaat vandaan?

    Advocaat komt oorspronkelijk uit de Antillen. De likeur wordt daar gemaakt van advocado's en alcohol. Zeelui namen het drankje mee naar Nederland, waardoor het hier ook bekend werd. Advocado's waren destijds schaars en duur, daarom ging men op zoek naar een ander product. J.G. Cooymans uit 's-Hertogenbosch gebruikte in plaats van advocado's, eieren. De Nederlandse advocaat wordt dan ook gemaakt met eidooiers en brandewijn. 

    Bekijk het recept
  34. Pancake Cereal recept
    Pancake Cereal recept
    2 0.5 uur

    Ken jij pancake cereal al? Sydney Melhoof, een gebruiker van de app TikTok, deelde ooit eens een video waarin ze liet zien hoe ze over een kom super kleine pannenkoekjes melk goot. Een aantal mensen probeerden het aan de hand van haar video zelf uit om deze 'ontbijtgranen' te maken en inmiddels is het een regelrechte hype geworden.

    Wat is pancake cereal?

    Pancake cereals zijn 'ontbijtgranen' die gemaakt zijn van pannenkoekenbeslag. Ze zijn nog kleiner dan poffertjes. Sydney goot dus in de video melk over haar cereals heen, maar inmiddels zijn er allerlei verschillende soorten varianten te vinden. Deze 'ontbijtgranen' zijn dan wel niet zo verantwoord als echte ontbijtgranen, maar wel super lekker! Daarom delen we in dit artikel ons recept voor pancake cereal met je.

    Bekijk het recept
  35. Aardbeien Rabarbercrumble recept
    Aardbeien Rabarbercrumble recept
    4 2 uur

    Er stond een kraampje langs de weg met vers geplukte aardbeien. Ik rook ze al vanuit de auto. Zoals gewoonlijk was mijn begeerte weer groter dan wat ik ooit zou kunnen eten, dus na 3 dagen had ik nóg niet alles op. Voor echt serieus bakken was het te warm, maar een paar kruimels in elkaar draaien, da’s geen werk. En dus maakte ik met wat stelen rabarber en de overgebleven aardbeien deze crumble, naar een recept van Rutger uit zijn bak-bijbel maar met meer fruit en minder deeg. Ik serveerde ‘m lauwwarm, met ijskoude Skyr (heerlijk romige zuivel uit IJsland) Zo klaar en toch een feest, ter ere van de zomerkoninkjes.

    Bekijk het recept
  36. Champagne parfait recept
    Champagne parfait recept
    8 1 uur

    Champagne parfait, ken jij het al? Parfait is een luxe ijssoort die zonder ijsmachine gemaakt kan worden. En zoals je waarschijnlijk al wel hebt kunnen raden door de titel, heeft de parfait een smaak van champagne. Het smaakt heerlijk als dessert en is ook super leuk om eens te maken voor tijdens de feestdagen. Lees dus snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag! 

    Bekijk het recept
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 73-108 van 182

per pagina
Pagina
Flag of Germany